Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ekşili Köfte Tarifleri > Köfte (6 adet - 12,228 defa bakıldı)

Köfte


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Balık Köfte Tarifleri
Bulgur Köfte Tarifleri
Ciğer Köfte Tarifleri
Çiğ Köfte Tarifleri
Ekşili Köfte Tarifleri
İçli Köfte Tarifleri
Kadınbudu Köfte Tarifleri
Mercimek Köfte Tarifleri
Kroket Tarifleri
Nohut Köfte Tarifleri
Patates Köfte Tarifleri
Patlıcan Köfte Tarifleri
Peynirli Köfte Tarifleri
Pirinç Köfte Tarifleri
Püreli Köfte Tarifleri
Rulo Köfte Tarifleri
Salçalı Köfte Tarifleri
Sebze Köfte Tarifleri
Sulu Köfte Tarifleri
Sucuk Köfte Tarifleri
Şiş Köfte Tarifleri
Tavuk Köfte Tarifleri
Terbiyeli Köfte Tarifleri
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Köfte

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179224
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2024
42 defa indirildi / yazdırıldı




400 gram orta yağlı kıyma
1 su bardağı çekilmiş bayat ekmek
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1 yumurta
İnce kıyılmış maydanoz
1 adet kapya (kırmızı biber)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ

İlk önce genişçe bir kaba kıymamızı alıyoruz üzerine yumurta, bayat ekmeğimizi alalım. Soğanı ve sarımsağı rendenin ince kısmıyla rendeleyip ve suyunu sıkıp kabımıza alalım kırmızı biberimizi ve
maydanozumuzu doğrama tahtasında çok küçük olacak şekilde doğrayıp diğer malzemelerimizle birlikte kabımıza alalım. Baharat ve tuz oranını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Bütün malzemeleri yaklaşık 10 dk iyice özleşene kadar yoğuralım .Elimizi ıslatıp istediğimiz şekli verip tepsimize dizelim üzerini kapatıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirip kızgın yağda kızartıp servis edelim.


Köfte

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177289
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2024
166 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr orta yağlı kıyma
1 orta boy rendelenmiş soğan
1 diş sarımsak
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı galeta unu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1,5 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

Uygun bir yoğurma kabı içerisine kıymamızı alalım. Üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan, küçük küçük kesilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu alalım ve malzemelerimiz güzelce karışana kadar yoğuralım.
Hazırladığımız harcımızın üzerini streç ile örtelim ve 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
Sürenin sonunda harcımızı dolaptan alalım, elimizle parçalar kopartarak şekillendirelim. Ben şeklini oval yaptım ancak siz dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Ancak burada köftelerinizin içlerinin de pişmesi için ince olmasına dikkat etmelisiniz.
Şekillendirdiğimiz köftelerimizi uygun bir tabak içerisine alalım. Dilerseniz köftelerinizi bu aşamada da dinlendirebilirsiniz.
Köftelerimizi pişirmek için ocaktaki tavamıza sıvı yağı alalım ve ısıtalım.
Ardından köftelerimizi tavamıza alalım ve her iki tarafını da çevirerek pişirelim.
Pişen köftelerimizin fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım ve servis edelim.



Köfte

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170212
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2023
281 defa indirildi / yazdırıldı




Rendelenmiş bir adet soğan
Rendelenmiş bir diş sarımsak
Yarım demet mikserden geçirilmiş maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon
1 yemek kaşığı galeta unu
Yarım yemek kaşığı kurutulmuş mikserden geçirilmiş bayat ekmek

Tüm malzemeleri bir kabın içine koyun.
Bir kabın içine ılık su ilave edin.
İyice yoğurun. Yoğurdukça ellerinizi ıslatın.
20 dakika yoğurduktan sonra streçleyip dolaba kaldırın.
1 saat sonra çıkartıp ellerinizi ıslatıp yuvarlatın.
Kızartma sırasında ateşin kızgın olmasına dikkat edin.
Ancak kızartma esnasında ise ocağı kısın.



Köfte

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158663
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2021
330 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilogram dana kıyma (döş etinden çift çekilmiş)
1 adet büyük kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı galeta unu ya da bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Bir kabın içerisine kıymayı alarak, içerisine sıvı yağı koyun, rendelenmiş soğanın suyunu sıkarak içine ilave edin ve diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırıp uzun süre yoğurun. Uzun süre yoğurmak kıvamının daha iyi olmasını sağlar. Biraz dolapta dinlendirin. Daha sonra köfteleri şekil vererek ısıtılmış ızgaraya koyun ve bir tarafı pişmeye yakın çevirin tekrar diğer tarafı da aynı şekilde çevirerek pişirin. Piştikten sonra yanında garnitürle servise hazırlayın.



Köfte

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158332
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2021
376 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo kıyma (Kasaptan alırken köfte yapacağınızı söylemenizde fayda var.)
1 ince doğranmış soğan
Yine ince doğranmış maydanoz
1 yumurta
İsteğe bağlı karabiber, köfte baharı ya da kimyon (Hepsi de olabilir)
1 diş sarımsak (tercih edilirse)
Aldığı kadar ince çekilmiş ekmek içi

Yumurta, kıyma, soğan, maydanoz ve tercih ettiğiniz baharatları ekleyip yoğurmaya başlayın. Ekmek içini kıymada belli olmayacak oranda ekleyin. Yoğurmaya devam edin. Tüm malzemelerin karıştığına emin olduktan sonra kabınızın üzerini streç ile sararak dolapta tercihen yarım saat bekletin. Bekleyen köfte harcına elinizde yine damak tadınıza göre büyük ya da küçük şekiller verin. Şekil verdiğiniz köfteleri tavanın içine 1 parmağı geçmeyecek şekilde koyduğunu sıvı yağda kızartın. Köftenin her köşesinin eşit pişmiş olduğuna emin olun. Pişen köfteleri havlu peçete ile tabanını kapladığınız tabağa alın. Havlu peçete köftedeki fazla yağı emecektir.

Not: Eğer köfteleri daha sonra kızartacaksanız, buzdolabı poşeti ile kapladığınız plastik bir kapa yerleştirin. Bir kat köfte bir kat buzdolabı poşeti sererek bu işleme köfteler bitene kadar devam edin. Son olarak buzdolabınızın derin dondurucu kısmına koyun. Pişirmek istediğinizde buzunun çözülmesini beklemeden pişirebilirsiniz. Burada sadece kızartma tavasının üzerini kapatmayı unutmayın. Buzu çözülen köfte yağ ile temas ettiğinde sıçrama yapacaktır. Yine aynı şekilde pişen köfteleri havlu peçete ile tabanını kapladığınız tabağa alın. Havlu peçete köftedeki fazla yağı emecektir.



Köfte

kefalet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.07.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc155823
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2021
390 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram dana kıyma
4 dilim bayat ekmek içi
1 adet orta boy soğan
2 adet yumurta
7 dal ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Köfte için önce, bayat ekmek içini suyla ıslatıp sıkın. 500 gram dana kıymayı derin bir kaba alıp, 1 adet orta boy soğanı rendeleyin. Üzerine ekmekleri, 2 adet yumurtayı, ince kıyılmış maydanozu, 1 çay kaşığı karabiber ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak veya oval köfteler hazırlayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp, patates eşliğinde servis yapın.







Köfte Tarifleri Ekşili Köfte Tarifleri



(6 adet Köfte 12,228 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort