|
Kızarmış Güllaç |
|
şef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2011
Mesajlar: 72
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66363
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2011
3,030 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet güllaç yaprağı
1 su bardağı gül suyu
1 su bardağı su
2.5 su bardağı ince çekilmiş fındık
3 adet yumurta
150 gr. tereyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Gül suyunu geniş bir kaba alıp suyla karıştırın. Güllaç yapraklarını bu karışımla ıslatın. İçlerine biraz fındık koyup rulo yapın. Güllaçları yumurtaya buladıktan sonra kenara alın. Tereyağını kızdırıp güllaçları kızartın. Süt ve toz şekeri kaynatın ve kızarttığınız güllaçları şuruba atın. İncir dilimleri ile süsleyip servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.07.2024
|
|