| 
 
| 
 
 
 | 
 
Köfte İskender | 
 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111147 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2015 
2,307 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr. kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
4-5 diş sarımsak
 
1 yumurta
 
1 su bardağından biraz eksik galeta unu
 
Kekik
 
Kimyon
 
Karabiber
 
Toz biber
 
Kuru nane
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
4 yemek kaşığı yoğurt
 
2 domates
 
4-5 adet sivri biber.
 
Salçalı sosu için:
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
Tereyağı
 
1 bardak su
 
Altı için:
 
Kebapçı pidesi
 
 
Kıyma karıştırma kabına alınır, üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, kuru nane, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, tuz, galeta unu eklenir.
 
Bütünleşinceye kadar yoğrulur. Buzdolabına alınarak yarım saat dinlendirilir.
 
Süre sonunda köfte harcından limon büyüklüğünde parçalar alınarak elde şekillendirilir.
 
Bir tavaya 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ konarak ısıtılır, köfteler dizilir, altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.
 
Sosu için; tereyağı yakmadan eritilir, üzerine salça ilave edilir, bütünleşince 1 su bardağı su ilave edilir.
 
Isıtılmış pideler kare doğranarak servis tabağına alınır. Pidelerin üzerine sıcak sos gezdirilir.
 
Köfteler bir sıra halinde pidelerin üzerine dizilir. Köftelerin de üzerine tekrar sos gezdirilir.
 
Tabağın kenarlarına, közlenmiş domates, biber ve yoğurt konur ve sıcak olarak servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
 
Köfteli İskender | 
 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183162 
Gönderme Tarihi: 23.May.2025 
57 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Köfte için:
 
500 gr dana kıyma
 
1 adet rendelenmiş soğan
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 çay bardağı galeta unu
 
1 adet yumurta
 
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
 
Sos için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 su bardağı su
 
Tuz
 
Diğer malzemeler:
 
4 adet pide veya lavaş (küp doğranmış)
 
2 yemek kaşığı tereyağı (üzeri için)
 
1 su bardağı yoğurt (isteğe bağlı sarımsaklı)
 
 
Kıymayı, rendelenmiş soğanı, sarımsağı, galeta ununu, yumurtayı ve baharatları derin bir kapta iyice yoğurun. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler yapın. Tavada az yağla önlü arkalı kızartın veya fırında 200 derecede 15-20 dakika pişirin.
 
Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Salçayı ekleyip kavurun. Suyu ve tuzu ilave edip birkaç dakika kaynatın.
 
Pide veya lavaşları küçük küpler halinde doğrayıp tavada tereyağında hafifçe kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine sıcak salçalı sosu gezdirin. Köfteleri dizin, yoğurt ekleyin. En son kızdırılmış tereyağını gezdirerek servise hazır hale getirin.
 
Yanına bol yeşillikli bir salata ya da közlenmiş biber-domatesle sunarak bu eşsiz lezzeti taçlandırabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Köfte İskender Tarifleri Beyti Tarifleri
 | 
 
 
 
 |