|
|
KOLAY EKŞİLİ KÖFTE |
|
mensup
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc47691
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2010
2,213 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr koyun kıyması
1 kahve fincanı pirinç
1 soğan (büyük)
biber
maydanoz
tuz
1 limon
Bir miktar koyun kıymasına yıkanmış pirinç ikiye doğranmış soğan, tuz, biber, biraz da maydanoz koyun, eti yoğurarak hamur haline getirin. Elinizi ıslatarak eti lokma lokma koparın ve avucunuzda köfte yapıp altına maydanoz döşenmiş bir tencereye iki kattan fazla olmamak şartı ile düzgün bir şekilde dizin. Aralarına ve üstüne maydanoz taze domates doğradıktan sonra bir çorba kaşığı margarin yağı koyup kaynar et suyu veya sade su dökün. Hızlı ateşte bir kaç taşım kaynattıktan sonra, orta ateşe alın. Pirinçler şişince ne çok sulu, ne de kuru bırakmadan ateşten alırken bir limon sıkın ve 5 dakika sonra da servis yapın.
|
KOLAY EKŞİLİ KÖFTE |
|
derya&deniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.12.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc44606
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2009
2,687 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
2 bardak su
yarım kilo koyun kıyması
1/4 bardak pirinç
2 büyükbaş soğan
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve fincanı un
5 tane yumurta
1 tane limon
2 demet maydanoz.
Bir kabın içerisine kıyma konulur, içerisine yıkanmış pirinç, karabiber, tuz ve rendelenmiş soğan suyu konarak iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanır. Bir tencerede 1 litre (5 bardak) kadar su kaynatılır. Yapılan köfteler, kaynar suya atılır. Üstündeki köpüğü alınır. Orta ateşte 45 dakika kaynatılır. Bir başka kaba un konulur, yumurtalar kırılır, limon sıkılır, telle iyice karıştırılır. Kaynayan köftelerin suyundan birkaç kaşık konulur ve hepsi beraber köfteye karıştırılır, bir kaynama alır almaz, maydanoz yaprakları ilave edilir. Köfte tenceresi ateşten indirilir, 5-10 dakika dinlendikten sonra, çukurca bir servis tabağına alınır.
|
|
KOLAY EKŞİLİ KÖFTE Tarifleri Balık Köfte Tarifleri
|
|