Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Köfteler > KÖFTE YAHNİSİ (4 adet - 223,879 defa bakıldı)

KÖFTE YAHNİSİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Balık Köfte Tarifleri
Bulgur Köfte Tarifleri
Ciğer Köfte Tarifleri
Çiğ Köfte Tarifleri
Ekşili Köfte Tarifleri
İçli Köfte Tarifleri
Kadınbudu Köfte Tarifleri
Mercimek Köfte Tarifleri
Kroket Tarifleri
Nohut Köfte Tarifleri
Patates Köfte Tarifleri
Patlıcan Köfte Tarifleri
Peynirli Köfte Tarifleri
Pirinç Köfte Tarifleri
Püreli Köfte Tarifleri
Rulo Köfte Tarifleri
Salçalı Köfte Tarifleri
Sebze Köfte Tarifleri
Sulu Köfte Tarifleri
Sucuk Köfte Tarifleri
Şiş Köfte Tarifleri
Tavuk Köfte Tarifleri
Terbiyeli Köfte Tarifleri
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Köfte Yahni

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc104283
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2015
2,554 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram kıyma
1 adet soğan
1 yumurta
2 çay bardağı bezelye
2 patates
2 adet havuç
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Limon suyu
Maydanoz

Patates, havuç ve kabakları iyice yıkayıp çok ince bir şekilde dilimleyin. Tencerenin içine tüm sebzeleri, salçayı ve sıvı yağı kavurun Arzu ettiğiniz sebzeler de olabilir. Üzerine limon suyu ve 2 su bardağı suyu döküp kapağı kapatın. Sebzeleri pişerken kıyma, yumurta ve rendelenmiş soğanla köfte harcını yoğurup top şekilde hazırlayın. Tavada 3 dakika kavurup yemeğin içine ekleyip pişmeye bırakın.



Köfte Yahnisi

ismail abi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.07.2011
Mesajlar: 30
Kısa URL: https://ml.md/lc65526
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2011
3,241 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

Köfte için:
400 gr. kıyma (yağsız)
4-5 dilim bayat ekmek içi
1 orta boy soğan
1 yumurta sarısı
Tuz, karabiber, köfte baharatı
1/4 su bardağı sıvı yağ
Sosu için:
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 orta boy soğan
2 orta boy domates
1/2 çorba kaşığı salça
1-2 sivribiber
3-4 diş sarımsak
Tuz

Kılmayı bir kaba alalım, içine ufalanmış ekmek içini, yumurta sarısını, tuzu, baharatları ekleyelim. Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim. Köfte harcını iyice yoğurarak yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım. Köfteleri kızdırılmış sıvı yağda ve ağır ateş üzerinde, kapaklı olarak arkalı önlü kızartarak yayvan bir tencereye alalım. Ayrı bir tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanı ekle-yerek pembeleşene dek kavuralım. Küçük doğranmış sivri biberleri ekleyip 1/2 dk. daha kavuralım. Rendelenmiş domatesleri, salçayı, dövülmüş sarımsakları, tuzu ekleyip 1 dk. daha kavurarak 1-1,5 su bardağı sıcak su ekleyelim. Sosu bir taşım kaynatıp ateşten alalım ve köftelerin üzerine gezdirelim. Ağır ateşte kapaklı olarak 10 dk. daha pişirerek köfteleri sosu ile birlikte servis yapalım.


Köfte Yahnisi

cezeryem
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 09.09.2010
Mesajlar: 15
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc55739
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2010
3,601 defa indirildi / yazdırıldı




Sahrap Soysal

Malzemeler
500 gr köftelik kıyma
5 dilim bayat ekmeğin içi (tost ekmeği de kullanabilirsiniz)
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet yumurtanın sarısı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
kimyon
yenibahar
Varsa 1 çay kaşığı köfte baharı
Ayrıca;
1 çay bardağı sıvıyağ
Sosu için;
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4-5 diş sarımsak
3-4 adet yeşil sivribiber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
Varsa 2-3 adet orta boy domates
2 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı
Kıyma ve bayat ekmek içini (robotta çekerek hazırlayabilirsiniz) derin bir kaba koyun. Soğanı rendeleyip suyunu hafifçe sıktıktan sonra kıymanın üzerine ilave edin. Yumurta sarısı, tuz, karabiber, yenibahar ve kimyonu katın. Varsa köfte baharını da ilave edip iyice yoğurun.
Köfte harcından kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırarak yassı hale getirin.
Hazırladığınız köfteleri kızgın sıvıyağda önlü arkalı kızartıp tabağa alın.
Diğer taraftan, incecik yemeklik doğradığınız soğanı ve sıvıyağı geniş bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, karıştırarak 2-3 dakika kavurun. İncecik doğradığınız biberleri, dövülmüş sarımsakları ve salçayı da katıp 2-3 dakika daha kavurun.
Rendelenmiş domatesi ve suyu da ilave edip kaynatın. Köfteleri kaynayan sosa dizip kapağını kapatın. 10 dakika pişirdiğiniz yemeği ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun.


KÖFTE YAHNİSİ

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc12281
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2007
3,280 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi İçin):
400 gram süt danası kıyması,
1 dilim bayat ekmek,
1 kahve fincanı süt,
1 yumurtanın sarısı,
1 limon,
2 çorba kaşığı un,
1.5 çorba kaşığı sadeyağ,
1/2 bardak et suyu,
yeteri karar karabiber ve tuz.

Yapımı: Ekmek diliminin sert kabuklarını kesip attıktan sonra içi sütte ıslatın. Beri yanda kıymayı porselen bir kâseye koyun. Islanmış olan ekmek İçini sütten çıkarın, avucunuzun İçinde sıkarak süzün ve ufalayarak kıymaya katın. Yeteri kadar tuz ve biberi de kattıktan sonra elinizle İyice yoğurun.
Yoğurulmuş kıymayı dört eşit parçaya ayırın. Her birini avucunuzun içinde önce yuvarlayarak, sonra da hafifçe yassıltarak köfte yapın.
Yağı bir tavaya koyarak ateşe oturtun. Yağ kızınca köfteleri una bulayın ve tavaya koyup kızartın.
Köfteler kızardıktan sonra et suyunu üstüne dökün. Ateşin ısısını azaltarak köfteleri 10 dakika kadar pişirin. Beri yanda bir kâsenin içinde yumurtanın sarısını limon suyuyla birlikte bir çatalla çırparak terbiye hazırlayın. Köfteler pişin, ce tavayı ateşten İndirin ve hazırladığınız terbiyeyi köftelerin üzerine dökün ve karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın. İsteyenler dört İri köfte yerine daha küçük boyda köfteler de yapabilirler.






KÖFTE YAHNİSİ Tarifleri Köfteler



(4 adet KÖFTE YAHNİSİ 223,879 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort