| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kıymalı Tart | 
 
  | 
hat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.10.2017 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129194 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2017 
1,918 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Yarım su bardağı soğuk su
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
4 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
45 gr tereyağı
 
1 yumurta sarısı
 
İç harcı için:
 
300 gr kıyma
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 yemek kaşığı mısır unu
 
 
Unu bir kaba alın ve ortasını çukur şeklinde açın. Tereyağı, zeytinyağı ve tuzu ekleyip pütürlü bir hamur elde edene kadar yoğurun. Suyu ilave edip yoğurmaya devam edin. Hamuru ikiye bölüp un serpilmiş bir zeminde yarım santim kalınlığında açın. Hamurun bir parçasını içi yağlanmış tart kalıbının içine yayın. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğanı ve kıymayı ekleyip kısık ateşte kavurun. Tuz, karabiber ve mısır ununu ekleyip karıştırın. Harç ılındıktan sonra hamurun üzerine yayın. Diğer hamur parçasını kıymalı harcın üzerine yayın. Alttaki hamurun çok iyi pişebilmesi için hamurun üzerine belirli aralıklarla delikler açın. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kıymalı Tart Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |