|
Köfteli Pırasa Çorbası |
|
Tamer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2008
Mesajlar: 33
|
Kısa URL: https://ml.md/lc74639
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2012
1,905 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. pırasa
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
5 su bardağı et suyu
Köftesi için:
300 gr. kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Üzerine:
2 çay kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı tereyağı
Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurup küçük köfteler hazırlayıp sıvı yağda kızartın. Pırasaların beyaz kısımlarını ince halka şeklinde doğrayıp tereyağında kavurun. Üzerine unu ekleyip unun kokusu gidene dek kavurun. Et suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra köfteri ilave edin. 15 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzerine tereyağında yakılmış pul biber gezdirerek servis yapın.
Fotoğraf "yeşil yaprak" tarafından gönderildi. 12.02.2015
|
Köfteli Pırasa Çorbası |
|
behram çavuş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc72031
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2012
1,886 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet Pırasa
3 çorba kaşığı Söke Un
1 çorba kaşığı Sıvıyağ
Yeteri Kadar Su
Köftesi İçin:
150 Gr Kıyma
1 Adet Küçük Soğan
Yeteri Kadar Tuz ve Karabiber
Üzeri İçin:
1 çorba kaşığı Tereyağı
1 Tutam Maydanoz
Sıvıyağımızı tencereye koyuyoruz. Pırasaları ince ince doğruyoruz ve tencereye atıp kavuruyoruz. Pırasalar yumuşayınca unu koyup kavurmaya devam ediyoruz. Önce soğuk su üzerine sıcak su ekleyip karıştırıyoruz. Köftesini hazırlamak için; bir kabın içinde kıymayı, doğranmış soğanı tuzu ve karabiberi yoğuruyoruz. Unladığımız tabağa, köftemizi küçük küçük yuvarlıyoruz. Daha sonra az yağda kızartıyoruz. Kızarttığımız köfteleri de çorbanın içine koyup karıştırıyoruz. İsteğe göre içine terayağı eritip dökebilirsiniz.
|
Köfteli Pırasa Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92493
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2013
1,639 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg pırasanın beyaz kısımları
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber
5 su bardağı et suyu
Köftesi için:
300 gram kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Üzerine:
2 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı margarin
Kıymayı bir kaba alıp üzerine ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip yoğurun. Hazırladığınız harçtan yuvarlak küçük köfteler hazırlayın. Sıvıyağda kızartın ve kenara alın. Diğer taraftan pırasaları ince halka şeklinde doğrayın. Margarini bir tencerede eritip pırasayı kavurun. Üzerine un ekleyip, kokusu gidene dek karıştırarak kavurmaya devam edin. Et suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra tencereye köfteri ilave edin. 15 dakika daha pişirip ocaktan alın. Pulbiberi margarinde yaktıktan sonra çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
|
Köfteli Pırasa Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc90862
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2013
1,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet pırasa
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı un
8 su bardağı su
Köftesi için:
250 gr kıyma
1 dilim bayat ekmek
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Pırasa önce 2 parmak eninde doğranır. Sonra boyuna 4 parçaya kesilir. Tencereye yağ konur, pırasa atılır. Gevşemeye başlayınca salça ve un ilave edilir. Su bırakılır, kaynamaya terk edilir. Bu arada köfte malzemesi yoğrulur ve misket gibi köfteler yapılır. Kaynayan suya tuz ve köfteler atılır. Bir taşım kaynatılır. Sıcak servis yapılır.
|
Köfteli Pırasa Çorbası |
|
aynmah
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2015
Mesajlar: 35 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc130908
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2018
800 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Pırasa
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Çorba Kaşığı Buğday Unu
Karabiber
Su
Tuz
Pırasaları ayıklayıp yıkadıktan sonra boyuna ortadan ikiye bölüp tahta üzerinde ince olarak doğruyoruz. Çorbayı pişireceğimiz tencereye sıvı yağla tereyağını alıp erittikten sonra pırasaları ekleyip 3-4 dk. kavuruyoruz. Üzerine unu ilave edip 2-3 dk. daha kavuruyoruz. Kıvamının iyi açılabilmesi için önce soğuk su, daha sonra sıcak su ilave edip karıştırarak kıvamını ayarlıyoruz. Çorbamız kısık ateşte yavaş yavaş kaynarken köftelerini yapalım. Köfte için kıymanın üzerine küçük bir soğan rendeleyip, tuzunu karabiberini ilave edip yoğuruyoruz. İsteyenler kimyon da ekleyebilir. Köfte harcından olabildiğince minik, nohut tanesi gibi köfteler yuvarlayıp bir tabağa alıyoruz. Üzerine hafifçe un serpiştirip tabağı sallayarak köftelerin her tarafını unlamış oluyoruz. Daha sonra az yağda, teflon tavada kızartıp kaynamakta olan çorbamızın üzerine döküyoruz. Köftelerle birlikte bir taşım kaynatıp, tuzunu ayarlayıp servis ediyoruz. Maydanozların yeşil rengini korumak için servis sırasında üzerine ince doğranmış bir şekilde serpiştiriyoruz.
|
|