|
Kolay Elmalı Pasta |
|
fazlı
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2015
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc108125
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2015
3,040 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre elma suyu
2 adet rendelenmiş elma
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilyalı puding
1 paket kedi dili büskivi
1 paket krem şanti
50 gr margarin
1 su bardagı süt
1 kase üzeri icin rendelenmis cikolata
Elmaları yıkayıp soyup rendeleyin.
Elmaları elma suyunda bir iki taşım pişirin içine başka bir kapta seker ve puding toz olarak karıştırın bir miktar elma suyu ile eritin kaynayan elmaları ocaktan çekip içine puding ve sana yağı ilave edin karıştırın. Tekrar ocağa koymanıza gerek yok yağı yedirmeniz yeterlidir.
Taban hamurunu kelepçeli bir kalıba koyun üzerine pişirdiğiniz puding dökün düzeltin
Kedi dili bisküvileri elma suyuna batırıp pudingin üzerine dizin. Ayrı bir kapta şantiyi çırpıp bisküvilerin üzerine sürün en üste çikolatayı serpiştirin.
Buzdolabında en az 3 saat dinlendirip servise sunun.
|
ELMALI KOLAY PASTA |
|
başlangıç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2011
Mesajlar: 90 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71287
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2012
2,072 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet elma
1 küçük paket margarin (125 gr.'lık)
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
3 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
Elmayı rendeleyip, içerisine 1 çorba kaşığı tozşeker ve tarçını koyup, karıştırınız.
Erimiş yağı, yoğurdu, yumurtayı, kalan şekeri koyup, karıştırınız.
Unu ve karbonatı koyup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız.
Hamuru 10-15 dakika dinlendirip, yağlanmış ve un serpilmiş tart kalıbına veya yuvarlak bir tepsiye döşeyiniz.
Üzrine elma rendesini koyup, orta ısılı fırında hafif pembe renkte pişiriniz.
Soğutup, servis yapınız.
|
KOLAY ELMALI PASTA |
|
perikızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2010
Mesajlar: 89 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc51229
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2010
2,254 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
250 gr. margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağından az toz şeker
alabildiği kadar un
3-4 elma
Yapılışı:
Bu malzemelerle hamur yoğrulur. Yapılan bu hamurdan büyük portakal kadar ayrılıp buzdolabının buzluğuna konur. Kalan hamur az yağlı tepsiye basılır. Üzerine dilimlediğimiz elmalar muntazam şekilde yerleştirilir. Buzluktan aldığımız hamur elmaların üzerine rendelenir ve 180 C'de pişilir.
Not: İstenirse elmalar pişirilip, tarçın ilavesiyle konulabilir.
|
Kolay Elmalı Pasta |
|
kod adı:
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc46007
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2010
2,355 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
150 gr. şeker
200 gr. un
125 gr. yumuşak margarin
3 yumurta
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 adet limon rendesi
5 elma.
Üzeri için;
1 çorba kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı pudra şekeri.
Hazırlanışı:
Şeker ve yumurtaları 10 dk. çırpınız. Margarin, un, kabartma tozu. şekerli vanilin ile limon rendelerini ekleyip karıştırınız. Yaklaşık 30 cm. çapındaki tepsiye döküp üzerine elma dilimlerini sıralayınız. 165°C'de ısıtılmış fırında 40-45 dk. kadar pişiriniz. Soğuduktan sonra üzerine tarçın ve pudra şekeri serpiniz.
|
|