Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kol Böreği (Ispanaklı)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kol Böreği (Ispanaklı)

rüzgarın sesi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.11.2009
Mesajlar: 59
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc43663
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2009
2,650 defa indirildi / yazdırıldı




3 Su bardağı un
2 Yumurta sarısı
1 Tatlı kaşığı maya
10 Çorba kaşığı süt
3 Kaşık margarin
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
İçi için:
1 Kg. ıspanak
2 Çorba kaşığı yağ
2 Adet haşlanmış yumurta

İçi için, ayıklanmış ıspanağı temizce yıkayıp tahta üzerinde, doğramak suretiyle 2-3 parçaya ayırınız. Soğanları, iki kaşık yağda hafifçe öldürünüz. İçine ıspanakları atınız, kendi suyunu çekinceye kadar bekleyip 2-3 dakika kavurunuz, tuz ve biber ilave ediniz. Haşlanmış yumurtayı iri iri kıyarak ıspanağa ilave ediniz.
Dört kaşık sütü, yarım tatlı kaşığı şekeri ve mayayı ezerek kabartınız.
Unun ortasını açınız, kabarmış mayayı ve diğer malzemeyi katarak özlü bir hamur yapınız.
Üzerini kapatıp ılık bir yerde bekleterek mayalandırınız.
Hamuru, merdaneyle bıçak sırtı kalınlığında ve dik dörtgen şeklinde açınız.
Hazırlanan içi, hamurun ortasına boydan boya koyun paket yapar gibi hamuru kapatınız.
iki başlarına yapışması için yumurta sürüp bastırınız.
Yağlanmış fırın tepsisine koyup mayalanması için 20 dakika bekletiniz.
Üzerine çırpılmış yumurta sürüp kızgın fırında yarım saat pişiriniz.


ML® Ispanaklı Kol Böreği için tıklayın



Ispanaklı Kol Böreği

WoW
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2010
Mesajlar: 64
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc54794
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2010
2,530 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
6,5 su bardağı un
2,5 su bardağı su
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı sıvı yağ (yufkaları açmak için)
tuz
İçi için;
1/2 kg. ıspanak (yapraklı kısımları)
2 yumurta
1/2 kahve fincanı sıvı yag
Arzuya göre 100 gr. beyaz peynir veya lor peyniri
1 kahve fincanı un
tuz
karabiber
Üzeri için;
i yumurta sarısı
3 çorba kaşığı sıvı yag
1 çorba kaşığı limon suyu

Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım, içine suyu, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek 1/2 saat dinlendirelim. Bu arada böreğin iç harcını hazırlayalım. Ayıklanıp yıkanmış ıspanak yapraklarını iki elimizle sıkalım. Suyunu iyice süzerek doğrayalım. içine yumurtaları, unu, sıvı yağı, tuzu, karabiberi ve ezilmiş peyniri ekleyip karıştıralım. Dinlenmiş bezeleri üçerli gruplar halinde ayıralım. Üç bezeyi unlanmış bir zeminde 1 mm. kalınlığında açalım. 3 yufkanın aralarını ve üzerini sıvı yağ ile yağlayarak üst üste serip yarıdan keselim. Yarım daire şeklindeki bir yufkanın üzerine ıspanaklı harcı serpip rulo yaparak saralım. Ruloyu bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafında döndürüp yuvarlak bir şekil verelim. Hamur rulosunu margarinle yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirelim. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp tepsideki rulonun etrafına saralım. Bir kapta yumurta sarısını, sıvı yağı ve limon suyunu karıştırıp yufkaların üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 220°C ısılı fırında böreğin altı üstü pembeleşene dek pişirelim.


Ispanaklı Kol Böreği

Ayşegül Tütüncü
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 02.03.2011
Mesajlar: 19
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc61854
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2011
3,490 defa indirildi / yazdırıldı




Sahrap Soysal

Hamur için;
1 su bardağ, su
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı sıvıyağ
5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İç Harcı için
1,5 kg ıspanak
3 adet orta boy kuru soğan
2 çay kaşığı tuz, karabiber
Hamur açmak için;
3 çorba kaşığı un ve nişasta
üzeri için;
250 gr bitkisel margarin
1 tatlı kaşığı çörekotu
2 çorba kaşığı yoğurt

Ispanaklarının kök kısımlarını temizleyip akan suyun altında yıkayın. Süzüp yapraklarını doğrayın. Üzerine tuz serpip ovun.Elinizle sıkıp fazla suyunu süzün. Soğanları soyup zardan ufak ince ince doğrayın.
Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanları sararıncaya kadar kavurun. Ispanağı ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Karıştırarak 7-8 dakika kavurun.
Hamur için su, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Hamuru tezgahın üzerine alıp pütürsüz ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.
Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Un ve nişastayı bir kapta karıştırın. Bezelerden birini üzerine nişastalı un serperek oklava ile yufka büyüklüğünde açın. Hamuru ortadan ikiye kesin. Üzerine 1 çorba kaşığı kadar eritilmiş margarin gezdirin. Ispanaklı harcı hamurun kesik kısmına uzunlamasına yayın. Hamuru sarıp rulo yapın. Kalan yarım yufkayı da aynı şekilde rulo sarıp kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. 35-40 cm çapındaki yuvarlak fırın tepsisini yağlayın.
Rulo sardığınız hamurları yağlanmış fırın tepsisine birbirinin etrafına dolayarak yan yana yerleştirin.
Kalan yağ ve yoğurdu bir kapta çırpıp böreğin üzerine sürün. Çörekotunu serpip 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirip servis yapın.


Ispanaklı Kol Böreği

gümüş tas
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.03.2011
Mesajlar: 33
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc65278
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
2,149 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
1.5 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
1 kg. ıspanak
2 adet soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz

İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun. Doğranmış ıspanağı ekleyip 10 dakika pişirin. Yumurta, su, sıvı yağ, sirke ve tuzu azar azar una ilave ederek yoğurun. Çok katı olmayan bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamuru bezelere ayırıp un serpilmiş zeminde açın. Üzerine tereyağı sürün ve ıspanaklı harç koyarak rulo yapın. Ruloları oval şekilde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında pişirin.


Ispanaklı Kol Böreği

şef
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.07.2011
Mesajlar: 72
Kısa URL: https://ml.md/lc66368
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2011
2,145 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
Un
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 kg. ıspanak
2 adet soğan
Tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Soğan ve ıspanakları ince kıyın. Soğanı sıvıyağda kavurun, ıspanakları ekleyip 10 dakika pişirin. Yumurta, su, sıvıyağ, sirke ve tuzu bir kapta karıştırın. Azar azar un ekleyerek çok katı olmayan bir hamur hazırlayın. 10 dakika dinlendirip, bezeler kopartın. Un serpilmiş zeminde oklavayla açın. Üzerine tereyağı sürün ve ıspanaklı harçtan koyduktan sonra ikiye bölün. Her parçayı geniş tarafından dar tarafına doğru rulo yaparak sarın. Ruloları sarıp, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.


KOL BÖREĞİ (ISPANAKLI)

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc85475
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2013
1,875 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kilo ekstra un
1 adet yumurta
1/2 çorba kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
1,5 bardak su (500 gram)
Hamuru yağlamak için:
150 gram yağ
Ispanaklı İç:
500 gram ıspanak
2 adet kuru soğan
50 gram margarin
Tuz
Karabiber.

1) Ispanakları, kaynar tuzlu suyun içinde diriliği gidip de birazcık yumuşayıncaya kadar birkaç dakika haşlayalım.
2) İnce kıydığımız kuru soğanları, margarin yağında pembeleştirip, içine süzüp ince kıydığımız ıspanakları ilave edip, biraz daha pişirelim.
3) Yeterince tuzunu ve karabiberini katıp, ocaktan indirelim ve soğutalım.
4) Mermerin üzerine unu eleyip ortasını havuz gibi açınız. İçine tuz, limon suyu, soğuk su ve yağı ilâve edip, kuvvetli yoğurarak top gibi bir hamur yapınız. Hamurun tam ortasından, karşılıklı yarı kalınlığına kadar bıçakla keserek dört kulak meydana getiriniz ve üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez örterek yarım saat dinlendiriniz.
5) Hamuru 150'şer gramlık 5 eşit parçaya bölüp, her birini yuvarlak bir top gibi yuvarlayınız. Kurumamaları için alt ve üstlerine hafif rafine yağı sürüp, tekrar hafifçe yuvarladıktan sonra, bir tepsiye diziniz ve üzerlerine ıslatılıp sıkılmış bir bez örterek 30 dakika dinlendiriniz.
6) Sonra mermerin üzerine iki hamur çıkarıp, her ikisini de 18 santimlik tabak gibi yassıltınız.
7) Hamurun bir tanesinin tam ortasına 50 gram erimemiş yumuşak yağ koyarak, kenarlarına bulaştırmadan yağı yayınız ve üzerine yağsız diğer hamuru kapatarak kenarlarını alttan ve üstten çimdikler gibi sıkıştırınız.
8) Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayıp, rafine yağı ile yağlanmış bir tepsiye diziniz; üzerlerini hafifçe yağlayarak ıslatılıp sıkılmış bir bezle kapatınız ve 30 dakika dinlendiriniz.
9) Hamuru açınız. Hamurun önünüze gelen ucunu, ortasına doğru kapatınız. Yukarıdan aşağıya iki yan kenarını keserek kapanmış hamurun içine ilâve ediniz.
10) Karşı ucu da kapanmış uçla uçuca gelmek üzere kapatınız ve karşısındaki ucun üzerine harcın 3/4'ünü kurdela gibi seriniz ve hamura elinizle yağmur yağar gibi tereyağını serpiniz.
11) Ispanaklı için çıkmaması için 2 kenarından 1'er parça hamurun üzerine kapatıp içli taraftan hamuru sigara sarar gibi sarınız ve hamurun 2 ucunu kapalı büyük B harfi yapar gibi birleştiriniz.
12) Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayıp tepsiye diziniz. Ortadan hızlı ateşte 30 dakika pişirip altlarını üstüne çeviriniz.


Ispanaklı Kol Böreği

kuşhane
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.03.2014
Mesajlar: 30
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc96372
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2014
2,039 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
5 çorba kaşığı sıvı yağ
İçi için:
200 gram lor peyniri
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kilo ıspanak
1 yumurta
1 su bardağı kıyılmış ceviz

Derin bir kabın içine unu, sirkeyi, mayayı, tuzu koyup harmanlayın. Üzerine yağı, ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur tutun. Bu hamuru bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. İç malzemeleri için rendelenmiş soğanla yıkanmış ıspanak yapraklarını ezip üzerine lor peynirini, yumurtayı ekleyip karıştırın. Dinlenmiş hamurları elinizle ya da merdaneyle açın. İç malzemeyi ortasına yerleştirin ve kol böreği gibi sarıp tepsinin ortasından başlayıp sara sara dizip 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Fırından alıp, üzerine tereyağı gezdirip 5 dakika daha fırına verin. Daha sonra sıcak olarak ikram edin.


Ispanaklı Kol Böreği

senet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2015
Mesajlar: 37
Şehir: Sincan-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc107324
Gönderme Tarihi: 05.May.2015
1,584 defa indirildi / yazdırıldı




1 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
200 gram kıyma
1 soğan
500 gram ıspanak
1 çorba kaşığı tereyağı

Hamuru için öncelikle un, süt ve yumurtayı bir kabın içinde karıştırıp yoğurun. Tuzunu da ekleyip sert bir hamur yapın. Hamuru açıp büyük kareler halinde kesin. İç malzemesi için ıspanakları kıyıp, rendelenmiş soğanı tuz ve karabiberle tatlandırın. Bu iç malzemeli hamurların içine yerleştirip 2 parmak eninde katlayıp fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Daha sonra dilimleyip ikram edin.


Ispanaklı Kol Böreği

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc108998
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2015
2,371 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

6 su bardağı un
2 su bardağı + 1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı sıvı yağ (yufkaları açmak için)
Tuz
İçi için:
1/2 kg. ıspanak (yapraklı kısımları)
2 yumurta
1/2 kahve fincanı sıvı yağ (arzuya göre)
100 gr. beyazpeynir veya lorpeyniri
1 kahve fincanı un
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı limon suyu

Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine suyu, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek 1/2 saat dinlendirelim. Bu arada böreğin iç harcını hazırlayalım. Ayıklayıp yıkanmış ıspanak yapraklarını iki elimizle sıkalım. Suyunu iyice süzerek doğrayalım. İçine yumurtaları, unu, sıvı yağı, tuzu, karabiberi, ezilmiş peyniri ekleyip karıştıralım. Dinlenmiş bezeleri üçerli gruplar halinde ayıralım. Üç bezeyi unlanmış bir zeminde 0.1 mm. kalınlığında açalım. 3 yufkanın aralarını ve üzerini sıvı yağ ile yağlayarak üst üste serip yarıdan keselim. Yarım daire şeklindeki bir yufkanın üzerine ıspanaklı harcı serpip rulo yaparak saralım. Rulonun bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafında döndürüp yuvarlak bir şekil verelim. Hamur rulosunu margarinle yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirelim. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp tepsideki rulonun etrafına saralım. Bir kapta yumurta sarısını, sıvı yağı ve limon su
yunu karıştırıp yufkaların üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli ısılı fırında böreğin altı üstü pembeleşene dek pişirelim.



Ispanaklı Kol Böreği

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc132610
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2018
2,599 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısı üzerinde)
1 paket toz maya
Tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
2 adet kuru soğan
1 kg ıspanak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sıvı yağ
Arası için:
Tereyağı
Margarin

Yoğurma kabına, yoğurt, süt, sıvı yağ, tuz ve bir yumurtanın beyazı alınıp karıştırılır, üzerine biraz unla karıştırılmış maya katılır, azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğurulur.
Üzeri kapatılarak yarım saat mayalanmaya bırakılır.
İçi için, soğanlar yemeklik doğranıp tencereye alınır, sıvı yağ ilavesi ile kavrulur. Üzerine doğranmış ıspanaklar konarak biraz diri kalacak şekilde kavrulur, tuz, karabiber ve pul biber ilave edilerek, ateşten alınır, soğumaya bırakılır.
Dinlenen hamur dört eşit bezeye ayrılır. Her beze yufka büyüklüğünde açılır, üzerine tereyağı ve margarin karışımı sürülür.
Gözleme biçiminde katlanır, her katlamada aralarına yağ sürülür.
Hazırlanan yufkalar buzdolabında en az 3 saat bekletilir.
Süre sonunda buzdolabından alınan hamurlar biraz büyütülür.
Her hamur uzunlamasına ortadan ikiye kesilir, ortasına uzunlamasına yeteri kadar iç konur, rulo yapılır.
Her rulo bıçakla parmak uzunluğunda kesilir, kağıt serili fırın tepsisine dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür.
190 derece fırında pişirilir.



Ispanaklı Kol Böreği

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158621
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2021
199 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 adet yumurta
1,5 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı sirke veya limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
1 kg ıspanak
2 adet büyük boy soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

Harç için soğanları ve ıspanağı ince kıyın. Sıvı yağı büyük bir tavaya alıp kızdırın ve soğanları rengi dönene kadar kavurun. Daha sonra ıspanağı ekleyip 10 dakika birlikte pişirin. Bir kenarda soğumaya bırakın. Yoğurma kabında yumurta, su, sıvı yağ, sirke veya limon suyu ile tuzu karıştırın. Azar azar un ekleyerek çok katı olmayan bir hamur hazırlayın.10 dakika dinlendirdikten sonra hamurdan büyük bezeler kopartın. Un serpilmiş düz bir zeminde bezeleri oklavayla açın. Üzerine tereyağı sürün ve ıspanaklı harçtan koyduktan sonra ikiye bölün. Her parçayı geniş tarafından dar tarafına doğru rulo yaparak sarın. Ruloları kendi etrafında oval şekilde sarıp fırın tepsisine dizin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Yumurta sarısını çırpın ve böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin ve sıcakken servis yapın.







Kol Böreği (Ispanaklı) Tarifleri Paçanga Böreği Tarifleri



(11 adet Kol Böreği (Ispanaklı) 256,311 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort