| 
 | 
| Köfteli Kulak Çorbası | 
|  | nükhet koç Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.09.2010
 Mesajlar: 29
 Şehir: Balıkesir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc56127 Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2010
 2,473 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Aya köftesi için:
 200 gram yağsız kıyma
 1 çay bardağı ince bulgur
 Tuz
 Karabiber
 Yarım çay bardağı sıvıyağ
 Hamur için:
 1 su bardağı un
 1 çay kaşığı tuz
 1 adet yumurta
 Ilık su
 1 çay bardağı haşlanmış nohut
 1 kg kemik
 Üzerine:
 1 kg yoğurt
 1 çorba kaşığı tereyağı
 Yarım çorba kaşığı nane
 
 Köfteyi hazırlamak için kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi karıştırın. Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Sıvıyağda hafifçe kızartın. Hamur için; un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak çok sert olmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın. Küçük ve ince olacak biçimde kesin. Kemikleri yıkayıp, su dolu bir tencereye koyun. Tuz serpin. Kaynayınca, kemikleri tencereden alın. Çorbalık hamurlaru katın. Hamur pişince, köfte ve nohudu da tencereye atın. Arada bir karıştırıp, kaymak tutmasını engelleyin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın. Ilınınca yoğurdu karıştırın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. Naneyle karıştırıp, çorbanın üzerinde gezdirin.
 
 
 | 
| Köfteli Kulak Çorbası | 
|  | İbrahim Hakkı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.08.2011
 Mesajlar: 185
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc67517 Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2011
 2,376 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ebru Omurcalı
 
 Köftesi için:
 250 gr. kıyma
 Yarım su bardağı ince bulgur
 Tuz, karabiber
 Kızartmak için sıvı yağ
 Hamuru:
 1 adet yumurta
 2 su bardağı un
 Tuz, ılık su
 Çorbanın ilaveleri için:
 3 su bardağı kemik suyu
 Yarım su bardağı haşlanmış nohut (suyunu kullanmak üzere saklayın)
 4 su bardağı yoğurt
 3 çorba kaşığı tereyağı
 3 çorba kaşığı kuru nane
 
 Köfte malzemesini yoğurun ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri sıvı yağda çevirerek kızartın. Kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın ve bezeler koparıp oklavayla açın, küçük üçgen şeklinde kesin. Kemik suyunun içine haşlanmış nohutları suyu ile ekleyin, hamurlar pişince köfteleri ekleyin.Yoğurdu iyice elinizle çırpın, sıcak çorbadan katarak ısıtın ve kaynayan çorbaya ekleyin. Altını kapatın. 3 kaşık tereyağında 2 çorba kaşığı kuru naneyi kavurun ve kâselerin üzerlerine birer kaşık gezdirin.
 
 
 | 
| Köfteli Kulak Çorbası | 
|  | fatma hanım Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.03.2020
 Mesajlar: 57
 Şehir: Van
 | Kısa URL: https://ml.md/lc149586 Gönderme Tarihi: 01.Nis.2020
 559 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamuru için:
 1 su bardağı un
 1 adet yumurta
 Aldığı kadar su
 Yeteri kadar tuz
 Köfte için:
 100 gram yağsız kıyma
 2 yemek kaşığı irmik
 Yarım rendelenmiş soğan
 1 çay kaşığı karabiber
 Bir tutam tuz
 Kızartmak için:
 Sıvı yağ
 Terbiye için:
 1 adet yumurta
 1 çorba kaşığı un
 1 su bardağı yoğurt
 Üzeri için:
 Pul biber
 1 çorba kaşığı tereyağı
 
 Un, yumurta ve tuzu yoğurma kabında karıştırın.
 Azar azar su ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde edin.
 Hamuru streç filme sarıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
 Ardından mantı hamuru inceliğinde açıp kare kare kesin.
 Hamurları yapışmasın diye bolca unlayıp fırın tepsisine alın.
 180 derecede hafifçe kızarana kadar fırınlayın.
 Bu esnada köfteleri hazırlayın.
 Bunun için soğanı rendeleyin.
 Diğer köfte malzemeleriyle bir araya getirip yoğurun.
 Nohut büyüklüğünde köfteler yapın ve bu köfteleri az yağda kızartın.
 1 litre suyu tencerede kaynatın.
 Hamurları bu suda 6-7 dakika haşlayın.
 Bu arada yumurta, un ve yoğurttan bir terbiye hazırlayın.
 Çorbanın suyundan alıp ılıştırdığınız terbiyeyi tencereye aktarın.
 Karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
 Altını kapatıp tuzunu ekleyin.
 Kaselere bölüştürdüğünüz çorbanızın üzerine minik köftelerden ekleyin.
 Son olarak pul biberi tereyağında kavurup çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |