| 
 
 
 | 
Kıymalı Taze Fasulye | 
  | 
mevlüde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2005 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2005 
4,734 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. taze fasulye
 
300 gr. kıyma
 
2 Çorba kaşığı margarin
 
2 Orta boy soğan
 
2 iri domates
 
Tuz
 
2,5 su bardağı su ya da etsuyu
 
 
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Domatesleri ufak ufak doğrayın. Küçük bir tencereye yağın yarısını koyu, fasulyeleri ve domatesleri atıp ağır ateşte sularını salıp çekinceye kadar 15 -20 dakika pişirin. Kalan yağı başka tencereye koyun, kızdırın, ince doğranmış soğanı, bir kaç dakika kavurun, sonra kıymaya katıp karıştırarak kavurun. Su, tuz ilavesinden sonra fasulye domates karışımını katıp pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 09.11.2014
  
 | 
Kıymalı Taze Fasulye | 
  | 
aysesurelsan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2007 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16852 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2007 
3,463 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. ayşe fasulye
 
250 gr. kıyma
 
7 çorba kaşığı sıvıyağ
 
3 adet iri domates
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
tuz
 
2 su bardağı sıcak su
 
 
İnce kıyılmış soğan, sıvıyağda pembeleştirilir, kıyma katılır, suyunu salıp çekince tuz eklenir, fasulyeler ayıklanır, doğranır, bir tatlı kaşığı tuzla ovulur, kıymalı karışıma eklenir, karıştırılır, üzerine rendelenmiş domates, konur, tencerenin kapağı kapatılır, orta ateşte 45 dakika kadar pişirilir.
 
 
ML® Fasulye Oğreten (görsel)
 
  
 | 
Kıymalı Taze Fasulye | 
  | 
kırlangıç 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2008 
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20426 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2008 
8,783 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg. taze fasulye
 
3 Orta boy domates (veya salça) 
 
250 gr. Orta yağlı kıyma
 
2 Orta boy soğan
 
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 Tatlı kaşığı tuz
 
 
İnce doğranmış soğan, kıyma ve yağı tencereye koyunuz. 2 Çorba kaşığı su ilâve edip ateş üzerinde karıştırarak etin kırmızı rengi gidinceye kadar pişiriniz. 2 su bardağı kaynar su ve tuz katınız.
 
Fasulyeleri, yıkayıp, kılçıklarını ayıklayıp, diliniz. Kaynayan kıymalı suya ilave edip normal yumuşaklık elde edilinceye kadar pişiriniz.
 
 
 ML® Fasulye Çerplemesi için tıklayın 
 
ML® Fasulye Diblesi (görsel)
 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 09.06.2018
  
 | 
KIYMALI TAZE FASULYE | 
  | 
sarıkurdele 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 25.03.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22794 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2008 
3,533 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 kg. taze fasulye
 
200 gr. kıyma
 
3 orta boy soğan
 
3 orta boy domates veya 2 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Yapılışı:
 
İnce ince doğradığınız soğanı ve kıymayı yağda kavurun. Domatesleri rendeleyip ilâve edin, tencereyi kısık ateşte tutun. Baş kısımlarını ve kılçıklarını ayıklayıp ikiye ayırdığınız fasulyeleri iyice yıkayıp tencereye ilâve edin. Yeterince tuz ve fasulyelerin üzerine çıkacak kadar su ilâvesiyle kısık ateşte pişirin.
 
 
ML® Fasulye Çerplemesi (görsel)
 
  
 | 
Kıymalı Taze Fasulye | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134714 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2018 
1,145 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo fasulye
 
150 gr kıyma
 
1 soğan
 
1 domates
 
2 sivri biber
 
1 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Reyhan
 
Sıvıyağ
 
Su
 
 
Tencereye sıvı yağ koyup kızdırıyoruz. Yemeklik doğranmış soğanı ve kıymayı tencereye alıp kavuruyoruz. Domates ve biberleri rondodan geçirip tencereye alıyoruz. Salçayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Fasulyeleri de tencereye alıp 2-3 dakika kavurduktan sonra suyunu tuzunu baharatlarını ilave ettikten sonra orta ateşte pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Taze Fasulye | 
  | 
Ahben 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2020 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148958 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2020 
480 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg fasulye
 
200 gr kıyma
 
2 soğan
 
3 kapya biber
 
1 sarımsak
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 silme yemek kaşığı biber salçası
 
1 silme yemek kaşığı domates salçası
 
1 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
 
Geniş bir tencereye zeytinyağını ve salçaları alın.
 
İnce doğranmış soğan ve biberi ekleyip malzemeleri karıştırın.
 
Kıymayı ve ince kıyılmış sarımsağı tencereye ekleyin.
 
Elinizle parçalara ayırdığınız fasulyeleri de tencereye alın ve iyice kavurun.
 
Son olarak suyunu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
 
Suyunu çeken taze fasulyeniz servise hazır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |