Kısa URL: https://ml.md/lc117015
Gönderme Tarihi: 21.May.2016
1,198 defa indirildi / yazdırıldı
1 ekmek hamuru
5 çorba kaşığı çekilmiş haşhaş
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Ekmek hamuruna haşhaşı ve sıvı yağı katıp iyice yoğurun. Ardından ince dövülmüş cevizi katıp, tekrar yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan sekiz şerit yapın. İki şeridi üst üste koyup, burgu şeklinde dolayın. Diğerlerine de aynı işlemi yapıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc63641
Gönderme Tarihi: 30.May.2011
2,546 defa indirildi / yazdırıldı
Elif Korkmazel
2 adet ekmek hamuru
1,5 su bardağı ezilmiş haşhaş
1,5 çay bardağı sıvı yağ
Hamuru yağlanmış bir zeminde elinizle bastırarak açın. Yufka büyüklüğünde olunca ortasına yağ ile karıştırılmış haşhaşı her tarafına sürün. Rulo şeklinde sarın, iki parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 35 40 dakika pişirin. Sonra servis tabağına alın.