|
Kolay Haşhaşlı Çörek (ekmek hamuru) |
|
yenidoğan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2014
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc94975
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2014
7,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 -3 adet ekmek hamuru
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ezilmiş haşhaş
Ya da taneli haşhaş
Fırından ekmek hamurunu alıp bir kez de siz yoğurun. Sıvı yağ ile ezilmiş haşhaşı iyice karıştırın. Ekmek hamurunu bir zeminde dikdörtgen şeklinde açın ve üzerine yağlı haşhaş karışımını bolca sürün. Dilimlere ayırıp iki dilimi üst üste getirip burgu şeklinde döndürüp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirin.
|
Kolay Haşhaşlı Çörek |
|
pembe&beyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2011
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64169
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
2,411 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 adet ekmek hamuru
1 su bardağı ezilmiş haşhaş
1 çay bardağı zeytinyağı
Bir adet ekmek hamurunu, elinizi yağlayarak büyük yufka halinde açın. Üzerine zeytinyağıyla karıştırılmış haşhaşı her tarafına yayın. İkinci ekmek hamurunu da aynı şekilde açıp üzerine kapatın. Hamuru kenarlarından çekiştirerek uzatın. Üç parmak eninde uzun şeritler halinde kesin. İki ucundan bükerek hamuru burgu haline getirin. Yağlanmış tepsiye dizip 200 derecede, fırında pişirin.
|
KOLAY HAŞHAŞLI ÇÖREK |
|
nafaka
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35604
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2009
2,222 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-6 kişilik
4 çorba kaşığı zeytinyağ
3 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş
2 adet ekmek hamuru
Bir kabın içinde zeytinyağı ve ezilmiş haşhaşı karıştırın. Ekmek hamurunu yağlanmış bir tezgahta ve yağlanmış elinizle, büyükçe açın. Üzerine zeytinyağı ile karıştırılmış haşhaşı, kaşık yardımıyla sürün. Bıçak yardımıyla dilimler halinde kesip bükerek yağlanmış tepsiye dizin. 220 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan, üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve bu şekilde 5 dakika daha fırında pişirin. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca servis yapın.
|
Haşhaşlı Çörek |
|
abc
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc82336
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2012
1,928 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet ekmek hamuru
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Az miktarda su
1 çay bardağı ezilmiş haşhaş
Yoğurma kabının içine yoğurt ve sıvı yağını döküp karıştırın. Üzerine ekmek hamurunu ekleyip yoğurun. Hamur oluncaya kadar yoğurun. Dinlendirip unlanmış zeminde açın. İçine ezilmiş haşhaşı biraz sıvı yağ ile açıp sürün. Bir ucundan başlayıp rulo yapın ve bir karış uzunluğundan kesip parçalara ayırın. Her parçayı kendi içinde gül gibi sarıp tepsiye yerleştirin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar 35 dakika pişirin. Servis tabağına alıp ikram edin.
|
|