Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bademli Pasta Tarifleri > Kolay Çilekli Turta (2 adet - 73,626 defa bakıldı)

Kolay Çilekli Turta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kolay Çilekli Turta

PROZAC
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.12.2009
Mesajlar: 37
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc44293
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2009
3,212 defa indirildi / yazdırıldı




150 gram margarin
1 bardak toz şeker
1 yumurta
2 bardak un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Kalıp için yağ
2 bardak krem şanti
1 paket dondurulmuş çilek

Margarini dışarıda bırakıp, yumuşatın. Çırparak krema haline getirin. Şekeri ve yumurtayı ilave edin. Un ve kabartma tozunu da katıp, sert bir hamur yapın. Aynı ebatta iki tart kalıbını yağlayın. Hamuru ikiye ayırıp, elinizle bastırarak yerleştirin. Çatalla hamuru birkaç yerinden delin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin. Hamurları kalıptan çıkartın. Ortasına krem şanti sürün ve çilek dizin. İkinci hamuru kapatın. Krem şantiyle üzerini ve kenarlarını sıvayın. Süsleyip, servis yapın.

Not: Daha parlak görünmesini istiyorsanız üzerine biraz sulandırılmış çilek reçeli sürebilirsiniz.


KOLAY ÇİLEK TURTASI

Othello
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2009
Mesajlar: 29
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc44484
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2009
2,976 defa indirildi / yazdırıldı




400 gr pandispanya
200 gr çilek
200 gr ahududu
2 kaşık bal
1 kâse yoğurt (isteyen bir lüle kaymak koyabilir)
250 gr lor peyniri
1 limon
2 kaşık tozşeker
birkaç tane siyah böğürtlen

Çilekler ve ahududular yıkanıp ayıklanır ve 3-5 tanesi bir kenara ayrılıp kalanı porselen bir kâseye yerleştirilir. Bunların üstüne tozşeker serpilir. Birkaç damla limon suyu damlattıktan sonra ezmeden karıştırılır ve dört saat dinlendirilir.
Pandispanya yanlamasına üçe bölünür. Alt kat, bir yağ kâğıdının ortasına oturtulur.
Lor peyniri, yoğurt (veya kaymak) ve bal iyice çırpılıp krema durumuna getirilir. Pandispanyanın alt diliminin üstüne marinattaki meyvelerin yarısı sulu olarak yayılır. Bunun üstüne kremanın üçte biri yayılır. İkinci kata pandispanya dilimi oturtulup marinattaki meyvenin kalanıyla marinat suyunun kalanı boşaltılır. Spatulayla düzlenip üstüne kremanın yarısı yayılır. Üçüncü kata pandispanya dilimi oturtulur. Kalan krema spatulayla yayılır. Bunun üstüne bir kenara ayrılmış çilek, ahududu ve böğürtlenler serpiştirilir.
Yağ kağıdıyla turtanın yanları da sarılır ve buzdolabına kaldırılır. Turta en az üç saat buzdolabında kaldıktan sonra kâğıdından çıkarılıp bir tabağa alınır ve servis yapılır.






Kolay Çilekli Turta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri



(2 adet Kolay Çilekli Turta 73,626 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort