| 
 
 
 | 
Kolay İçli Köfte | 
  | 
paspartu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3729 
Gönderme Tarihi: 13.May.2006 
4,611 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardagi ince bulgur
 
2 orta boy patates
 
200 gram kiyma
 
50 gram ceviz
 
2 su bardagi bulgur
 
2 yumurta
 
Kirmizibiber, tuz,
 
karabiber
 
 
Önce içli köftenin harcini hazirlayin. Bunun için bir tavada kiyma ile soğani kavurun. Cevizi ufalayin veya ince ince kesin ama sakin dövmeyin.
 
Isirdiginiz zaman ceviz agiza gelmeli. Karabiber ve tuzu da ekleyin. Bir kenarda bekletin.
 
Diger tarafta iki su bardagi bulguru, iki su bardagi sicak su ile islatin.
 
Bulgur kabarirken, iki patatesi soyun. Tuzlu suda hasladiktan sonra rendeleyin. Bir yumurtanin tamamini ve bir yumurtanin sadece beyazini karistirin ve patateslere ekleyin. Kirmizibiber ve kabarmis bulguru da ekleyin ve yogurun. Payreks tabagi yaglayin. Hazirladiginiz hamurun yarisini iyice yayin.
 
Daha önceden hazirlamis oldugunuz harci, payreks tabaga yaydiginiz hamurun üzerine serin. Hamurun geri kalan kismiyla da üzerini kapatin.
 
Bir biçak yardimiyla düzeltin. Üzerine kirimizibiber serpin. Ayirdiginiz yumurtanin sarisini sürün ve firina koyun. Üzeri kizarinca servis yapin.
 
 
 ML® İçli Köfte Böreği için tıklayın
 
  
 | 
Kolay İçli Köfte | 
  | 
panjur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5558 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2006 
3,217 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kıyma
 
1 su bardağı köftelik bulgur
 
yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
 
3 soğan
 
3 yufka
 
tuz
 
karabiber
 
kırmızı biber
 
kıyılmış maydanoz
 
galeta unu
 
 
Kısırlık bulgur ayıklanıp kaynar su ile bir kaç kez yıkanıp tencereye konur ve kapağı kapatılıp bir kenarda yumuşaması için bekletilir. Bulguru bekletirken bir kabın içinde ince kıyılmış soğan biraz çevrilip kıyma ilave edilir ve birlikte kavrulur. Kavurma işi bitince ocak kapatılır tuz baharat maydanoz ve ceviz ilave edilip karıştırılır. Yumuşayıp şişince üzerine döküp karıştırın. Karışım soğuyunca 3 yufka üst üste konup 8 e bölünür. Her bir yufkaya hazırlanan içten bolca konur ve dikdörtgen şeklinde sarılır. Önce çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa bulanıp yağda kızartın.
 
 
 ML® İçli Köfte için tıklayın
 
 
  
 | 
Kolay İçli Köfte | 
  | 
baykal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.12.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: Karabük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20228 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2007 
11,846 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. bulgur
 
100 gr. un
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Karabiber
 
300 gr. kıyma
 
2 adet orta boy soğan
 
 
Bir kapta bulguru ayıklayın. Daha sonra geniş bir kapta bulgurların üzerine unu ilave edin. 1 çay kaşığı toz biber, 1 tatlı kaşığı tuzu ılık su ile ıslatıp karıştırın. Karışımı 10 dakika ılık suda beklettikten sonra hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Sonra hamuru avuç içi kadar alıp ovucunuzda baş parmağınız yardımıyla içini oluk haline getirene kadar açın. Bir taraf da tencerede kavrulmuş 2 adet soğan ile kıymayı içini açtığınız hamurun içine yerleştirin. Hamurun uçları kapatıp oval şekle getirene kadar su yardımıyla ile çevirin. Hazırlanan içli köfteleri ısınmış yağın içerisinde kızartın ve servise sunun.
 
 
 ML® İçli Kebap için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 18.05.2019
  
 | 
Kolay İçli Köfte | 
  | 
külhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.08.2011 
Mesajlar: 53 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67388 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2011 
2,542 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 adet soğan
 
100 gram içli köftelik kıyma
 
1 adet yumurta akı
 
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
 
Kimyom, kişniş, kırmızı biber, tuz
 
Sıvı yağ
 
Sosu için:
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 diş sarımsak
 
1 çay bardağı su 
 
 
Derin bir kabın içinde bulguru, kıymayı, rende soğanı, cevizi, yumurta akını ve baharatları, yarım çay bardağı suyla iyice yoğurun ve ara sıra elinizi suya batırıp minik köfteler yapın. Köfteleri kızgın yağda kızartın. Salça, tereyağı, sarımsağı suyla pişirip sos yapın. İçli köfteyle beraber sunun.
 
 
 ML® İçli Patates Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
Kolay İçli Köfte | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155651 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2021 
497 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1 çay bardağı irmik
 
1 adet patates
 
1 yemek kaşığı salça
 
Tuz, karabiber, kimyon
 
Un
 
İç harcı:
 
250 gr kıyma
 
2 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı salça
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
 
Hamur malzemeleri bir kaba alınıp yaklaşık 1 su bardağı un ile yoğurulur.
 
Kıyma ocağa alınır bir miktar tereyağı ve zeytinyağı ile birlikte.
 
Kavrulan kıymaya soğan, sarımsak ve salça eklenir. 5 dk daha kavrulunca baharatlar eklenir.
 
Ocaktan alınca maydanozu eklenir.
 
5-6 saat önce yapıp dolapta dondurunca daha güzel sonuç verir.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde alınıp streç filme elimizle yayalım.
 
1 yemek kaşığı soğuyan harçtan koyup streç filmi kaldırıp hamuru üstüne katlayalım.
 
Yarım daire olunca ucundan düzelterek keselim ve bastıralım açılmaması için.
 
Kızgın yağda kızartalım.
 
 
Not: Damak zevkinize göre haşlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kolay İçli Köfte | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167168 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2022 
238 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı köftelik bulgur
 
1 çay bardağı irmik
 
3 su bardağı sıcak su
 
1 çay bardağı un
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
İçi için;
 
½ çay bardağı sıvı yağ
 
2 adet soğan
 
250 gram kıyma
 
½ su bardağı çekilmiş ceviz içi
 
1 tutam maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Pul biber
 
 
İç malzemeyi hazırlamak için küçük küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin ve 5-6 dakika daha kavurun. Baharatlarını ilave edip 2 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra ceviz ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın. İç harç soğurken köfte hamurunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Derin bir kaseye bulgur ve irmiği alın. Üzerine sıcak suyu ekleyip kasenin üzerini kapatın ve 10 dakika bekletin. Kaseye un, yumurta, salça ve baharatları ekleyip yoğurun. Hamurun elinize yapışmaması için ara ara elinizi ıslatın. Hamuru açmak için tezgaha streç film serin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde hamuru yuvarlayarak koyun ve üzerine bir streç film kapatıp merdaneyle açın. Üzerindeki streç filmi alıp hamuru bir kaseye ile yuvarlak kesin. Hamurun ortasına bol bol iç malzemeden koyun ve poğaça kapatır gibi kapatın. Köfteleri bol kızgın yağda kızartın. İlk sıcaklığı geçtikten sonra kaba koyun ve üzerini temiz bir peçete ile kapatın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |