| 
 
| 
 
 
 | 
 
Köfteli İslim Kebabı | 
 
  | 
yeni gözde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.10.2008 
Mesajlar: 41 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27857 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2008 
2,471 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet patlıcan
 
Köfte için:
 
Yarım kg yağsız kıyma
 
1 adet rende kuru soğan
 
1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
Yarım tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Kızartma için:
 
2 su bardağı sıvıyağ
 
Üzeri için:
 
8 dilim domates
 
2 adet çarliston biberi
 
 
Patlıcanlar yollu soyulur ve dikey olarak 4 parçaya kesilir, tuzlu suya basılır. Köfte malzemesi yoğrulur. 8 eşit parçaya ayrılır, yassı top şekli verilir. Patlıcanlar kızgın yağda renk alacak kadar kızartılır. Köfteler de kızartılır. Kızaran 2 patlıcan dilimi artı şeklinde konur. Ortasına köfte yerleştirilir. Önce alttaki dilim sonra üstteki dilim yukarı doğru kapatılır. Üzerine domates ve biber konur, kürdanla tutturulur. Fırın kabına dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirilir.
  
 | 
 
Köfteli İslim Kebabı | 
 
  | 
hızır ç. 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2014 
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97177 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2014 
1,752 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket czbız köfte
 
3 adet patlıcan
 
15 adet Kiraz domates (ortadan bölünmüş)
 
1 çarliston biber (küp doğranmış)
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz, karabiber
 
 
Fırını 180ºC'de ısıtın. Patlıcanları kabuklarını soymadan enine ortadan bölün. Yaklaşık yarım cm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Patlıcanları yanyana gelecek şekilde üzerine dizin. Bir fırça yardımıyla patlıcanları sıvı yağ ile yağlayın. Tuz ve karabiber serperek 10-12 dakika pişirin. Bu arada cızbız köfteleri teflon tavada kızartın. Bir dilim patlıcanı bir tabağa koyun üzerine cızbız köfte'yi yerleştirin ve sarın. Önce biberi, sonra kiraz domatesi üzerine yerleştirip kürdanla tutturun. Yayvan bir tencereye köfteleri yanyana dizin. 3/4 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte 8-10 dakika pişirip servis edin.
  
 | 
 
Köfteli İslim Kebabı | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173711 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2023 
214 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4-5 adet patlıcan
 
Köftesi için:
 
500 gram kıyma
 
2 yemek kaşığı galeta unu
 
1 adet soğan
 
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
 
1 adet yumurta
 
2 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
Sosu için:
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 su bardağı sıcak su
 
Üzeri için:
 
Yeşil biber
 
Çeri domates
 
 
Köfte harcımız için yoğurma kabımıza kıymamızı alalım, üzerine galeta unumuzu, ince ince doğradığımız soğanı, ince ince kıyılmış maydanozu, yumurtayı, sarımsağı, tuz, pul biber, karabiber ve kimyonu ekleyerek güzelce yoğuralım. Elde ettiğimiz köfte harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım ve avuç içimizle bastırarak inceltelim ve bir tabak içerisine alalım.
 
Harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim. Şekillendirme işlemimiz bittikten sonra üzerini streçleyelim ve dinlenmeye bırakalım. Köftelerimiz dinlenirken patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve daha sonra uzun ince şeritler halinde dilimleyelim.
 
Tuzlu su dolu bir kap içerisine patlıcan dilimlerimizi alalım, 15-20 dakika kadar acısının çıkması için bekletelim. Üzerine bir tabak kapatalım, bu şekilde patlıcanların yüzeye çıkmasını da engellemiş oluruz.
 
Sürenin sonunda patlıcanlarımızın suyunu süzelim ve güzelce kurulayalım. Tavaya alıp kızdırdığımız yağın içerisine patlıcan dilimlerimizi alarak hafif kızartalım. Kızartma aşamasında patlıcanlarımızı çevirelim. Kızaran patlıcanlarımızı kağıt havlu serdiğimiz tabak içerisine alalım ve bekletelim.
 
Patlıcan kızartma işlemimiz bittikten sonra dinlenen köftelerimizi de kontrollü bir şekilde kızartalım. Kızartma işlemlerimiz bittikten sonra geniş bir tabağa patlıcan dilimlerimizden bir yatay bir de dikey yerleştirerek + şeklini verelim. Ardından orta kısmına kızarttığımız köftelerden üst üste iki adet yerleştirelim, kenarda kalan patlıcanları da köftelerin üzerine doğru kapatalım. Son olarak yeşil biber ve çeri domatesi kürdan ile yerleştirelim. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim. Şekillendirdiğimiz islim kebaplarımızı fırın kabımıza yerleştirelim.
 
Üzerinin sosu için ayrı bir kap içerisine biber salçası, domates salçası, tuz ve sıcak suyu alarak karıştıralım. Hazır olan sosumuzu fırın kabındaki islim kebaplarımızın üzerine gezdirelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında yemeğimizi yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  
 | 
 
Köfteli İslim Kebabı | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178672 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2024 
171 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
4-5 adet patlıcan
 
Köftesi İçin;
 
500 gram kıyma
 
2 yemek kaşığı galeta unu
 
1 adet soğan
 
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
 
1 adet yumurta
 
2 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Kızartmak için;
 
 
Sıvı yağ
 
Sosu İçin;
 
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 su bardağı sıcak su
 
Üzeri İçin;
 
Yeşil biber
 
Çeri domates
 
 
Köfte harcımız için yoğurma kabımıza kıymamızı alalım, üzerine galeta unumuzu, ince ince doğradığımız soğanı, ince ince kıyılmış maydanozu, yumurtayı, sarımsağı, tuz, pul biber, karabiber ve kimyonu ekleyerek güzelce yoğuralım.
 
Elde ettiğimiz köfte harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım ve avuç içimizle bastırarak inceltelim ve bir tabak içerisine alalım. Harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
 
Şekillendirme işlemimiz bittikten sonra üzerini streçleyelim ve dinlenmeye bırakalım.
 
Köftelerimiz dinlenirken patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve daha sonra uzun ince şeritler halinde dilimleyelim.
 
Tuzlu su dolu bir kap içerisine patlıcan dilimlerimizi alalım, 15-20 dakika kadar acısının çıkması için bekletelim. Üzerine bir tabak kapatalım, bu şekilde patlıcanların yüzeye çıkmasını da engellemiş oluruz.
 
Sürenin sonunda patlıcanlarımızın suyunu süzelim ve güzelce kurulayalım.
 
Tavaya alıp kızdırdığımız yağın içerisine patlıcan dilimlerimizi alarak hafif kızartalım. Kızartma aşamasında patlıcanlarımızı çevirelim.
 
Kızaran patlıcanlarımızı kağıt havlu serdiğimiz tabak içerisine alalım ve bekletelim.
 
Patlıcan kızartma işlemimiz bittikten sonra dinlenen köftelerimizi de kontrollü bir şekilde kızartalım.
 
Kızartma işlemlerimiz bittikten sonra geniş bir tabağa patlıcan dilimlerimizden bir yatay bir de dikey yerleştirerek + şeklini verelim.
 
Ardından orta kısmına kızarttığımız köftelerden üst üste iki adet yerleştirelim, kenarda kalan patlıcanları da köftelerin üzerine doğru kapatalım.
 
Son olarak yeşil biber ve çeri domatesi kürdan ile yerleştirelim. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
 
Şekillendirdiğimiz islim kebaplarımızı fırın kabımıza yerleştirelim.
 
Üzerinin sosu için ayrı bir kap içerisine biber salçası, domates salçası, tuz ve sıcak suyu alarak karıştıralım.
 
Hazır olan sosumuzu fırın kabındaki islim kebaplarımızın üzerine gezdirelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında yemeğimizi yaklaşık 30 dakika pişirelim.
 
Sürenin sonunda pişen islim kebabımız servise hazır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Köfteli İslim Kebabı Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |