Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kebaplar > Köfteli İslim Kebabı (4 adet - 88,955 defa bakıldı)

Köfteli İslim Kebabı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Köfteli İslim Kebabı

yeni gözde
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.10.2008
Mesajlar: 41
Şehir: Tokat
Kısa URL: https://ml.md/lc27857
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2008
2,384 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
Köfte için:
Yarım kg yağsız kıyma
1 adet rende kuru soğan
1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartma için:
2 su bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
8 dilim domates
2 adet çarliston biberi

Patlıcanlar yollu soyulur ve dikey olarak 4 parçaya kesilir, tuzlu suya basılır. Köfte malzemesi yoğrulur. 8 eşit parçaya ayrılır, yassı top şekli verilir. Patlıcanlar kızgın yağda renk alacak kadar kızartılır. Köfteler de kızartılır. Kızaran 2 patlıcan dilimi artı şeklinde konur. Ortasına köfte yerleştirilir. Önce alttaki dilim sonra üstteki dilim yukarı doğru kapatılır. Üzerine domates ve biber konur, kürdanla tutturulur. Fırın kabına dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirilir.


Köfteli İslim Kebabı

hızır ç.
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2014
Mesajlar: 26
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc97177
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2014
1,647 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket czbız köfte
3 adet patlıcan
15 adet Kiraz domates (ortadan bölünmüş)
1 çarliston biber (küp doğranmış)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber

Fırını 180ºC'de ısıtın. Patlıcanları kabuklarını soymadan enine ortadan bölün. Yaklaşık yarım cm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Patlıcanları yanyana gelecek şekilde üzerine dizin. Bir fırça yardımıyla patlıcanları sıvı yağ ile yağlayın. Tuz ve karabiber serperek 10-12 dakika pişirin. Bu arada cızbız köfteleri teflon tavada kızartın. Bir dilim patlıcanı bir tabağa koyun üzerine cızbız köfte'yi yerleştirin ve sarın. Önce biberi, sonra kiraz domatesi üzerine yerleştirip kürdanla tutturun. Yayvan bir tencereye köfteleri yanyana dizin. 3/4 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte 8-10 dakika pişirip servis edin.


Köfteli İslim Kebabı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173711
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2023
115 defa indirildi / yazdırıldı




4-5 adet patlıcan
Köftesi için:
500 gram kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet soğan
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
Yeşil biber
Çeri domates

Köfte harcımız için yoğurma kabımıza kıymamızı alalım, üzerine galeta unumuzu, ince ince doğradığımız soğanı, ince ince kıyılmış maydanozu, yumurtayı, sarımsağı, tuz, pul biber, karabiber ve kimyonu ekleyerek güzelce yoğuralım. Elde ettiğimiz köfte harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım ve avuç içimizle bastırarak inceltelim ve bir tabak içerisine alalım.
Harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim. Şekillendirme işlemimiz bittikten sonra üzerini streçleyelim ve dinlenmeye bırakalım. Köftelerimiz dinlenirken patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve daha sonra uzun ince şeritler halinde dilimleyelim.
Tuzlu su dolu bir kap içerisine patlıcan dilimlerimizi alalım, 15-20 dakika kadar acısının çıkması için bekletelim. Üzerine bir tabak kapatalım, bu şekilde patlıcanların yüzeye çıkmasını da engellemiş oluruz.
Sürenin sonunda patlıcanlarımızın suyunu süzelim ve güzelce kurulayalım. Tavaya alıp kızdırdığımız yağın içerisine patlıcan dilimlerimizi alarak hafif kızartalım. Kızartma aşamasında patlıcanlarımızı çevirelim. Kızaran patlıcanlarımızı kağıt havlu serdiğimiz tabak içerisine alalım ve bekletelim.
Patlıcan kızartma işlemimiz bittikten sonra dinlenen köftelerimizi de kontrollü bir şekilde kızartalım. Kızartma işlemlerimiz bittikten sonra geniş bir tabağa patlıcan dilimlerimizden bir yatay bir de dikey yerleştirerek + şeklini verelim. Ardından orta kısmına kızarttığımız köftelerden üst üste iki adet yerleştirelim, kenarda kalan patlıcanları da köftelerin üzerine doğru kapatalım. Son olarak yeşil biber ve çeri domatesi kürdan ile yerleştirelim. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim. Şekillendirdiğimiz islim kebaplarımızı fırın kabımıza yerleştirelim.
Üzerinin sosu için ayrı bir kap içerisine biber salçası, domates salçası, tuz ve sıcak suyu alarak karıştıralım. Hazır olan sosumuzu fırın kabındaki islim kebaplarımızın üzerine gezdirelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında yemeğimizi yaklaşık 30 dakika pişirelim.


Köfteli İslim Kebabı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178672
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2024
73 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

4-5 adet patlıcan
Köftesi İçin;
500 gram kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet soğan
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Kızartmak için;

Sıvı yağ
Sosu İçin;

1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
Üzeri İçin;
Yeşil biber
Çeri domates

Köfte harcımız için yoğurma kabımıza kıymamızı alalım, üzerine galeta unumuzu, ince ince doğradığımız soğanı, ince ince kıyılmış maydanozu, yumurtayı, sarımsağı, tuz, pul biber, karabiber ve kimyonu ekleyerek güzelce yoğuralım.
Elde ettiğimiz köfte harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım ve avuç içimizle bastırarak inceltelim ve bir tabak içerisine alalım. Harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
Şekillendirme işlemimiz bittikten sonra üzerini streçleyelim ve dinlenmeye bırakalım.
Köftelerimiz dinlenirken patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve daha sonra uzun ince şeritler halinde dilimleyelim.
Tuzlu su dolu bir kap içerisine patlıcan dilimlerimizi alalım, 15-20 dakika kadar acısının çıkması için bekletelim. Üzerine bir tabak kapatalım, bu şekilde patlıcanların yüzeye çıkmasını da engellemiş oluruz.
Sürenin sonunda patlıcanlarımızın suyunu süzelim ve güzelce kurulayalım.
Tavaya alıp kızdırdığımız yağın içerisine patlıcan dilimlerimizi alarak hafif kızartalım. Kızartma aşamasında patlıcanlarımızı çevirelim.
Kızaran patlıcanlarımızı kağıt havlu serdiğimiz tabak içerisine alalım ve bekletelim.
Patlıcan kızartma işlemimiz bittikten sonra dinlenen köftelerimizi de kontrollü bir şekilde kızartalım.
Kızartma işlemlerimiz bittikten sonra geniş bir tabağa patlıcan dilimlerimizden bir yatay bir de dikey yerleştirerek + şeklini verelim.
Ardından orta kısmına kızarttığımız köftelerden üst üste iki adet yerleştirelim, kenarda kalan patlıcanları da köftelerin üzerine doğru kapatalım.
Son olarak yeşil biber ve çeri domatesi kürdan ile yerleştirelim. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
Şekillendirdiğimiz islim kebaplarımızı fırın kabımıza yerleştirelim.
Üzerinin sosu için ayrı bir kap içerisine biber salçası, domates salçası, tuz ve sıcak suyu alarak karıştıralım.
Hazır olan sosumuzu fırın kabındaki islim kebaplarımızın üzerine gezdirelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında yemeğimizi yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Sürenin sonunda pişen islim kebabımız servise hazır.







Köfteli İslim Kebabı Tarifleri Kebaplar



(4 adet Köfteli İslim Kebabı 88,955 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort