|
Kıymalı Patates Dolması |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7598
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006
3,375 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram yağsız dana kıyması
6 adet büyük boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
5-6 adet yeşil sivribiber
1 kahve fincanı haşlanmış pirinç
Yarım demet maydanoz
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
Patateslerin kızarması için:
1 bardak sıvıyağ
Sosu için:
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su
Patatesleri yıkayalım. Kabuklarını temizce soyalım ve her iki geniş tarafını keserek çıkaralım. İçini bir kaşık yardımıyla mümkün olduğu kadar derince oyalım. İyice kızdırılmış sıvıyağda patatesleri kızartıp tavadan alalım. Oyuk kısımları alta gelecek şekilde ters çevirip bir süre bekletelim.
(Patatesleri oyarken içinden çıkardığımız parçaları küçük küpler şeklinde doğrayıp harcın içine katmak üzere ayırabilir ya da daha sonra püre yapmak için kullanabiliriz.) Ayrı bir tavaya 4 kaşık sıvıyağı, küp şeklinde doğradığımız soğanları ve yağsız kıymayı koyarak suyunu çekene kadar orta ateşte kavuralım. Tavaya haşlanmış pirinci, ince kıyılmış maydanozu, salçayı, yeterince karabiberi ve tuzu ilave, ederek bir iki çevirdikten sonra ocaktan alalım. Patateslerin oyuklarına hazırlamış olduğumuz içi iyice tepeleme dolduralım. Yayvan bir tencereye yan yana dizelim. Domatesleri yuvarlak dilimler şeklinde keserek patateslerin üzerini örtelim. Salçayı yarım bardak su ile karıştırıp tencereye koyalım. Patateslerin yarı hizasına kadar su koyup ağır ateşte pişirelim. Sosu ile birlikte servise sunalım.
|
Kıymalı Patates Dolması |
|
Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc64736
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
2,544 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
4 adet patates
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
250 gram kıyma
4-5 adet sivribiber
2 adet domates
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Patateslerin içlerini oyup sıvı yağda kızartın. 3 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin, piyazlık doğranmış soğanı ekleyin. Her ikisinin de rengi değişmeye başladığında kıymayı ve sivribiberleri ilave edin. Kıymanın bıraktığı suyu çekene dek kavurun. İnce kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş domatesleri koyun. Kısık ateşte 2-3 dakika pişirin. İçi oyulmuş kızartılmış patatesin içine kıymalı iç doldurun ve tencereye dizin. Üzerine 1 su bardağı sıcak suyla kapağı kapalı 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Kıymalı Patates Dolması |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104296
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2015
1,973 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet patates
3 bardak pirinç
3 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
1 yemek kaşığı pul biber
Tuz
2 yemek kaşığı margarin
250 gram kıyma
Pirinci yıkayıp bir kapta bekletiyoruz. Sonra kıymayı margarinle beraber soteliyoruz. Soğanı ve biberleri de yemeklik doğrayıp tencerede sotelemeye devam ediyoruz. Soteledikten sonra üzerine pirinç biraz pulbiber ve tuzu ilave edip biraz daha çeviriyoruz. Üzerine salçayı da ekleyip 1 bardak suyla pişiriyoruz. Patateslerin içlerini oyuyoruz ve bir tencereye yerleştiriyoruz. İçlerine pilavdan dolduruyoruz ve üzerine domatesleri dilimleyip yerleştiriyoruz. Kaynamış su ilave ediyoruz tencereye birazda tuz atıp kısık ateşte pişiriyoruz. Sıcak servis ediyoruz .
|
Kıymalı Patates Dolması |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106364
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2015
2,530 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Adet Patetes
150 gr. Dana Kıyma
2 Adet Orta Boy Domates
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Soğan
2 Diş Sarımsak
4 Yemek Kaşığı Margarin
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Kızartma Yağı
3 Su Bardağı Kaynar Su
Patatesleri soyun. İçlerini kaşık yardımıyla oyun. 20 Dakika haşlayın. 2 Çorba kaşığı yağı tencereye alın. 100 gr kuşbaşı etle sote edin. 2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin. 5-6 dakika pişirin. Üzerine 1 diş dövülmüş sarmısak, kekik, kırmızı biber ve karabiberi ekleyin.
Patateslerin içlerine doldurun. Fırın tepsisine dizip, 1 çay bardağı suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin.
|
Kıymalı Patates Dolması |
|
şerbetli
Aşçı
Kayıt: 04.12.2015
Mesajlar: 18 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc119738
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2016
2,233 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet büyük boy patates
6 su bardağı su
250 gr yağsız yağsız kıyma
2 çay bardağ pirinç
1 demet taze reyhan
2 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağ su
2 çorba kaşığı kırmızıbiber sosu (ajvar sos)
Patatesleri soyduktan sonra sivri uç kısmını hafifçe kesin, diğer kısmını da gazoz kapağından biraz daha genişlikte kesin. Tencerede 6 litre kadar suyu kaynatıp patatesleri bu suyun içinde diri kıvamda (15-18 dakika) haşlayın.
Pirinci sıcak suda ıslatıp 15 dakika bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün. Kıymayı, tuzu, kıyılmış reyhanı ve pirinci çukur bir kapta karıştırın. İç malzeme hazırdır.
Patatesleri sudan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca avucunuzla sıkarak içindeki yuvarlak katmanların teker teker çıkmasını sağlayın.
Hazırladığınız reyhanlı-kıymalı karışımla doldurun.
Üzeri için yağı, 2 bardak suyu ve hazır biber sosu iyice çırpın ve patates dolmalarının üzerine gelecek şekilde dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|