Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bartın Yemekleri > Kıymalı Siron (3 adet - 38,879 defa bakıldı)

Kıymalı Siron


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kıymalı Siron

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc158002
Gönderme Tarihi: 30.May.2021
527 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.posta.com.tr

Hamur için:
5 su bardağı un
2 su bardağı su - azar azar ekleyin
Tuz
Üzeri için:
2 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
5 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı kuru nane
Kıymalı harç için:
400 gr. kıyma
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber

Hamur malzemelerini, geniş bir kaba koyup azar azar su ekleyerek, elinize yapışmayan, yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurunuzdan kayısı büv parçalar kopartarak, bıçak sırtı kalınlığında açın. Geniş bir teflon tavada, her iki yüzeyini de hafif kızartın. Hazırladığınız yufkaların kenarına kıymalı harcı koyup rulo şeklinde sarın. Servis tepsisine rulolarınız dizin. Üzerine, sarımsakyoğurt ve baharatlarla kızarmış tereyağını gezdirin.
Kıymalı harç için, sıvı yağda küp doğranmış soğanı kavurun. Kıymayı ekleyerek soteleyin. Baharatları ilave ederek karıştırın.



Kıymalı Siron

çevrim
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2020
Mesajlar: 30
Şehir: Siirt
Kısa URL: https://ml.md/lc154655
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2020
392 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka
4 su bardağı et suyu
Kıymalı harç için:
1 yemek kaşığı tereyağı
150 gram dana kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
2 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Tereyağlı sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yufkayı ortadan ikiye katlayın.
Düz kenarından yuvarlak kenarına doğru rulo şeklinde sarın.
Ruloyu 3 santimetre genişliğinde parçalar halinde kesin
Fırın kabını yağlayıp yufkaları dik halde yerleştirin.
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yufkaları fırına verin.
Yufkalarınızı 20 dakika fırınlayın.
O esnada tereyağını tavada kızdırıp kıymayı kavurun.
Tuzu ve karabiberi ekleyip kıymayı ocaktan alın.
Sos için sarımsakları ezip tuz ve yoğurtla karıştırın.
Hafifçe sulandırıp çırpın.
Ayrı bir tavada tereyağını kızdırıp salçayı ve kırmızı biberi yağda kavurun.
Sironları fırından alıp üzerine et suyunu gezdirin.
Kapattığınız fırına verip ılık ortamda çekmesini bekleyin.
Kabaran sironları tabağa alıp üzerine önce yoğurdu, ardından kıymayı son olarak da salçalı sosu gezdirin.
Sıcak servis edin.



Kıymalı Siron

merhamet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2008
Mesajlar: 34
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc72978
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2012
2,848 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet kuru yufka
300 gr kıyma
1 kase süzme yoğurt
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Yufkalar ıslatılır, rulo yapılır, dikey olarak fırın kabına dizilir. Fırında kızarana kadar pişirilir. Kıyma tereyağıyla birklikte kavrulur, az tuz eklenir. Yoğurt suyla çırpılır, tuz eklenir. Fırından çıkan yufklara önce yoğurt gezdirilir, sonra kıyma bırakılır.






Kıymalı Siron Tarifleri Bartın Yemekleri



(3 adet Kıymalı Siron 38,879 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort