| 
 
 
 | 
Kızılcık Şerbeti | 
  | 
ruşeym 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2010 
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58208 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2010 
3,320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
200 gr. toz şeker
 
750 gr. su
 
1 su bardağı kızılcık püresi
 
 
Hepsini birlikte temiz bir kapta şeker eriyinceye kadar karıştırıp buzdolabına koyunuz veya serin bir yerde muhafaza ediniz. Servis yaparken arzu ederseniz beher şerbet bardağına ikişer adet küp buz atarak servis ediniz.
  
 | 
Kızılcık Şerbeti | 
  | 
Fortuna 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2011 
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69072 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2011 
3,246 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kızılcık
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 litre su
 
1 adet çubuk tarçın
 
3 karanfil tanesi
 
 
Kızılcıkları varsa küçük yeşil saplarından ayırın ve yıkayın. 2 litre suyu kaynatın ve içine tüm malzemeleri koyup şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbet kırmızı rengini alana kadar yaklaşık 25 dakika orta ateşte kaynatın. İllaki tarçın ya da karanfil kullanmanıza gerek yok. Sadece kızılcık, şeker ve suyla da harika bir şerbet hazırlayabilirsiniz.
  
 | 
Kızılcık Şerbeti | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38048 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2009 
3,165 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
THY Skylife
 
 
500 gr kızılcık
 
300 gr toz şeker
 
2 tatlı kaşığı limon suyu
 
1 lt su
 
 
Kızılcıklar yıkanır ve suyun yarısı tencereye alınıp kaynatılır. Kaynamış kızılcıklar, süzgeçte ezilerek suyu geçirilir. Suyun kalan diğer yarısı ile şeker beraber kaynatılır. Kaynayınca kızılcık suyu eklenip bir taşım beraber kaynatılır. Limon suyu ilave edilip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuk olarak servis edilir.
 
 
 ML® Kızılcık Şurubu için tıklayın 
 
ML® Kızılcık Şurubu (görsel)
 
  
 | 
Kızılcık Şerbeti | 
  | 
bitter 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2008 
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30718 
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2008 
2,991 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kızılcık
 
3 su bardağı su
 
5 su bardağı tozşeker
 
4-5 parça limon tuzu
 
 
Olgun kızılcıkları bir bardak su ile bir taşım kaynatın, ezin ve süzgeçten geçirin. Şekeri iki bardak su ile kaynatın. Kaynamakta olan şekere kızılcık suyunu süzerek dökün. Kıvamını bulunca limon tuzunu atın, bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alın. Soğuduktan sonra sulandırarak içebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "bidik" tarafından gönderildi. 18.08.2020
  
 | 
Kızılcık Şerbeti | 
  | 
çimçim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2007 
Mesajlar: 108 Şehir: Mordoğan-İZMİR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75438 
Gönderme Tarihi: 03.May.2012 
2,712 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 KİLO KIZILCIK
 
3 BARDAK ŞEKER
 
3 KİLO SU
 
 
Kızılcıkları bol suyla iyice haşlayıp süzüp şekerle tatlandırıyorum şişelere doldurup dolapta muhafaza ediyorum uzun süre saklayabileceğiniz bir içecek. Aynı işlemi kırmızı erikle de yapıyorum o da çok lezzetli oluyor.
  
 | 
Kızılcık Şerbeti | 
  | 
Fevzii 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.04.2013 
Mesajlar: 67 Şehir: İskenderun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88789 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2013 
2,351 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg. kızılcık
 
4 su bardağı su
 
3 su bardağı şeker
 
 
Kızılcıkları yıkayıp, bir tencereye koyun. Sonra toz şekeri de katıp, buzlukta 5 saat kadar bekletin. Sonra buna 4 bardak su ilâve ederek ateşe oturtun. Şeker eriyinceye kadar tutun. Sonra ocaktan indirip, kızılcıkları iyice ezip, süzgeçten geçirin. Kızılcık şerbetiniz hazırdır.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.02.2023
  
 | 
Kızılcık Şerbeti | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170261 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2023 
506 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kızılcık
 
1,5 litre sıcak su
 
3/4 su bardağı toz şeker
 
2 adet karanfil (arzuya göre)
 
 
Sap ve yaprak kısımları ayıklanmış bol suda yıkadığınız kızılcıkları derin bir tencereye alın.
 
Sıcak su ilave ettiğiniz kızılcıkları, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan kızılcıkları karanfil ilavesiyle 15-20 dakika kadar pişirin.
 
Kaynayıp yumuşayan kızılcıkları, bir tülbent ya da ince delikli bir süzgeçten geçirin.
 
Kızılcıkların özünü bıraktığı sulu karışıma toz şeker ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.
 
Cam bir sürahiye aldığınız şerbet karışımını buzdola
 
 
Not: Süzdüğünüz sulu karışımı toz şekerle karıştırabilir, orta ateşte kaynattıktan sonra konsantre haline getirip kapaklı kavanoz ya da sürahilerde muhafaza edebilirsiniz. Bu şekilde konsantre şerbet karışımları hazırlayacaksanız; kapağı kapalı kavanozları ters çevirip oda ısısında soğutmayı, sonrasında buzdolabında muhafaza etmeyi unutmayın.
 
 
 
  
 | 
Kızılcık Şerbeti | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175462 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2023 
242 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kızılcık
 
2 litre su
 
2 su bardağı toz şeker
 
1 adet çubuk tarçın
 
3-4 adet karanfil
 
 
Kızılcık şerbeti için tencereye yıkadığımız kızılcıkları alalım. Üzerine şeker, tarçın, karanfil ve suyu ekleyerek 15-20 dakika, kızılcıklar yumuşayıp rengini salana kadar kaynatalım. Kızılcıklar yumuşadıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Kızılcık şerbetimiz soğuduktan sonra üzerine temiz bir tülbent geçirdiğimiz kabın içerisine suyunu süzelim. Tülbentte kalan posalarının güzelce suyunu sıkalım. Eğer kızılcık şerbetinizi hemen tüketmeyecekseniz ağzı kapaklı bir sürahi ya da kavanoza alarak dolapta saklayabilirsiniz. Buz gibi soğuyan, yapılışı kolay kızılcık şerbeti servise hazır.
  
 | 
Kızılcık Şerbeti | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177447 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2024 
231 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 kilo kızılcık
 
5-6 adet karanfil
 
1 adet çubuk tarçın
 
2-3 su bardağı toz şeker
 
İçme suyu
 
 
Öncelikle kızılcığı saplarından ve yapraklarından ayırıp yıkayın ve süzün. Derin bir tencereye kızılcıkları, tarçını ve karanfilleri koyup üzerini çok az aşana kadar su ekleyip, kaynatın. Toz şekeri ekleyin. Şeker eridikten sonra suyu için başka bir tencere süzün. Dilerseniz meyveleriyle de tüketebilirsiniz veya meyveleri ile ince tel süzgeçten geçirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |