|
Kolay Baklava |
|
ziroş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.12.2012
Mesajlar: 75 Şehir: Çankaya-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc85216
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2013
1,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Hamurişi
2,5 Su Bardağı su
1 Paket Baklavalık Yufka (400 gr)
2,5 Su Bardağı şeker
500 gr ceviz
Baklavalık yufkaları yağladığımız tepsiye teker teker aralarına margarin ve zeyninyağı karışımını sürerek diziyoruz.15 yufkada dizip ceviz serpiyoruz.Bu işlemi yufkalarımız bitene kadar yapıyoruz. Daha sonra en üst kısmı keskin bir bıçak yardımıyla baklava dilimleri şeklinde kesiyoruz. Kalan yağımızı da baklavanın üzerine döküyoruz.180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlı soğuk olacak. Şerbeti kaynattıktan sonra biraz dinlendirip tatlımızın üzerine döküyoruz.
|
Kolay Baklava |
|
haza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2012
Mesajlar: 56 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc83411
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2012
1,660 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet Sana Mutlu Aile
0,5 Adet limon
5 Su Bardağı su
2,5 Su Bardağı ceviz veya fıstık
35 Adet yufka (baklava yufkası)
5 Su Bardağı şeker
250 şer gramlık 2 adet margarini eritin. tepsiyi yağlayın. 3 adet yufkayı tepsiye serin, üzerini fırça yardımıyla yağlayın, üzerine tekrar 3 adet yufka serin 3.yufkanın üzerini yağlayın ve tekrar 3 adet yufka serip yağlayarak işleme devam edin. toplam 21 yufka olduktan sonra üzerini yağladıktan sonra ceviz/fıstığı üzerine serpin ve tekrar 3 adet yufka serip üzerini yağlayın. işleme bu şekilde ceviz/fıstıktan sonra 15kat yufka oluncaya kadar devam ediniz. 3er yufka sererek 5. katı da yaptıktan sonra 1 yufka serin ve üzerini yağlayın, tekrar 1 yufka serin ve üzerini yağlayın. her bir yufkayı yağlayarak yufkalar bitene kadar devam edin. en üste yufka serdikten sonra yağlamayın ve baklava dilimlerini dilediğiniz büyüklük ve şekilde kesin. kestikten sonra; kalan yağı tepsinin üzerinde gezdirin ve tepsiyi 180 derece ısıtılmış fırına sürün. üzeri koyuca kızarana kadar fırını kapatmayın. bu sırada şerbet için 5 bardak şeker ve 5 bardak suyu bir tencerede kısık ateşte kaynatın ardından yarım limonu tüm olarak içine atın, 10-15 dk daha kısık ateşte kaynatın. baklava çıktıktan sonra soğumaya bırakın ve baklava soğuduktan sonra şerbeti ılık olarak üzerine dökün. soğumaya bırakın, bir tepsi baklavanız hazır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 13.04.2023
|
Kolay Baklava |
|
huricihan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.11.2012
Mesajlar: 69 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc83172
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2012
1,576 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
1 Paket hazır yufka
2 Bardak su
3 Damla limon suyu
2 Bardak şeker
2 Bardak ceviz
Şeker, su ve limon suyu bir tencereye alınıp kaynatılır. Soğumaya bırakılır. sana margarin eritilir. Yağlanmış tepsiye 3-4 yufka serilir ve yağlanır. 10-15 yufka sonra ceviz içi serpilir. Bu işlem yufkalar bitene kadar devam eder. Yufkanın üstü kalan margarin dökülür. Baklava şeklinde kesilir. fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Baklava soğuk şerbet sıcak olacak şekilde üzerine dökülür.
|
Kolay Baklava |
|
DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc82856
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2012
1,587 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Paket Sana Hamurişi
1 Tatlı Kaşığı limon suyu
2 Paket Sana
5 Su Bardağı şeker
6 Su Bardağı su
500 gr ceviz içi
1 Kg. yufka (baklavalık)
Önce 6 bardak suya 5 bardak şekerimizi koyup kaynatalım koyulaşan şerbetimize biraz limon suyu damlatıp soğumaya bırakalım. sana yağımızın bir paketini eritelim yağladığımız tepsimize üç yufkayı üst üste koyup yağlayalım gene üç yufka koyup yağlayalım yufkalarımız yarı olunca cevizini bolca serpalim ve kalan diğer yufkalarımızı üç üç yağlayarak bitirelim. arzu ettiğimiz şekilde keskin bir bıcakla baklavamızı keselim. kalan diger sana yap paketini eritip tepsini üzerine gezdirelim. 100 derece fırında ağır ağıre pişirelim. üstü kızaran baklavamızı fırından cıkınca biraz ılımasını bekleyip soğuk şerbetini dökelim . Şerbetini çekip soğuyan baklavamız servise hazırdır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 13.04.2023
|
|