| 
 
 
 | 
Köfteli Orman Kebabı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166619 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2022 
614 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
1 adet soğan
 
2 adet havuç
 
4 adet patates
 
2 su bardağı taze bezelye
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1,5 tatlı kaşığı (tepeleme) tuz
 
1,5 çay bardağı zeytinyağı (sıvı yağ da olabilir)
 
Köfte için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
350 gram kıyma
 
1 adet soğan (rendelenmiş)
 
1 adet sarımsak (rendelenmiş)
 
3-4 yemek kaşığı galeta unu
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Soğan, havuç ve patatesleri küp küp doğrayıp bir tencereye yağla beraber koyup kavuruyoruz. Suyu ilave ediyoruz, üzerine geri kalan tüm malzemeleri ekleyip kaynatıyoruz.
 
Köftesi için tüm malzemeleri harmanlıyoruz. Elimizle misket büyüklüğünde köfteler yapıyoruz ve borcama aktardığımız malzemelerin üzerine diziyoruz.
 
Daha sonra 160 derece fırında bezelyeler yumuşayana kadar yani bir saate yakın pişiriyoruz. Köftelerin üzerine ilave edip fırınlıyoruz servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Köfteli Orman Kebabı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162626 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2022 
487 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köftesi İçin:
 
350 gr. dana kıyma
 
1 tane soğan
 
1 tane yumurta
 
3-4 çorba kaşığı galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Diğer Malzemeler:
 
1 soğan
 
2 havuç
 
3-4 patates
 
2 bardak bezelye
 
1,5 çorba kaşığı salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvı yağ
 
 
Köfteler için soğanı rendeleyin. Kıymayı, ufalanmış ekmek içini, baharatları ve tuzu da katıp yoğurun. Elinizi ara sıra ıslatarak misket büyüklüğünde yuvarlayın. Bir tavada az yağda köfteleri sallayarak kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlunun üzerinde dinlendirin.
 
Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Bir tencerede rendelenmiş domateslerle kekiği kavurun. Salçayı ve doğranmış sarımsakları da ekleyin. Sıcak su ilave edin. Kaynayınca sebzeleri ve köfteleri de atın. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın.
 
 
 
  
 | 
Köfteli Orman Kebabı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162621 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2022 
414 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köftesi için:
 
500 gram dana yağsız kıyma
 
3 yemek kaşığı ince bulgur
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Sebzeleri için:
 
3 adet orta boy patates
 
3 adet havuç
 
1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
 
1 adet kuru soğan
 
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1,5 yemek kaşığı domates-biber salçası
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı kimyon
 
4 su bardağı sıcak su
 
 
Öncelikle köftesi için; malzemeleri sırasıyla ekleyip yoğurun.
 
Köftelerden ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar elde edin.
 
Tencereye yağ ve küp doğranmış soğanı alın ve kavurun.
 
Ardından salçayı ilave edin.
 
Üzerine iri küpler halinde doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin.
 
Yaklaşık 2 dakika kadar kavrun ve sıcak su ekleyin.
 
Kaynamaya başlayınca köfteleri de ilave edin.
 
Kapağını kapayın ve orta ateşte pişirmeye bırakın.
 
Patates ve havuç yumuşayınca haşlanmış bezelye, tuz ve baharatları ilave edin.
 
2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
 
Sıcak sıcak pirnç pilavıyla servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Köfteli Orman Kebabı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177636 
Gönderme Tarihi: 06.May.2024 
291 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Köftesi için:
 
500 gr. dana kıyma
 
1 adet tane soğan
 
1 adet yumurta
 
Yarım su bardağı galeta unu
 
Tuz, karabiber, kimyon
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Diğer malzemeler:
 
1 adet soğan
 
2 adet havuç
 
3 adet patates
 
3 adet domates
 
1.5 su bardağı bardak bezelye
 
2 yemek kaşığı salça
 
2 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber, kekik
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Öncelikle köftesi için derin bir kaba soğanı rendeleyin. İçine kıymayı, galeta ununu, yumurtayı, baharatları ve tuzu ekleyip macun kıvamına gelecek kadar yoğurun. Biraz buzdolabında dinlendirin. Sonra köfteleri misket büyüklüğünde yuvarlayın. Bir tavada yarım çay bardağı yağda köfteleri sallayarak kızartın. Kağıt havlunun üzerine alarak, yağını çektirin. dinlendirin. Bezelyeyi çok az haşlayın. Patatesleri ve havuçları da küp küp doğrayıp hafif kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Derin bir tencereye domatesleri rendeleyin. Malzemeler kızartılmış olduğu için 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla kavurun. Salçayı, sarımsakları ve kekiği da ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Sıcak su ilave edin. Kaynayınca tüm sebzeleri ve köfteleri de atın. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |