|
Kofik Dolması (Elazığ) |
 |
Doctor
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163224
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2022
216 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği
Kurutulmuş kofik (biber)
Zeytinyağı
Soğan
Pirinç
Nane
İçi pirinç, soğan, nane, zeytinyağı, tuz ile hazırlanır.
Kurutulmuş dolmalık yeşil biberler suda haşlanır ve içi doldurulur.
Daha sonra kofikler tencereye dizilip su koyularak pişirilir.
|
Kofik Dolma (Elazığ) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51190
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2010
8,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
25'er adet kofik (kurutulmuş dolmalık biber ve patlıcanın mahalli adı)
750 gr Pirinç
5 adet kuru soğan
2 su bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kofikler sıcak suda haşlanır. Ayrı bir tencerede ince ince kıyılan soğanlar pembeleşince yıkanmış pirinç ve diğer baharat ve tuz karıştırılarak kavrulur. Pirinç ölçüsü ile bir ölçü su ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir. Bu pilav haşlanan kofiklerin içerisine doldurulur. Bir ölçü suyla da kofikler pişirilir.
Fotoğraf "damat bey" tarafından gönderildi. 11.10.2019
|
|