|
Kolay Beşamel Sos |
 |
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 64 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153699
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2020
304 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1/2 adet küçük boy kuru soğan
2 adet karanfil
1/4 adet defne yaprağı
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
Beşamel sos yapımında kullanacağınız süte aromatik bir tat katacak kuru soğan üzerine bıçakla bir çentik atıp defne yaprağını içine gömün. İki yanına birer adet karanfil saplayın. Soğuk sütü sos tenceresine alın. Aromatik kuru soğan ilavesiyle kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Süt ısındığında soğanı alıp ılınması için bir kenarda bekletin. Tereyağını ayrı bir tavada kısık ateşte eritin. Yağ eridiğinde unu katıp kavurmaya başlayın. Hafif bir renk alan una ılık sütü azar azar ekleyip bir çırpma teliyle hızlıca karıştırın. Sütün tamamını katıp karıştırma işlemini topaklanmaması için sürdürdüğünüz sosu, tuz ve taze çekilmiş renkli tane karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirdiğiniz sosu ocaktan alın. Arzu ettiğiniz ana yemek yapımında ya da servis aşamasında kullanın.

|
Kolay Beşamel Sos |
 |
Darbeli Matkap
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.07.2009
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc37967
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2009
2,137 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
60 gr. tereyağı
90 gr. un
Yağı bir kap içinde eritiniz, un ilâve ediniz.
Pembeleştirmeden biraz pişiriniz.
Orta ısıda pişirdikten sonra ince delikli süzgeçten süzünüz
|
|