| 
 
 
 | 
Kıymalı Pırasa | 
  | 
agali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2006 
Mesajlar: 31 Şehir: Aliağa/İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3507 
Gönderme Tarihi: 07.May.2006 
3,568 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1000 gr. pirasa
 
250 gr. kiyma
 
1 adet soğan
 
1 çorba kasigi domates salçasi
 
3 çorba kasigi margarin
 
1 adet limon
 
 
Bir tencereye 2 çorba kasigi margarin, küçük kesilmis soğan ile kiymayi koyup, kiyma suyunu salipta tekrar çekinceye kadar arada bir karistirarak kavurun. Kavrulmus kiymalara domates salçasi ile tuz da ilave edin ve kisik bir ateste 5 dakika daha pisirin ve atesten alin.
 
Diger taraftan da pirasanin püsküllü bas taraflarini kestikten sonra üst iki kabugunu soyun ve beyaz taraflarindan olmak üzere pirasalari birer parmak uzunlugunda parçalara keserek, içinde su olan bir kaba atin.
 
Sonra bir tencereye 1 çorba kasigi margarin ile pirasalari iyici süzülmüs olarak koyun ve tencerenin kapagini kapatip 20 dakika kadar bugulayin.
 
Daha sonra pirasalarin üzerine daha önce hazirladiginiz kiymayla tamamen kapayin. Üzerine 2 bardak su ve 1 adet limon suyu ilave ederek asagi yukari 1 saat kadar pisirin ve daha sonra bir tabaga alip servis yapin
  
 | 
Kıymalı Pırasa | 
  | 
Rana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2006 
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8095 
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2006 
3,129 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo pırasa
 
2 kaşık yağ 
 
200 gram kıyma
 
1 kaşık salça
 
2 baş soğan
 
Tuz
 
 
Bir kap içinde yağ, kıyılmış soğan, kıyma kavrulur. Bir kaşık sulu salça ile temizlenmiş, ince kesilmiş pırasa ilâve edilerek, hafif ateşte öldürülür. Yeteri kadar limon, tuz ve bir bardak su ilâve edilerek pişirilir. Servis yapılır.
  
 | 
Kıymalı Pırasa | 
  | 
paspartu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10011 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006 
3,179 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo pırasa
 
250 gr. koyun kıyması
 
3-4 baş soğan
 
1 küçük paket yağ
 
Yarım fincan salça 
 
Yarım limonun suyu 
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
1 bardak su
 
 
Kamış pırasaların sap ve uçlarını kestikten sonra bunların 1 - 2 kat üst kabukları da sıyrılıp soyularak, pırasalar 2 - 3 parmak kalınlığında yuvarlak yuvarlak doğranıp su dolu bir kabın içine bırakılır. Bir tencereye yağ konarak içine gayet ince doğranmış soğan da ilave edilerek 5 dakika kadar kavrulur ve sonra kıyma da katılıp kıyma suyunu salıp çekene kadar ortalama 10 dakika süre ile kavrulur. Kıymalar olsun soğanlar olsun kavrulurken, arada bir karıştırmak gerektiği unutulmamalıdır. Doğranıp suda bırakılan pırasalar süzülerek alınır ve kıymaların kavrulmakta olduğu tencereye konur. Buna bir fincan su ile ezilerek halledilmiş olan salça da ilave edilir. Bu durumda arada bir karıştırılarak 15 dakika kadar pişirildikten sonra, suyu, tuzu ve arzu ederlerse bir kahve kaşığı kadar da karabiber ilâve edilerek, tencerenin kapağı kapatılıp 40 dakika kadar müddetle pişirilir. Tencere bu sürenin sonunda ateşten alınıp yemek tabağa aktarılır ve sıcak servis yapılır. Arzu eden üzerine limon sıkarak yer.
  
 | 
Kıymalı Pırasa | 
  | 
selami 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2007 
Mesajlar: 23 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19405 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2007 
3,770 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr. yağsız kıyma
 
250 gr. pırasa
 
1 adet havuç
 
1/4 adet orta boy soğan
 
1 tatlı kaşığı salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
 
İnce doğranmış soğan ve kıyma, pembeleşinceye kadar zeytinyağında düşük ısıda kavrulduktan sonra salça ilave edilir. Doğranmış havuçlar ilave edilip birkaç dakika daha kavrulur. İrice doğranmış pırasa karışıma eklendikten sonra da aynı işleme devam edilir. Baharat, az tuz ve yeteri kadar su ilave edilip 30-40 dakika pişirilir.
 
 
 ML® Kıymalı Pırasa için tıklayın
 
  
 | 
Kıymalı Pırasa | 
  | 
çağla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22810 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2008 
2,870 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. pırasa
 
200 gr. yemeklik kıyma
 
2 orta boy soğan
 
3 kaşık tereyağı veya
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı biber salçası
 
Yarım limon suyu
 
Tuz
 
 
Bir tencerede yağı eritip çentilmiş soğanları ilâve edin. Soğanlar pembeleşince kıymayı suyunu çekene kadar kavurun. Domates ve biber salçasını ilâve edip kısık ateşte karıştırarak kavurun. Pırasaları ayıklayıp yıkayın. Bir parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Pırasaları, kavurduğunuz kıyma ve soğan karışımına katıp renkleri dönünceye kadar karıştırarak kavurun. Tencereye tuz, yarım limon suyu katıp kısık ateşte, pırasalar pişene kadar tutun.
  
 | 
Kıymalı Pırasa Yemeği | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36667 
Gönderme Tarihi: 19.May.2009 
45,721 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1 kg pırasa
 
150 gr. Kıyma
 
1 baş kuru soğan
 
1 avuç pirinç
 
1-2 kaşık domates salçası
 
2-3 kaşık sıvı yağ
 
1 limon suyu
 
Tuz
 
 
Pırasalar soyulup, yıkanır ve küçük küçük doğranır. Bir tencerede soğan ve kıyma yağda kavurulur. Buna salça da ilave edilerek birkaç kez  çevirilir. Pırasalar da tencereye konularak beraber kavrulmaları sağlanır. Pirinç yıkanıp pırasalara ilave edilir. Tuz atılarak biraz  sıcak  su  konur. Kısık ateşte pişmesi  sağlanır. Ocağı kapatmadan birkaç dakika önce limon suyu ilave edilir.
  
 | 
Kıymalı Pırasa | 
  | 
Ayçe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61513 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2011 
2,779 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg. pırasa
 
300 gr. kıyma
 
2 adet soğan
 
2 çorba kaşığı yağ
 
1 çorba kaşığı salça
 
yarım limon suyu
 
1 bardak su
 
tuz
 
 
Bir tencereye yağ, kıyılmış soğan ve kıyma konur. 5 dakika karıştırılarak pişirilir. 6 santimetre uzunluğunda kesilmiş, temizlenmiş, yıkanmış pırasa konur. Bir kahve fincanı su ile sulandırılmış salça ilâve edilir. 10 dakika pişirilir.
  
 | 
Kıymalı Pırasa | 
  | 
gupse 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.02.2012 
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72332 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2012 
2,396 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kilo pırasa
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı salça
 
3 diş sarımsak
 
300 gram kıyma
 
1 adet domates
 
 
Pırasaları yıkayıp verev şeklinde irice doğrayın. Soğanları rendeleyin ve tereyağında 3 dakika kadar sote edin. Üzerine de kıymayı, salçayı ve sarımsağı koyup karıştırın. Pırasaları ekleyip üzerini geçmeyecek şekilde az miktarda su koyun. Kapağını kapatıp 25 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Sıcakken servis tabağına alıp üzerini domates dilimleri ile süsleyin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 26.02.2015
  
 | 
Kıymalı Pırasa | 
  | 
lalifer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102947 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2014 
2,090 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram kıyma
 
1 kilo pırasa
 
1 çorba kaşığı salça
 
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 su bardağı sıcak su
 
1 adet domates
 
1 adet havuç
 
1 çorba kaşığı pul biber
 
1 çorba kaşığı kişniş
 
 
Tencereye öncelikle kıymayı koyup kavurun. Üzerine salça ve domatesi ekleyerek kavurmaya devam edin. Pırasaları yıkayıp verev şeklinde doğrayın ve kıymalı domateslerin üzerine ilave edin. Hiç karıştırmayın ki pırasalar dağılmasın. Üzerine nohut, su, dilimlenmiş havuç ve baharatları bırakın. 35 dakika kısık ateşte pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Pırasa | 
  | 
sarıgız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2012 
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104082 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2015 
1,955 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo pırasa
 
300 gram kıyma
 
2 çay bardağı pirinç
 
1 baş sarımsak
 
1 adet soğan
 
2 adet domates
 
1 demet maydanoz
 
2 yemek kaşığı nar ekşisi
 
2 yemek kaşığı kuru nane
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber, pul biber
 
 
Pırasaları yıkayıp 5 dakika tuzlu suda haşlayıp soğutun. Pırasaları dört parmak uzunluğunda kesin ve iç kısımlarını alıp boşaltın. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Sarımsak ve soğanı soyup kıyın. Pirinç, kıyma, tereyağı, maydanoz, tuz, pul biber, soğan, sarımsak ve nar ekşisini birlikte iyice karıştırın. Karışımı pırasaların içine sıkıştırmadan doldurun. Tencereye dizin. Üzerine 1-2 su bardağı su ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan indirip üzerine, kuru naneyi dökün ve bu şekilde 5 dakika demlendirin. Servisi sıcak sıcak yapın.
  
 | 
Kıymalı Pırasa | 
  | 
oytun merter 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.09.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137090 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2018 
993 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://naturelkaseyirdefteri.com
 
 
2 adet uzun pırasa sapı
 
100 gr kıyma
 
1 adet havuç
 
1 adet kırmızı biber
 
50 gr beyaz peynir
 
2 yemek kaşığı kinoa unu
 
1 adet yumurta
 
Kaşar (isteğe bağlı)
 
 
Pırasayı ufak ufak doğrayın. Kıyma, havuç, pırasa ve kırmızı biberi sıvı yağ ile kavurun.
 
Yumurta, kinoa unu ve peyniri kariştırıp kavurduğunuz karışıma ekleyin fırın kabına koyun.
 
Üzerine kaşar rendesi ekleyin. 150 Cde 20 dk pişirin.
 
Servis yaparken üzerine süzme yoğurt domates sosu veya biber sosu ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Pırasa | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156615 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2021 
418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 dal pırasa
 
250 gram kıyma
 
2 adet havuç
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı pirinç
 
1 tutam tuz
 
 
Pırasaları yıkayın ve verev bir şekilde iri iri doğrayın. Havuçları yıkayıp, soyun ve halka halka dilimleyin. Tencereye yağı alın ve kıymayı yaklaşık 7-8 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. Üstüne salçayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Ardından doğradığınız havuçları ekleyip, birkaç kez karıştırın ve pırasaları ilave edin. Yıkadığınız pirinçleri ve tuzunu da ekledikten sonra, üstüne çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |