|
Kokoreç |
 |
abbas
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.01.2012
Mesajlar: 105 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc98658
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2014
1,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 kuzu ciğeri ve yüreği
1 kuzu bumbarı ve bağırsakları
1 karın zarı
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Ciğer ve yüreği parmak inceliğinde doğrayınız, tuz, karabiber ve kekik serpip rendelenmiş soğanla birlikte ovunuz 1 saat dinlendiriniz.
Uzun kokoreç şişlerine uzunlamasına geçirsiniz. Izgarada pişiriniz.
Önceden tuzla ovularak yıkanmış kuzu bağırsak ve bumbarlarını bu ciğerlerin üzerine sarınız, karın zarını en üste sar ve ızgarada çevire çevire kızartınız.
Şişten çıkarıp, iki parmak eninde keskin bıçakla kesiniz. Servise alınız.
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 03.07.2025
|
Kokoreç |
 |
güldemet
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.12.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc103819
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2014
1,646 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kuzu mumbar
6 bardak su
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam kekik
1 tutam pulbiber
50 gr margarin
Önceden yıkanmış temizlenmiş mumbarları 20 dk. haşlayalım daha sonra iyice baharatladığımız mumbarları şişlere iyice dolayalım ve mangalda pişirelim üzerlerine margarin sürelim sonrada zırhtan geçirelim ekmek arasına koyup servis yapalım
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.06.2021
|
Kokoreç |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158661
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2021
428 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet hazır kuzu bağırsağı sarması
Sıvı yağ
Tuz
Kimyon
Pul biber
Kekik
Bağırsakların içi ve dışı iyice temizlenir ve ılık su ile yıkanır.
Kokorecin içi mumbar, dışı ise ince bağırsaktır.
Büyük ve uzun bir şişe yıkanan temizlenen mumbarlar ile başlanır daha sonra etrafına ince bağırsak dolanarak aralarına da kuyruk yağı yerleştirilir ve tamamen sarılır.
Fırın 180°C de ısıtılır. Şiş düzeneği gril kısmına geçirilir, altına bir tepsi konulur. Fırında iyice kızartılır. 45 dakika kadar yeterli olacaktır.
Pişince çıkarıp bir tahta üzerinde yuvarlak olarak kesilir.
Bir ızgarada baharatları ve tuzu eklendikten sonra harmanlanarak kavrulur.
İster ekmek arasında ister servis edilerek tüketilir.

|
Kokoreç |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1923 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184174
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2025
9 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg temizlenmiş kuzu bağırsak (kokoreç için özel hazırlanmış)
250 gr kuyruk yağı (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 adet taze ekmek (yarım ekmek veya sandviç tipi)
Eğer bağırsakları kendiniz temizleyecekseniz, bol limonlu ve sirkeli suda birkaç kez yıkayıp iç dış çevrilerek iyice temizlenmeli.
Kokoreç, genellikle kuzu gömleği (yağlı zar) ile sarılarak şişe dizilir.
Fakat evde pratik tarifte doğranmış haliyle tavada pişirmek mümkündür.
Bağırsakları 1 cm kalınlığında doğrayın.
Kuyruk yağı da aynı şekilde doğranır ve birlikte orta ateşte tavada kavrulmaya başlanır.
Yağ eriyip bağırsaklar renk alana kadar pişirilir (yaklaşık 20-25 dakika).
Ocaktan almaya yakın baharatlar eklenir ve karıştırılır.
Ekmeklerin içi hafif oyularak ısıtılır ya da ızgarada hafif kızartılır.
Hazırlanan kokoreç sıcak ekmek arasına konur.
Arzuya göre üzerine ekstra baharat serpilip domates veya turşuyla servis edilir.

|
|