Kısa URL: https://ml.md/lc80843
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2012
1,767 defa indirildi / yazdırıldı
1 Paket Sana Hamurişi
1 Adet yumur
2 Su Bardağı peynir
3 Çay Bardağı süt
4 Adet yufka
1 Adet yumurta sarısı
1 Demet maydanoz
Kol böreğimizi yapmaya başlarken öncelikle yufka aralarına süreceğimiz sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Süt, margarin, yumurta ve tuzu ekleyerek iyice çırpalım. Daha sonra peynirimizi rendeleyelim ve maydanozu ince olarak kıyalım. Peynir ile maydanozu karıştırarak harç elde edelim. Yufkamızı masaya yayalım ve her yerine sos sürelim. Ortadan ikiye katlayalım ve tekrar sos sürerek içine harç dolduralım. Rulo şeklinde katlayalım ve yağlanmış yuvarlak tepsiye yuvarlak olarak yerleştirelim. Dört tane yufkayı bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürelim, sosun tamamını dökerek 180 derece fırında 40 dakika pişirelim. Pişen kol böreğimizi fırından çıkaralım ve ılıyınca dilimleyerek servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc82052
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2012
1,556 defa indirildi / yazdırıldı
125 Gr Sana Klasik
1 Yemek Kaşığı çörekotu
1 su bardağı süt
3 Adet yufka
1 Demet maydanoz
150 gr Beyaz peynir veya kıyma
3 Adet yumurta
Yumurta sütle iyice çırpılır. Erimiş sana klasik yağ katılıp karıştırılır. Düz bir zemine serilmiş yufkanın her tarafına , bu harçtan sürülür . Peynir maydanoz ile karıştırılır . Hazırlanan bu iç yufkaların üzerine döşenir. Rulo yapılır. Yağlanmış tepsiye (tepsinin ortasından başlayarak) sıra sıra döşenir. Diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanır . İlk döşenen yufkaya eklenerek sarmaya devam edilir. Sonra yumurta sarısı sürülür. İsteğe bağlı olarak çörek otu serpilir . Pembeleşinceye kadar pişirilir.