| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kıymalı Pide Kebabı | 
 
  | 
TUBA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2005 
Mesajlar: 153
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4138 
Gönderme Tarihi: 26.May.2006 
2,732 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
2 adet ekmek hamuru,
 
1/2 kg. kiyma,
 
4 adet soğan,
 
2 yemek kasigi salça,
 
4-5 yemek kasigi kiyilmis ceviz,
 
5 yemek kasigi margarin,
 
2 adet yumurta sarisi,
 
4 adet yesil biber
 
 
YAPILIŞI
 
Sogani ince kiyin. Kiymayi kavurup, soğan ve yagi ilave edin. Kavrulunca salça ve kiyilmis yesil biberleri katin. Ocaktan alip cevizi ekleyin. Tuz ve kirmizi pul biber ekin. Hamurlari yumurta büyüklügünde koparip, pide seklinde açin. Ortasina harç koyup kapatin. Üzerine yumurta sarisi sürüp, 180°C isitilmis firinda kizartin. Üzerine sarmisakli yoğurt döküp servis yapin.
 
 
 ML® Kıymalı Kebap için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "elmalı" tarafından gönderildi. 17.10.2018
  
 | 
 
Pide kebabı | 
 
  | 
fusagu 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.09.2007 
Mesajlar: 13
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17967 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2007 
4,466 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
2 su bardağı su
 
250 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
1çorba kaşığı haşlanmış pirinç
 
2domates
 
pide ekmeği
 
biraz maydonoz
 
istenirse sarımsak.
 
 
Hazırlanışı:
 
Pideler ısıtılır. Sıcak olması gerekir. Küçük küçük doğranır. Bir kapta kıyma, soğan, haşlanmış pirinç, maydanoz karıştırılır. Domatesler rendelenir. Bu karışıma katılır. 2 su bardağı sıcak suyla karıştırılır. Biraz kaynatılır. Pideler düz bir tabağa dizilir. Yemeğin suyuyla ıslatılır. Sonra kıymasından üzerine koyulur. En üstüne de yoğurt dökülür.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kıymalı Pide Kebabı Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |