|
Köfteli Çorba |
|
babafingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc123596
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
872 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Kıyma 200 gr
Patates 400 gr
Havuç 100 gr
Soğan 100 gr
Domates salçası 50 gr
Tereyağı 20 gr
Sarımsak 5 gr
Su 1.5 Lt
Tuz (isteğe göre)
Baharatlar
Kıymadan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Soğan, havucu, patatesi 1,52 cmlik küpler şeklinde kesin, sarımsağı bıçakla doğrayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine bütün malzemeleri koyun, su ve salça dökün, tereyağı, tuz ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu ÇORBA, pişirme süresini 25 dakika olarak ayarlayın. Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
Köfteli Çorba |
|
Olinka
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.03.2019
Mesajlar: 26 Şehir: St. Petersburg |
Kısa URL: https://ml.md/lc141413
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2019
652 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet domates
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı şehriye
50 gram tereyağı
Köfte için
1 dilim bayat ekmek içi
250 gram kıyma
Kıyma ve ıslatılmış ekmeği yoğurun, biraz tuz ve biraz karabiber katın. Küçük yuvarlak köfteler yapıp bir kenara bırakın. Tencereye tereyağını koyun, eriyince unu ekleyin ve dövülmüş sarımsağı katın. Sarımsak biraz pişince soyulmuş, küp küp doğranmış domatesi ekleyin. Birkaç kez çevirin, yeteri kadar su koyun. Su kaynayınca unlu tepside sallanarak unlanmış köfteleri ve şehriyeyi ekleyin, köfte pişince nane, tuz ve karabiberi katın. Biraz kaynatın ve ocaktan alın.
|
Köfteli Çorba |
|
püre
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc155859
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2021
300 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet orta boy kuru soğan
6 su bardağı sıcak su
1/2 su bardağı kesme makarna (arzuya göre)
1 çay kaşığı tuz
Köftesi için:
300 gram az yağlı kıyma
2 yemek kaşığı kırık pirinç
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı pul biber
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için:
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Sosu için:
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Köfte hazırlığı için; az yağlı kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Kırık pirinç, pul biber, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurun.
Ellerinizi hafifçe ıslattıktan sonra köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar kopartın. Avuç içinizde yuvarlayarak köfte şeklini verin.
Unu geniş bir tepsiye alın. Hazırladığınız köfteleri ekleyip tepsiyi sallayarak dış yüzeylerinin unlanmasını sağlayın.
Çorba hazırlığı için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kuru soğanları hafif bir renk alana kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Sıcak suyu tencereye aktarıp kaynamaya bırakın.
Kaynar suya unlanmış köfteleri atıp 4-5 dakika kadar orta ateşte pişirin. Erişteyi ekleyip açılana kadar pişirme işlemini sürdürün.
Çorbanın terbiyesi için; yumurta, yoğurt ve unu küçük bir kapta çırpıcı yardımıyla karıştırın. Kaynamakta olan çorba suyundan azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Ilıştırdığınız terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ekleyin, hızlıca karıştırın. Kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.
Küçük bir sos tavasında ayçiçek yağını kızdırın. Toz kırmızı biberi ekleyip kokusu çıktıktan sonra ocaktan alın.
Koyulaşıp kıvam alan çorbaya, hazırladığınız kırmızı biberli yağı ekleyip karıştırdıktan sonra sıcağı sıcağına paylaşın.
|
Köfteli Çorba |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156040
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2021
292 defa indirildi / yazdırıldı
|
Erişteleri haşlamak için 1 lt sıcak su
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Az tuz
Köftesi İçin:
150 gr yağsız kıyma
1 dolu yemek kaşığı irmik
1 adet rendelenmiş soğan
Az tuz
Az karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Terbiyesi İçin:
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
Bir miktar su
Tencerede suyu kaynatın.
Kaynayan suyun içine, kırarak küçülttüğünüz erişteleri ve haşlanmış nohutu alarak pişirin.
Köfteler için tüm malzemeyi bir kaba alarak yoğurun.
Elde ettiğiniz köfteden nohut büyüklüğünde parçalar alarak, elinizle yuvarlayın.
Zeytinyağı ve tereyağı koyduğunuz tavada, ara sıra sallayarak köfteleri pişirin.
Köfteler kızardığında, üzerlerine kuru nane serpiştirin.
Bir tabağa alıp bekletin.
Yoğurt, un ve limon suyunu ayrı bir kapta çırpın.
Pişen erişte suyundan biraz yoğurda ilave ederek ılıştırın.
Bu terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
Bir yandan da karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra köfteleri ekleyin.
Köftelerle 2 taşım daha kaynatın.
Çorbayı ocaktan almadan kıvamına bakarak, duruma göre su veya yoğurt ekleyin.
Sıcak olarak servis edin.
|
|