| 
 
 
 | 
Köfte Ekmek | 
  | 
Bahar At 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2011 
Mesajlar: 46 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63683 
Gönderme Tarihi: 31.May.2011 
2,693 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
Köftesi için:
 
400 gr kıyma
 
2 adet soğan
 
2 dilim ekmek içi
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay kaşığı kekik, tuz, karabiber
 
2 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Diğer malzemeler:
 
1 adet ekmek
 
2 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
 
Köftesi için kıymayı derin bir kaba aktarın. Üzerine rendelenmiş soğanı sarımsağı, kıyılmış maydanozu, kekik, tuz, karabiber ve tuzu koyup en son ıslatıp suyunu sıktığınız ekmek içlerini ekleyin ve iyice yoğurun. Şekil verip 2 saat dinlendirin. Pişirirken ızgarada ya da az yağda tavada kızartın. Sıcakken ekmek arasına koyun domates dilimleri ve biberlerle servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.05.2024
  
 | 
Köfte Ekmek | 
  | 
meftune 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.11.2011 
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77702 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2012 
2,143 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kıyma
 
1 soğan
 
1 yumurta
 
3 çorba kaşığı galeta unu
 
1'er çay kaşığı tuz, kimyon, karabiber, kekik
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 diş sarımsak
 
1 adet ekmek
 
2 domates
 
 
Yoğurma kabının içinde kıymayı, rendelenmiş soğanı ve sarımsağı karıştırın. Üzerine yumurta ve baharatları ekleyin. Galeta ununu, zeytinyağını da ilave ederek yumuşak güzel bir köfte harcı yapın. İsterseniz içine bol miktarda maydanoz kıyıp daha vitaminli olmasını sağlayabilirsiniz. Hazırladığınız köfte harcından oval köfteler yapın ve az yağ olan tavada iki yüzünü de pişirin. Ekmeği ikiye bölüp içine açın ve köfteleri, domates ya da yeşilliklerle beraber sıralayıp sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Köfte Ekmek | 
  | 
şerife şaşmaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2013 
Mesajlar: 57 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89825 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2013 
2,285 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kıyma
 
1 soğan
 
1 yumurta
 
1 tutam maydanoz
 
3 kaşık galeta unu
 
Tuz, kimyon, kekik, karabiber
 
1 taze ekmek
 
 
Rendelediğiniz soğanı, yumurtayı, doğranmış maydanozu, galeta ununu ve baharatı kıymayla yoğuruyoruz. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil veriyoruz. Izgara tavasında biraz sıvı yağla birlikte köfteleri kızartıyoruz. Kızarmış köfteleri isterseniz közlenmiş patlıcan ya da başka sebzelerle çeyrek ekmeğin arasına yerleştirip, kızarmış patatesle sıcak sıcak yiyoruz.
  
 | 
Köfte Ekmek | 
  | 
yalvaç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.05.2014 
Mesajlar: 72 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98456 
Gönderme Tarihi: 23.May.2014 
2,098 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kıyma
 
3 diş sarımsak
 
1 soğan
 
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, kekik
 
2 çorba kaşığı galeta unu
 
1 yumurta
 
1 tabak kızarmış patates
 
Ekmek ya da lavaş
 
 
 
Kıyma, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharatlar ve galeta ununu bir kabın içinde yoğurup 10 dakika dinlendirin. Bu karışımın içine istenirse 1 yumurta akı eklenebilir. Yoğurup ceviz büyüklüğündeki parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. Bol yağda ya da fırında pişirin. Güzel bir kızarmış patates için patatesleri dilimleyip soğuk yağda kızartın ve servis tabağına yerleştirin. Yarım ekmek içine köfteleri dizip sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "evvel" tarafından gönderildi. 26.09.2014
  
 | 
Köfte Ekmek | 
  | 
dudu duru 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.11.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130061 
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2017 
1,183 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
200 gram kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
3 yemek kaşığı galeta unu
 
1/2 çay kaşığı yenibahar
 
Zeytinyağı
 
Karabiber
 
Tuz
 
Sandviç için:
 
Marul
 
Ketçap
 
Mayonez
 
kmek
 
 
Soğan mutfak robotundan geçirilir.
 
Kıyma, soğan, galeta unu ve baharatlar bir arada yoğurulur.
 
Bir tepsi yağlanıp, köfte hamuru içine serilir.
 
Köftenin üzerine de yağ sürülür.
 
Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
 
Ekmeklerin içine ketçap ve mayonez sürülüp, marul yerleştirildikten sonra köfteler konulur.
 
 
Not: Arzu edilirse fırında patates pişirilip ekmeklerin içine konulabilir.
 
 
 
  
 | 
Köfte Ekmek | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180452 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2024 
253 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köfte için:
 
500 gr dana kıyma
 
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
 
1 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış veya 2 yemek kaşığı galeta unu)
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
 
Servis için:
 
Ekmek (somun, pide ya da yarım ekmek)
 
Marul yaprakları
 
Domates dilimleri
 
Soğan halkaları
 
Acı biber turşusu (isteğe bağlı)
 
Ketçap ve mayonez (isteğe bağlı)
 
 
Bir kabın içine kıymayı, rendelenmiş soğanı, sarımsağı, bayat ekmek içini, yumurtayı ve baharatları koyun. Kıyılmış maydanozu da ekleyip tüm malzemeleri iyice yoğurun. Harcın lezzetli olması için en az 5-10 dakika yoğurmak önemli. Hazırladığınız harcı 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.
 
Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle yuvarlayıp hafifçe bastırarak köfte şekli verin.
 
Köfteleri tercihinize göre ızgarada, tavada ya da mangalda pişirin. Her iki tarafını da güzelce kızartın.
 
Ekmekleri ortadan ikiye kesip içine marul, domates, soğan halkaları ve pişirdiğiniz köfteleri yerleştirin. İsteğe bağlı olarak ketçap, mayonez veya acı biber turşusu ekleyebilirsiniz.
 
Sıcak bir şekilde servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Köfte Ekmek | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181523 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2025 
226 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köfte için:
 
500 gram kıyma (orta yağlı)
 
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
 
2-3 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
 
1 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tutam maydanoz (ince doğranmış)
 
Diğer Malzemeler:
 
Taze ekmek (somun, sandviç ekmeği veya baget tercih edilebilir)
 
Domates (dilimlenmiş)
 
Salatalık turşusu (isteğe bağlı)
 
Marul veya roka
 
Karamelize soğan (isteğe bağlı)
 
Sos (isteğe bağlı: ketçap, mayonez, hardal veya acı sos)
 
 
Bir karıştırma kabında kıyma, rendelenmiş soğan, bayat ekmek içi, sarımsak ve baharatları birleştirin.
 
İnce kıyılmış maydanozu ekleyin ve malzemeleri iyice yoğurun. Yoğurma işlemi köftenin lezzetini artıracaktır.
 
Hazırladığınız köfte harcını üzerini kapatıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
 
Dinlenmiş harçtan avuç içi büyüklüğünde parçalar alıp yassı köfteler hazırlayın.
 
Izgara, tavada az yağda veya mangalda köfteleri her iki tarafını güzelce pişirin.
 
Ekmeğinizi ortadan kesin ve iç kısmını hafifçe ısıtın.
 
Isıtılmış ekmeğin arasına köfteleri yerleştirin.
 
Üzerine dilimlenmiş domates, salatalık turşusu, karamelize soğan ve yeşillikleri ekleyin.
 
İsteğe bağlı olarak soslarla lezzetlendirin ve sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |