| 
 
 
 | 
Kıymalı Patates | 
  | 
Rana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2006 
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8108 
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2006 
3,644 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kilo patates
 
3 baş soğan
 
200 gram kıyma
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
4 kaşık sadeyağ
 
Yeteri kadar tuz
 
 
Bir kaşık yağla soğan, kıyma ile beraber kavrulur. Sulandırılmış domates salçası, üç bardak su ilâve' edilerek pişirilir. Temizlenmiş patates halka halka kesilir, yıkanır, üç kaşık yağda kızartılıp bir tepsiye döşenir. Patates tamamlandıktan sonra üzerine kıyma konur, az su ile hafif ateşte pişirilir. Yaz mevsiminde yapılırsa, taze domates ve biber ilâve edilerek pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Patates | 
  | 
yediveren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2011 
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64493 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2011 
2,534 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. haşlanmış patates
 
3 çorba kaşığı margarin
 
1 adet soğan
 
250 gr. kıyma
 
4-5 adet sivri biber
 
1/2 demet maydanoz
 
8-10 adet kiraz domates
 
 
Patatesleri iri parçalar halinde doğrayın. Margarini eritin. Piyazlık doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Soğanın rengi değişmeye başladığında kıymayı ve doğranmış biberleri ilave edin. Kıymanın bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Patatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış maydanoz ve kiraz domatesleri ilave edin. Kısık ateşte iki-üç dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Patates | 
  | 
Ayşe Şadiye Sultan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2014 
Mesajlar: 42 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99337 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2014 
2,067 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 patates
 
2 soğan
 
400 gram kıyma
 
3 diş sarımsak
 
2 adet sivri biber
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Kekik, karabiber
 
Tuz
 
 
 
Tencerede kıymayı soğansız olarak 5 dakika kavurun. Üzerine salça, sarımsak ve rendelenmiş soğanı ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak suyu ve tereyağını da ilave ederek baharatlarla tatlandırın. Çok az miktarda su ekleyip kapağını kapatın. 15 dakika pişirin.
 
Patatesleri de küp şeklinde doğrayıp içine ekleyin. Birlikte tekrar 25 dakika da patateslerle beraber pişmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis yapın. Taze kekiklerle tatlandırıp ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Patates | 
  | 
Yüksel Gürbüz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.06.2015 
Mesajlar: 20 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108408 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2015 
1,895 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta boy patates
 
300 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
2 adet sivri biber
 
2 adet domates
 
Tuz, karabiber, kimyon
 
1 çorba kaşığı salça
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Öncelikle patateslerin içlerini oyup çıkartın ve bütün olarak kızartın. Tencereye alın. Kıymalı içi için gereken malzemeleri de ayrı bir yerde 10 dakika kadar pişirin. Kızartıp tencereye aldığınız patateslerin içine doldurup birlikte 10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Patates | 
  | 
fundacan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2015 
Mesajlar: 36 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111308 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2015 
1,823 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
300 gr. kıyma
 
2 adet soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı salça
 
3 adet domates
 
4 adet sivri biber
 
1 su bardağı sıcak su
 
4 dal maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
Patatesleri soyup halka halka doğrayın ve sıvı yağda bir iki dakika kızartın. Rendelenmiş soğanı, kıyılmış biber ve kıymayı beş dakika kavurun. İçine rendelenmiş domatesi, salçayı ekleyip pişirmeye devam edin. Sıcak su ve baharatları ekleyip beş dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın. Fırın tepsisine patates ve kıymayı kat kat döşeyin. Bir çay bardağı sıcak su koyup fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Patates | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164481 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2022 
396 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr. Kıyma
 
1 Kg. patates
 
1 büyük soğan
 
Salça (1 yemek kaşığı dolusu)
 
Sıvı yağ
 
Kırmızı kapya biber
 
Tuz
 
 
Bir tencerede kıyma çok az yağda kavrulur. Yemeklik doğranan soğanlar eklenir ve kavurmaya devam edilir.
 
Soğanlar pembeleşince kıyma eklenip devamlı karıştırılarak topak olmaması sağlanır.
 
Ardından 1 yemek kaşığı salça eklenir. Bu arada patateslerin kabukları soyulup, güzelce yıkanır.
 
Daha sonra halka halka 1 parmak kalınlığında kesilen patatesler ve ufak doğranmış kapya biberler tencereye ilave edilir.
 
Üzeri kapanacak kadar su konup, 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çekip patatesler yağıyla kalmışsa ocaktan alınır.
 
Bolca karabiber ekilir.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Patates | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184294 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2025 
54 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
4-5 adet patates
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
2 adet domates (rendelenmiş)
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
 
Yarım çay bardağı su (gerekiyorsa)
 
 
Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. Patatesleri soyup yuvarlak şekilde dilimleyin.
 
Bir tencereye sıvı yağı alıp, doğradığınız soğanları ve sarımsakları ekleyin. Orta ateşte soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
 
Eğer biber kullanıyorsanız, doğradığınız biberi de tencereye ekleyin ve karıştırın. Ardından domates salçasını ekleyin, karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun.
 
Rendelenmiş domatesi de ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar birkaç dakika pişirin.
 
Dilimlediğiniz patatesleri tencereye ilave edin. Üzerine tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Yavaşça karıştırın.
 
Yarım çay bardağı suyu tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ara ara karıştırmayı unutmayın.
 
Patatesler ve kıyma iyice piştikten sonra, yemeğiniz servise hazır. Yanında pilav ya da yoğurtla servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Patates | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184579 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2025 
85 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
4 adet orta boy patates
 
1 adet büyük soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 adet domates
 
1 tatlı kaşığı salça
 
Tuz, karabiber, pul biber (damak zevkinize göre)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay bardağı sıcak su
 
 
Patatesleri soyup yuvarlak dilimler halinde kesin. Ardından, patates dilimlerini kızartmak için bir tavada az miktarda sıvı yağda hafifçe kızartın. Kızaran patatesleri kağıt havluyla fazla yağını alın.
 
Büyük bir tavada, zeytinyağını ısıtın. Soğanı ince ince doğrayıp tavaya ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Ardından, doğradığınız sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
 
Kıyma ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kıyma piştikten sonra, domatesi küçük küçük doğrayın ve tavaya ekleyin. Salçayı, tuz, karabiber ve pul biberi de ilave ederek karıştırın.
 
Kıymalı harcın üzerine sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin.
 
Kızarttığınız patates dilimlerini kıymalı karışıma ekleyin ve hepsini güzelce karıştırın. Tüm malzemeler birbirine iyice yedikten sonra, tavayı kapağını kapatarak 5 dakika daha pişirin.
 
Kıymalı patates yemeğiniz hazır! Sıcak olarak servis edin ve üzerine taze maydanoz serpiştirerek, yemeğinizi görsel olarak da zenginleştirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |