|
Kıymalı Rulo Börek |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc147372
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2019
795 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
3 yufka
400 g kıyma
2 kuru soğan
1 kırmızı kapya biber
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sosu için:
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Sos için yumurta, sıvı yağ, süt, yoğurt ve tuzu karıştırın. Ardından kıyma, soğan, biber ve baharatları karıştırma kabında harmanlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 1 adet yufkayı serin. Kenarda kalan fazla kısımları içeri katlayın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. İkinci ve üçüncü katları da aynı şekilde tamamlayın. Son yufkanın üzerine, hazırladığınız kıymalı karışımı yayın. Böreği, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra üzerini temiz bir bezle örtün ve 15 dakika kadar bekletin. Böreği rulo haline getirerek servis yapın.
|
Kıymalı Rulo Börek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141212
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2019
605 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
2 çorba kaşığı sirke
250 gr. margarin
iç malzeme:
300 gr. kıyma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
4 soğan
Tuz
Karabiber
Çukur bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz. Hamurdan eşit büyüklükte 20 beze hazırlayın. Üzerlerini ı nemli bezle örtün ve 20 dk. dinlendirin.
İç malzemeyi hazırlamak için; soğanları küp küp doğrayın. Tencerede sıvıyağı kızdırıp soğanları pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kısık ateşte kavurun. Tuz ve karabiberini serpip karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamur bezelerinin üzerine nişasta serpin ve tabak büyüklüğünde açın. On hamuru aralarına nişasta serperek merdaneyle inceltin. Elde ettiğiniz hamuru ortadan ikiye kesin. Aynı işlemi diğer on beze için de uygulayın. Hamurların düz kenarlarına hazırladığınız harcı yayıp rulo şeklinde sarın. Ruloları tepsiye yerleştirip üzerlerine eritilmiş margarin dökün. Bıçakla dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
ML® Etli Rulo Börek (Strudel) için tıklayın
|
Kıymalı Rulo Börek |
|
Birol Varol
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc141211
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2019
728 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
2 kaşık sıvı yağ
3 adet yufka
Sosu için:
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 kaşık yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
İç harcı için:
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı su
1 adet kırmızı biber
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
300 gram az yağlı kıyma
Yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ ve karbonatı bir kaba alıp karıştırın. Tepsiyi yağlayıp yufkaları açın ve birinci yufkayı serin. Sosun yarısını yufkanın üzerine yayın. İkinci yufkayı da serin ve sosun hepsini koyun. Üzerine son yufkayı da serdikten sonra tepsinin dışında kalan kısımlarını zarf gibi kıvırın.
Biber ve soğanları yıkayıp ince ince doğrayın. Bir kaba alıp biraz tuz ekerek ovalayın. Soğanlı biber karışımının içine kıymayı, suyu ve baharatları koyup karıştırın. Tepsideki yufkaların üzerine kıymalı harcı yayın. 180 derecelik fırında pişirin. Böreği fırından çıkardıktan sonra sıcakken rulo yapın ve o şekilde dilimleyerek servis yapın.
|
Kıymalı Rulo |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc104323
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2015
1,813 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr Yumuşak Margarin
1 çay bardağı Yoğurt
1 çay kaşığı Tuz
1 Paket Kabartma Tozu
4 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta
125 Gr Kıyma
Yarım demet Maydanoz
1 Adet Soğan
Margarin, yoğurt, tuz, hamur kabartma tozu ve un ile hamur yapın ve 10 dakika dinlendirin. Soğan ve arzuya göre değişik baharatlar ile kıymayı kavurun. Soğuyunca yumurta akı ve kıyılmış maydanoz ile karıştırın. Hamuru 2'ye ayırın. Her bir parçayı 0,5 cm kalınlığında oval açın. Ortasına uzunlamasına malzeme koyup yuvarlayın. Rulo şekli verip,fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derecedeki fırında 45 dakika pişirin.
|
Kıymalı Rulo |
|
Bilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2005
Mesajlar: 38 Şehir: Bakırköy/İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc726
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2005
2,930 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 çorba kaşığı tereyağı
500 gr. hazır yufka
1 su bardağı süt
2 iri yumurta
Harcı için
3 çorba kaşığı margarin
3 orta boy soğan
500 gr. koyun kıyması
Yarım çay kaşığı tuz
karabiber
Yarım bağ maydanoz, ince kıyılmış
Harcı hazırlamak için tereyağını eritin, yağ kızmaya başlayınca soğanı ilave edin. Sıkı sık karıştırarak soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. Tencereye kıymayı ilave edin, kapağını örtün, kıymayı birkaç dakika ara sıra karıştıarark kavurun, tuzunu ve biberini ialve edin, bir kez daha karıştırın, tekrar tencerenin kapağını örtün, kıymayı 2 dakika daha pişirin, tencereyi ocaktan alın, kıyma ılıyınca maydanozu ilave edip karıştırın, harcı bir kenarda saklayın, yufkaları açarak arasına malzemelerden koyun ve ikiye katlayın, fırını 200 dereceye getirip ısıtın. Tepsiyi ısıtılmış fırına sürün, böreği fırının orta katında üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet Olsun
|
Kıymalı Rulo Börek |
|
Amazon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2005
Mesajlar: 34 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc52
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2005
2,933 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 Çay bardağı eritilmiş margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 Yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 kabartma tozu
Malzemelerle hamur yapılır. 45 dakika dinlendirilir. 200 gram kıyma 1 soğanın rendesi ile kavrulup, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, ve 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz ilave edin. Hamuru ikiye bölün ve her bir parçayı 1 cm. kalınlığında oval şeklinde açın. Üzerine iç malzemeyi yayıp rulo yapın. Yumurtanın sarısını sürüp çörek otu serpin. 175 derece fırında 25 - 35 dakika pişirin.
Afiyet olsun
|
|