|
Kolay Balık Çorbası |
|
bıdık45
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.12.2007
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc20142
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2007
5,398 defa indirildi / yazdırıldı
|
Büyük cins balığın baş, kemik ve kuyruğu
1 Küçük havuç
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Orta boy soğan
1 Limon
2 Diş sarımsak
2 Yumurta sarısı
3 Çorba kaşığı pirinç
1/2 Çorba kaşığı tereyağı
Balığın baş, etli kemiği ve kuyruğunu birkaç parçaya bölerek tencereye koyunuz. Üzerine 7-8 su bardağı su koyup, dörde bölünmüş soğan, sarımsak, havuç, tuz ve birkaç damla limon suyu koyarak hafif hararetli ısıda 1 saat kaynatınız. Suyunu başka bir kaba süzüp pirinci katarak yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Kemiğin etrafından ve başından çıkan beyaz etlerini çorbaya ilave ediniz.
Servisten 10 dakika önce yumurta sarısını limon suyu ile çarpıp, 1/2 çorba kaşığı'un katınız. Çorba suyu ile ılıklaştırıp çorbaya ilave ediniz. Çorba kâsesine boşaltarak üzerini kırmızı biberli yağ ve kıyılmış maydanozla süsleyiniz.
Not: Balık çorbası, beyaz etli büyük balıklardan hazırlanır. Haşlanmaya elverişli balıklar, levrek, kefal, istavrit ve kırlangıçtır.
ML® Balık Çorbası için tıklayın
|
Pratik Balık Çorbası |
|
sofra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Etimesgut |
Kısa URL: https://ml.md/lc69252
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2011
4,285 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr beyaz etli balık fileto
1 adet soğan
1 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak
1 adet küçük boy havuç
1 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı krema
5-6 dal dereotu
Tereyağını eritip piyazlık doğradığınız soğanı kavurun. Küçük doğranmış havuç, defne yaprağı, havanda ezilmiş sarımsakları ilave edin. Unu serpip birkaç dakika kavurduktan sonra azar azar suyunu ilave edin. Sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın. En son temizlenmiş balık fileto parçalarını ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Krema, dereotu, tuz ve istediğiniz baharatları ekleyip tatlandırdıktan sonra sofraya sıcak sıcak getirin.
|
KOLAY BALIK ÇORBASI |
|
tosunum
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.01.2010
Mesajlar: 36 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc46205
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2010
3,730 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
6 bardak balık suyu veya 1 kilo beyaz etli balık
yarım fincan zeytinyağı
3 domates veya
1 tatlı kaşığı salça
1 fincan un
1 limon
tuz
YAPILIŞI
Kefal veya iskorpit gibi beyaz etli balıklardan herhangi birisinden balık suyu çıkarmak için; balıklar temizlenir, bir tencereye konur. Maydanoz ince kıyılır (yarım demet) iki baş soğan ve iki havuç rendelenir.
Yeteri kadar tuz katılarak iki kilo kadar suda hepsi iyice haşlanır. Elde edilen balık suyudur.
Un yağda hafif kavrulur üzerine altı bardak balık suyu dökülür. İstenirse az pirinç veya patates de katılabilir. Kabukları soyulmuş domatesler ince doğranıp yağda kavrulur. Salça kullanılacaksa domates yerine salça katılır. Hepsi beraber pişirilir. Servis kâselerine konarak üzerlerine limon sıkılıp servis yapılır.
|
Kolay Balık Çorbası |
|
market
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc48706
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2010
3,556 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kefal
1 adt kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
5-10 dal maydanoz
8 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Temizlenmiş, iri parçalara ayrılmış kefal, doğranmış, sebzeler ve tuz bir tencereye konur. Üzerime su eklenir. Balık yumuşayana kadar haşlanır. Sonra balık parçaları sudan alınır, kemiğinden ayrılır ve didiklenir. Un ve yağ kavrulur. Üzerine sebzeleri süzülmüş balık suyu ve balık eklenir, bir taşım pişirilir.
|
KOLAY BALIK ÇORBASI |
|
atılgan
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc33120
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2009
3,293 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. beyaz etli balık
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay bardağı un
6 su bardağı balık suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kahve kaşığı baharat
maydanoz
tuz
Tencereye 4-5 çorba kaşığı tuzla birlikte gereği kadar su ve balıkları koyarak 15 dakika haşlayın. Süzüp soğuttuktan sonra etlerini kılçıklarından ayıklayın. Ayıkladığınız etleri bir kaba koyun. Diğer tarafta bir kap içine zeytinyağını didilmiş balık etlerini koyun. Harlı ateşte biraz çevirin, un ilave edin. Pembeleşinceye kadar karıştırın. Bu karışımın içine balık suyunun tamamını, haşlama suyunu, salçayı koyun. Bir kaç taşım kaynattıktan sonra servis kasesine alın. Üzerineince kıyılmış maydanoz ekerek servis yapın.
ML® Uskumru Çorbası için tıklayın
ML® Uskumru Çorbası (görsel)
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 07.07.2023
|
Kolay Balık Çorbası |
|
hızır
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc75464
Gönderme Tarihi: 04.May.2012
2,766 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet levrek/cipura/lufer
1 [paket kremali sebze corbasi
3/4 dal maydonoz
1 adet sogan
3/4 adet tane karabiber
Temizlenmis baligi yikayip bir tencereye koyun.icine 1 adet sogan ve 3/4 adet karabiberi ilave edip baliklari haslayin.haslanmis baligi sudan cikarip kilciklarindan ayirip kucuk kucuk didikleyin.diger yandan balik suyunu bir suzgecten gecirip 1 paket sebze corbasi konmus tencereye azar azar ilave edip corba kivaminda pisirin. Didiklediginiz baliklarida ilave edin.servis yaparken uzerine ince dogranmis maydonoz ilave edip limonla servis yapin.
|
|