|
Kıymalı Pazı Sarma |
|
Canfeda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2013
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc143042
Gönderme Tarihi: 27.May.2019
646 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet pazı
125 gram az yağlı kıyma
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı saf zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pazılar sert saplarından ayıklayın ve yaprakları koyu yeşil rengini alıncaya kadar sıcak suda bekletin.
Kıymayı bir kaba alın, içine soğanı yemeklik doğrayın. Salça, yıkanmış pirinç, elde küçük doğranmış sarımsaklar, 3 yemek kaşığı yağ, tuz ve karabiberi ekleyin. Aynı yaprak sarması gibi fakat biraz daha kalın sarın.
Tencerenin dibine ayıklanmış pazı saplarını yerleştirin. Sarılan pazıları üzerine dizin. Sarma işlemi bittikten sonra kalan 1 yemek kaşığı yağı üzerine gezdirin. Yeterince su ilave edilerek pişirin.
Yoğurt ile servis edin.
|
Kıymalı Pazı Sarması |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc120663
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2016
4,085 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 bağ pazı
İçi için;
200 gr. kıyma
2 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı pirinç
2 adet orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
Yarım bağ maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Pazılar saplarından ayrılır, yıkanır, sıcak suya batırılır, fazla beklemeden sudan çıkarılır, bir tabağa alınır.
Bulgur ve pirinç yıkanarak bir kaba alınır, üzerine soğan, sarımsak ve maydanoz doğranır. Kıyma ve diğer malzemeler de ilave edilerek karıştırılır.
Pazılar açılarak içine yeteri kadar iç konarak sarılır. Bir tencereye dizilir.
Tencerenin üzerine bir tabak kapatılır. Üzerini bir parmak geçecek kadar su konur.
Suyu çekene kadar pişirilir.
|
Kıymalı Pazı Dolması |
|
beyzam nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2012
Mesajlar: 54 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71359
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2012
3,170 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 demet maydanoz
1 adet dereotu
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 su bardağı pirinç
Üzerine sarımsaklı yoğurt
Pazı yapraklarını sıcak suda 5 dakika kadar haşlayıp soğuk suyun altına tutun. Büyük yaprakları varsa ikiye bölün, damarlarını temizleyin. İçi için kıymayı derin bir kabın içine koyup üzerine salça, pirinç, tereyağı, rendelenmiş soğan ve kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Son olarak üzerine suyu koyun. Kıymalı dolma harcından haşlanmış pazı yapraklarının içine 1-2 çorba kaşığı kadar koyup güzelce sarın. Tencereye dizerek üzerine 1 su bardağı su ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve sıcak olarak servis yapın.
|
Kıymalı Pazı Sarması |
|
WoW
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2010
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc54776
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2010
3,159 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
2 demet pazı
2 orta boy soğan
200 gr. kıyma (orta yağlı)
1 çay bardağı pirinç
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı
1 çay kaşığı dolma baharatı
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
Sosu:
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3-4 diş sarımsak
Tuz
Pazı yapraklarını yıkayıp kaynar suya batırıp çıkararak yumuşamasını sağlayalım. Yaprakların dallarını keserek bekletelim. Bir kaba pirinci, küp doğranmış soğanı, kıyılmış maydanozu, salçayı, tuzu, i çay bardağı suyu, baharatları, sıvı yağı, kıymayı ekleyelim ve yoğurarak karıştıralım. Pazı yapraklarını dolma içinden bir miktar ekleyip düzgünce sararak, bir tencereye yan yana ve aralıksız dizelim. Bir tavaya sıvı yağı alıp, içine dövülmüş sarımsakları, salçayı, i su bardağı sıcak suyu, tuzu ilave edelim. Sosu bir taşım kaynatalım ve sarmaların üzerine gezdirelim. Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su ekleyip, porselen bir tabağı ters çevirerek üzerine kapatalım. Tencerenin kapağını da örtüp ağır ateşte pişirelim.
|
|