| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kolay Balık Tava | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39046 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2009 
2,475 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme:
 
Tavaya uygun balık
 
Zeytinyağı
 
Yeterince beyaz un
 
Tuz
 
 
Yapılışı: 
 
Balıkçıda temizletip aldığınız balıkların, eğer varsa, sırlarını ve pullarını temizleyin ve bol suda yıkayın. İçinde pıhtılaşmış kan bırakmamaya gayret gösterin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, barbunları una bulayıp tavaya atın. Küçük balıkların bir yanını 10, diğer yanı da 10 dakika kızartıp alın. Büyük olanlar ise birkaç sefer çevrilmelidir.
 
 
Uygun Balıklar: Hemen hemen bütün balıklar tavaya uygundur. Ancak en uygunları barbunya, tekir, istavrit, kıraça, hamsi, sardalya, çinekop ve gümüş balığı (aterina) gibi balıklardır.
  
 | 
 
Kolay Balık Tava | 
 
  | 
Tijen82 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56427 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2010 
2,253 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Önce bir tavada zeytinyağını iyice kızartmalı ve temizlenmiş balıkları una bulayıp tavaya yağın etrafa sıçramaması için, usulca koymalıdır. Bir tarafı kızarınca, çevirmeli ve diğer tarafı da kızarınca tabağa alıp doğranmış ve tuzla ovuşturularak acılığı giderilmiş soğanı ve kıyılmış maydanozu balıkların üzerine garnitür ederek veya sade olarak yalnız, bol limonla sıcak sıcak yemelidir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kolay Balık Tava Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |