| 
 
 
 | 
Kolay Börek (Hazır Yufka) | 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2469 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006 
3,783 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı yoğurt
 
2  adet yumurta
 
1 su bardağı  süt
 
½ kalıp beyaz peynir
 
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
 
 
Yufkalar kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara ayrılır. Diğer bütün malzeme beraberce karıştırılır. Karıştırılan malzemeye yufkalar da ilave edilir. Bu karışım payreks bir kaba dökülüp bir saat kadar buzdolabında bekletilir. Daha sonra buzdolabından çıkarılır ve bir müddet oda sıcaklığında bekletildikten sonra 170 derecedeki fırında  45 dakika pişirilir.
 
 
Not: Arzuya göre fırına vermeden üzerine ayrıca kaşar rendelenebilir.
 
 
 ML® Tembel Böreği için tıklayın
 
  
 | 
Kolay Börek (Hazır Yufkadan) | 
  | 
civciv 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.08.2007 
Mesajlar: 755
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17330 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2007 
3,276 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr. beyaz peynir
 
2 adet yumurta
 
5 adet yufka
 
Pul biber
 
1 demet maydanoz
 
 
Peyniri ezin. Yumurtaları çırpıp peynirle karıştırın. Yufkaları üst üste koyun. Peynirli karışımı yufkanın yarısına koyun, boş kalan kısmı peynirli karışımın üstüne kapatın. Baklava dilimleri şeklinde kesin. Bu şekilde 10 dakika bekletin. Daha sonra kızgın yağda kızartarak servis yapın.
  
 | 
Yufkadan Pratik Börek | 
  | 
M.Güneş 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 21.11.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103145 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2014 
2,737 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yufka
 
4 adet haşlanmış patates
 
1 demet taze soğan
 
200 gram lor peyniri
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çay bardağı su
 
Susam
 
 
Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine yumurtanın akını da ekleyip harmanlayın. Peyniri ve baharatları ilave edip iç malzemeyi hazırlayın. İçine haşlanmış patatesi de ekleyip ezin. Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. İç malzemeyi bir şerit gibi uzatıp hamuru rulo şeklinde sarın. Gül şekli verin. Tüm tepsi dolunca üzerine yumurta sarısı ve susam sürün. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Kolay Börek (Hazır Yufkadan) | 
  | 
nadire 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.11.2007 
Mesajlar: 33 Şehir: Kozan-Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19525 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2007 
2,652 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
125 gr. margarin
 
3 yumurta
 
5-6 kaşık yoğurt
 
Rende kaşar peyniri
 
Kızartma yağ
 
 
3 yumurtayı, erimiş margarini, yoğurdu bir kaba koyup hepsini karıştırınız.
 
1 adet yufkayı bir yere yayınız üzerine yukardaki karışımı yayınız.
 
Üzerine ikinci yufkayı koyup onun da üzerine bu karışımı koyunuz.
 
3'ncü yufkayı da koyup kalan karışımı koyup yufkaları rulo şeklinde sarınız.
 
Rulo şeklindeki yufkayı nemli bir beze sarıp buzdolabında dondurunuz.
 
Donan yufkaları parmak genişliğinde kesiniz.
 
Kesilen yufkaları bol yağda kızartınız.
 
Yufkaları tabağa alınca üzerine bol kaşar peyniri serpiniz.
 
 
Not: Bu yufka dolapta birkaç gün kalıp sonra da yapabilirisiniz.
 
 
 ML® Fiyonk Böreği için tıklayın
 
  
 | 
Kolay Börek (Hazır Yufka) | 
  | 
abbas 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.01.2012 
Mesajlar: 105 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71459 
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2012 
2,650 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
Peynirli veya kıymalı börek içi
 
2-3 çorba kaşığı erimiş margarin
 
1 adet yumurta
 
 
Yufkaları masa üzerine yayıp, ikiye katlayıp, dört parmak genişliğinde şeritlere kesiniz.
 
Şeritlere tek kat olarak yarım kaşık erimiş yağı yüzeyine sürüp, bir köşesine börek içini koyup, muska şeklinde sararak üçgenler elde ediniz.
 
Muskaları yağlanmış tepsiye koyup, üzerine yumurta sarısı sürüp, orta ısılı fırında altını ve Üstünü pembe renkte pişirip, sıcak sıcak servis yapınız.
  
 | 
Pratik Börek | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170687 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2023 
599 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Taze Kaşar 1 Su Bardağı
 
Zeytinyağı 1 Çorba Kaşığı
 
Biber Çarliston 2 Adet
 
Yağlı İnek Sütü 1 Su Bardağı
 
Yumurta 1 Adet
 
Sosis 3 Adet
 
Yufka 1 Yaprak
 
Sucuk 3 Dilim
 
 
Sucukları ve sosisleri küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küçük kesin. 1 su bardağı kadar taze kaşarı rendeleyin.
 
Teflon tavayı 1 yemek kaşığı zeytinyap ile yağladıktan sonra yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde tavaya yerleştirin.
 
Daha sonra hazırladığınız sucuk, sosis, biberler ve rendelenmiş peyniri tavanın içindeki yufkaya yayarak yerleştirin. Ayrı bir kapta 1 su bardağı sütü ve yumurtayı çırpın.
 
Yufkanın içindeki malzemelerin üstüne dökün. Tavanın dışına sarkan yufkanın kenarlarını ortada birleşecek şekilde kapatın.
 
Tavanızı pişirmeye hazır şekilde 15 dakika kadar buzdolabınızda bekletin. Sonra önlü arkalı çevirerek kızartın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |