| 
 
 
 | 
Köfteli Bezelye | 
  | 
beyaz melek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2014 
Mesajlar: 26 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99001 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2014 
1,641 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım Kg Bezelye
 
1 Çay kaşığı Karabiber
 
250 Gr Kıyma
 
1 Adet Kuru Soğan
 
Yarım Kg Patates
 
2 Yemek kaşığı Salça
 
2 Yemek kaşığı margarin
 
5 Su bardağı Su
 
1 Tatlı kaşığı Tuz
 
 
Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Orta boy tencereye sanana klasiği alıp kızdırın. Üzerine soğanları ekleyip rengi değişene kadar kavurun. Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. 5 su bardağı suyu tencereye ekleyip kaynamaya bırakın. Patateslerin kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın. Tencereye ilave edip pişmeye bırakın. Köfteleri hazırlamak için kıyma, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin. Tavaya az miktarda yağ alıp kızdırın ve köfteleri önlü arkalı pişirin. Yemek tenceresine bezelyeleri ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Bezelyeler yumuşadığında köfteleri ilave edip iki taşım kaynatın. Sıcak servis yapın.
  
 | 
Köfteli Bezelye | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156730 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2021 
790 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet havuç
 
3 adet patates
 
1 kase bezelye
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Köftesi İçin:
 
250 gram kıyma
 
1,5 yemek kaşığı galeta unu
 
1 adet kuru soğan
 
1 diş sarımsak
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Pul biber
 
Tuz
 
 
Öncelikle köftemizi hazırlayalım.
 
Bütün malzemeyi ekleyip yoğuralım.
 
Misket büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayalım.
 
Patatesin ve havucun kabuklarını soyup yıkayalım.
 
Küp şeklinde doğrayalım.
 
Yemeği yapacağımız tencereye sıvı yağı ilave edelim.
 
Havucu ve patatesi ekleyelim.
 
1-2 dakika kavuralım.
 
Doğranmış sarımsağı salçayı ekleyip, biraz daha kavuralım.
 
Köfteleri ekleyelim.
 
Fakat köfteleri ezmeden biraz daha kavuralım.
 
Daha sonra bezelyeleri ekleyelim.
 
Üzerine geçecek kadar sıcak su ve tuz katalım.
 
Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Köfteli Bezelye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184770 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2025 
39 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 g dana kıyma
 
1 yemek kaşığı galeta unu (veya bayat ekmek içi)
 
1 küçük soğan (rendelenmiş)
 
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
 
Tuz, karabiber, kimyon
 
1 yemek kaşığı su (köfteyi yumuşatır)
 
Diğer Malzemeleri:
 
2 su bardağı bezelye (taze veya dondurulmuş)
 
1 adet patates (küp doğranmış)
 
1 adet havuç (yarım ay doğranmış)
 
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
4 su bardağı sıcak su
 
Tuz, karabiber
 
İsteğe bağlı: Bir tutam toz şeker (bezelyenin tadını dengeler)
 
 
Tüm köfte malzemelerini yoğurun.
 
Minik misket büyüklüğünde yuvarlayın.
 
Köfteleri çok az yağda, sadece dışları renk alana kadar soteleyin ya da fırında 10 dk kadar ön pişirme yapabilirsiniz.
 
Geniş bir tencerede zeytinyağını kızdırın, doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
 
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
 
Havuç ve patatesi ekleyin, birkaç dakika çevirin.
 
Bezelyeyi ekleyin.
 
Üzerine köfteleri yerleştirin.
 
Tuz, karabiber ve isterseniz bir çay kaşığı toz şeker ekleyin.
 
Üzerini geçecek kadar sıcak suyu dökün.
 
Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25–30 dakika pişirin.
 
 
Not: Üzerine taze kıyılmış dereotu ya da maydanoz serpebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |