| 
 
 
 | 
Köfteli Kebap | 
  | 
PELIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.09.2005 
Mesajlar: 40 Şehir: Çandarlı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5018 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006 
3,064 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
2 milföy hamuru
 
30 gr antepfıstığı
 
1 çay bardağı kaşar rendesi
 
1 yumurta sarısı susam
 
Çörekotu
 
Köfte Malzemesi:
 
500 gr dana kıyma
 
4 biber (ince doğranmış)
 
1/2 demet maydanoz
 
6 diş sarımsak
 
1 fincan pirinç (haşlanmış)
 
 
YAPILIŞI
 
Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.
 
Diğer tarafta milföy hamuruna kaşar rendesi serpip köfteleri yerleştirin.
 
Antepfıstığı serpip rulo şeklinde sararak, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp. susam ve çörekotu serperek fırına verin.
  
 | 
Köfteli Kebap | 
  | 
şiraze 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.03.2014 
Mesajlar: 31 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96694 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2014 
2,110 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. patlıcan
 
500 gram az yağlı kıyma
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
1 yumurta sarısı
 
1 adet soğan
 
Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar
 
4 adet domates
 
5-6 adet sivribiber
 
7-8 diş sarmısak
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 buçuk su bardağı sıcak su.
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Patlıcanları soyup, tuzlu suda en az yanm saat bekletelim. Yarım saatin sonunda kurulayarak uzun ince dilimler halinde keselim. Patlıcan dilimlerini hafifçe kızartıp tabağa alalım.
 
Kıymayı bir kaba aktaralım. İçine soğanı rendeleyelim. Ekmek içini, yumurta sarısını, baharatları, tuzu ve dövülmüş sarmısağı ekleyip iyice yo-ğuralım. Köfte harcından 2 ceviz iriliğinde parçalar alalım. Uzun köfteler yapalım. Köfteleri hafifçe kızartalım.
 
Daha sonra patlıcan dilimlerine birer köfte koyup, patlıcanlan rulo yaparak saralım.
 
Küçük bir fırın tepsisine ya da yayvan bir tencereye köfteli patlıcanlan dizelim. Salçayı sıcak suda açalım. Patlıcanların üzerine gezdirelim. Patlıcanların her birinin üzerine 1 dilim domates ve sivribiber koyup, kürdan batıralım. Orta ısılı fırında ya da ağır ateşte pişirelim.
  
 | 
Köfteli Kebap | 
  | 
bozayı 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 20.07.2020 
Mesajlar: 12 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155982 
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2021 
368 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
600 gram dana kıyma
 
2 dilim ıslatılmış bayat ekmek
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Üzeri için:
 
100 gram tereyağı
 
Domates sosu:
 
3 çorba kaşığı domates salçası
 
2 su bardağı su
 
Yarım fincan zeytinyağı
 
Servis için:
 
Tırnaklı pide
 
Közlenmiş domates
 
Közlenmiş biber
 
Yoğurt
 
 
Bir kaba kıymayı, ekmek içini, yumurtayı, tuzu, karabiberi, kimyonu koyuyoruz ve yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra iki-üç saat buzdolabından dinlendiriyoruz. Hazırladığımız köfte harcından parçalar koparıp şekil veriyoruz. Köfteleri ızgarada kızartıyoruz. Tırnaklı pideleri küçük küçük kare şeklinde kesiyoruz.
 
Küçük bir tencerede domates salçasını, suyu, zeytinyağını pişiriyoruz. Servis tabağına pideleri yerleştiriyoruz. Pidelerin üzerine domates sosunu döküyoruz. Domates sosunun üzerine köfteleri yerleştiriyoruz. Tereyağını eritip köftelerin üzerinde gezdiriyoruz. Közlenmiş domates ve biber ile süsleyip yoğurt ile servis ediyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |