Patatesler soyulur, halka halka doğranarak yağlanmış tepsiye dizilir.
Üzerine tuz ve karabiber serpilerek sıcak fırında pişirilir. Yumuşayan patateslerin üzerine yumurta ile karıştırılmış süt dökülür ve pembeleşinceye kadar pişirilir.
Not: Et yemeklerinin yanında ve kahvaltıda çok güzel oluyor.
Kısa URL: https://ml.md/lc183053
Gönderme Tarihi: 16.May.2025
42 defa indirildi / yazdırıldı
4-5 adet patatesi yıkayıp, kabuklarını soyun ve halka dilimleyin.
Fırın tepsisine alın.
Üzerine ince kıyılmış 2 diş sarmısak, 2 dal biberiye, pulbiber, tuz ve zeytinyağı ekleyin.
Tüm malzemeyi karıştırın.
En üste 1.5 su bardağı süt dökün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek (arada bir sütlü sostan kaşıkla alıp patatesleri ıslatın) pişirin.
Sıcak servis yapın.