Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bamya Tarifleri > Kıymalı Söğürme (5 adet - 59,321 defa bakıldı)

Kıymalı Söğürme


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kıymalı Söğürme

Figen Hanlı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.01.2013
Mesajlar: 89
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc85399
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2013
3,773 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
300 gr kıyma
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Patlıcanlar közlenir. Tereyağı ve kıyma kavrulur. Suyunu bırakıp çekince tuz ve karabiber eklenir. Közlenmiş patlıcanlar soyulur ve doğranır. Üzerine ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve tuz eklenir karıştırılır. Bir servis tabağına yerleştirilir. Üzerine kavrulmuş kıyma konur. Servis yapılır.


Kıymalı Patlıcan Söğürme

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc100653
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2014
2,906 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet patlıcan
200 gr kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Patlıcanlar közlenip kabukları soyularak kaşık yada bıçak yardımıyla ufak parçalara ayrılır. Diğer tarafta soğanı ince ince kıyın sana margarin ve sıvıyağda kavrulur. Pembeleşince kıyma, karabiber ve tuz ilave edilip kavrulunca ocaktan alınıp patlıcanların üzerine dökülür. İstenirse sarımsaklı yoğurt ile servis edilebilir



Kıymalı Söğürme

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc102709
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2014
1,981 defa indirildi / yazdırıldı




2 yemek kaşığı margarin
3-4 diş sarımsak
500 gram kıyma
8 adet patlıcan
1 çay kaşığı tuz

Kıyma kavrulmak üzere bir tavaya alınır ve kendi yağında suyunu çekene dek kavrulmaya bırakılır.
Bu arada patlıcanlar ocak üzerinde köz tavasına yerleştirilir ve çevrilerek közlenir.
Suyunu çeken kıymaya sana yağı eklenir ve karıştırılır.
Sarımsaklar dövülür.
Közlenen patlıcanların kabukları soyulur ve ince bir şekilde kıyılır.
Sonra da ezilen sarımsaklar patlıcana yedirilir. Bu işlemi, ister kaşıkla, ister elinizle yoğurarak yapabilirsiniz. Tabii tuz atmayı unutmayın.
Patlıcanlar servis tabağına alınır ve üzerine kavrulan kıyma dökülür.



Kıymalı Söğürme

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc110674
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2015
2,513 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
6 diş sarımsak
6 kaşık zeytinyağı
Ceviz büyüklüğünde tereyağı
Tuz
Üzeri için:
İsteğe bağlı 250 gram kıyma

Patlıcanlar ocak üzerinde ya da fırında közlenir, kabukları soyulur, bıçakla ince ince kıyılır.
Patlıcanların üzerine döğülmüş sarımsak ve tuz ilave edilir, çatal yardımıyla eze eze karıştırılır.
Karışım bir tencereye alınır ve ocağa konarak birkaç dakika ısıtılır.
Zeytinyağı ve tereyağı bir kapta kızdırılır.
Kızdırılan yağın bir kısmı patlıcana ilave edilerek birkaç dakika daha karıştırılır.
Patlıcanlar servis tabağına alınır, düzgünce yayılır. Üzerine 2-3 kaşık kızgın yağ gezdirilir.
Kıyma bir tencereye alınarak kendi suyunda kavrulur. Üzerine 3 kaşık sıvıyağ ilave edilir.
Tuz, karabiber, kırmızıbiber eklenir ve güzelce birkaç dakika daha kavrulur.
Kavrulan kıyma patlıcanların üzerine dökülür. Üzeri nar taneleri ile süslenerek servise sıcak olarak sunulur.



Kıymalı Söğürme

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161798
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2021
236 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet patlıcan
250-300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Kıymalı söğürme tarifi favori lezzetiniz olabilir. Önce patlıcanları közleyin.
Onlar közlenirken kıymalı harcı hazırlayın.
Soğanı, sarımsağı soyun. Biberlerin çekirdeğini temizleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağda kavurun. Ardından kıymayı, biberi, baharatları ve salçayı ekleyerek kavurun.
Diğer yandan közlenmiş patlıcanları doğrayıp zeytinyağı ile tavada soteleyin. Patlıcanları ısıya dayanıklı fırın tepsisine ya da borcama yayın, pişirdiğiniz harcı üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.







Kıymalı Söğürme Tarifleri Bamya Tarifleri



(5 adet Kıymalı Söğürme 59,321 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort