| 
 
 
 | 
Kıymalı Pilav | 
  | 
bonbon prenses 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.09.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94010 
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2013 
3,328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr kıyma
 
2 su bardağı pirinç
 
2 adet kuru soğan
 
3 yemek kaşığı margarin
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Pirinci, ılık tuzlu suda bekletin. Kıymayı tencereye koyun. Soğanları zar şeklinde doğrayın. 2 kaşık yağı atın, kıyma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırın. Tuz, karabiber atıp 4-5 dakika kavurun. 2 kaşık margarini eritin. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci içine margarini ilave edin, kısık ateşte kavurun. Pirinç taneleri birbirinden ayrılana kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Tuz ilave edip 10 dakika bekletin. Ortası delik pasta kalıbına pilavı dökün. Kalıbı ters çevirin,ortasına kıymayı ilave edin. Servis yapabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 16.07.2014
  
 | 
Kıymalı Pilav | 
  | 
Sultan Gün 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2015 
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111619 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2015 
1,836 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı pirinç
 
300 gram kıyma
 
1 su bardağı çiğ badem (kabukları soyulmuş)
 
3 su bardağı sıcak su
 
Yenibahar
 
Tarçın
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Öncelikle yıkanmış pirinçleri tereyağıyla kavurun, üzerine suyunu verip pişirin. Diğer yandan kıymayı yağda kavurup üzerine baharatları ekleyin. Bademleri de kavurup hazırlayın. Servis yaparken kıymayı kaseye alın, üzerine pilavı koyun ve servis tabağına ters çevirip bademlerle süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Pilav | 
  | 
azıcık aşım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2019 
Mesajlar: 33 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142764 
Gönderme Tarihi: 16.May.2019 
762 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak kavrulmuş kıyma
 
2 adet havuç
 
2 bardak kokulu pirinç
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 adet kabak
 
2 adet pırasa
 
2 adet yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çay kaşığı sirke
 
2 yemek kaşığı nar ekşisi veya soya sosu
 
 
Havucun birini rendeleyin. Diğerini ince ince doğrayın. Pırasaları ve kabağı uzunlamasına kesin. Az sıvı yağda veya buharda pişirip bekletin.
 
Küçük bir tencereye su koyup tuz ve sirke ilave edin. Su kaynayınca içine yumurtaları kırın. 1 dakika sonra çatalla yumurtaları karıştırıp pişmesini bekleyin. Pilava koymak için suyunu süzüp bekletin.
 
Tencereye bol tuzlu su koyun, kaynayınca pirinçleri atın. 7-8 dakika haşlayıp suyunu süzün, bekletin. Kavrulmuş kıymayı tencereye koyup üzerine rendelenmiş havuçları ilave edin. Tuzunu ve karabiberini atıp karıştırın.
 
Haşlanmış pirinçleri ve sotelenmiş sebzeleri karıştırın. Yumurtaları da atıp 4-5 dakika birlikte pişirdikten sonra soya sosunu ilave edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |