|
|
Kolay Alman Pastası |
|
başlangıç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2011
Mesajlar: 90 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71289
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2012
3,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
Kreması için:
Yarım litre süt
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 küçük paket margarin (125 gr)
Krema için, bir tencereye 1 yumurtayı, unu, şekeri koyup, sütü yavaş yavaş dökerek karışımı eziniz.
Sonra tencereyi ateşe koyup, muhallebi gibi pişiriniz.
Ateşten alıp, yağı koyup, iyice karıştırınız.
2 yumurtayı, şekeri, erimiş margarini, yoğurdu, kabartma tozunu bir kaba koyup, karıştırınız.
Vanilya karıştırılmış unu koyup, onu da karışıma iyice yediriniz.
Yağlanmış bir kalıba karışımı döküp, yayınız.
Orta ısılı fırında 20-25 dakika pişiriniz.
Fırından çıkan keki ortadan ikiye kesip, arasına kremasını koyup, diğer yarıyı da kremin üzerine koyup, üzerine bolca pudra şekeri serpip, buzdolabına pastayı koyup, soğutup, servis yapınız.
Not: Arzu ederseniz kremaya meyve şekerlemesi, üzüm, fındık vb. gibi malzemeler de koyabilirsiniz.
|
Kolay Alman Pastası |
|
hürmüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc41537
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2009
4,329 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
3/4 çay bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
1,5 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 yumurta sarısı
50 gr. margarin
2,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un (tepeleme)
1 çay bardağı şeker
2 paket vanilya
Pudra şekeri (üzeri için)
Yumurtaları şeker ile birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu ve eritip soğuttuğumuz margarini ekleyip yarım dk. daha çırpalım. Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyerek mikserin düşük ayarı ile veya çırpma te-liyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190° ısılı fırında pişirelim. Tencereye unu, sütü, şekeri ve çırpılmış yumurta sarısını alıp karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutarak vanilyaları ve margarini eritmeden ekleyip mikserle yarım dk. çırpalım. Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim. Kremayı pastanın alt parçasının üzerine yayalım. Üzerine pastanın üst katını oturtarak pudra şekeri eleyelim ve buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
Fotoğraf "piano" tarafından gönderildi. 20.08.2020
|
|
Kolay Alman Pastası Tarifleri Alman Yemekleri
|
|