| 
 
 
 | 
Kıymalı Milföy Böreği | 
  | 
ilker24 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.02.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33584 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2009 
5,179 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet kare milföy hamuru
 
250 gr kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Az tuz
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirlir. Üzerine kıyma ve tuz atılır, tane tane olacak şekilde kavrulur. 3 adet milföy üst üste konur. Merdaneyle 25 santim olacak şekilde açılır. Kenarına kıymalı için yarısı konur ve rulo yapılır. Kalan malzemeyle de aynı işlemler tekrarlnır. Sonra 2 parmak eninde bıçakla kesilir. Yağlanmış fırın kabına dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Kızarana kadar pişirilir, sıcak servis yapılır.
  
 | 
Kıymalı Milföy Böreği | 
  | 
zilha 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2011 
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70774 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2011 
5,238 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet milföy hamuru
 
İçi için:
 
200 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı soğan
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tuz, karabiber
 
 
Derin dondurucudan milföy hamurlarını çıkartıp oda ısısında yumuşamasını bekleyin. Bu arada iç malzemesi için, kıymayı, soğan ve tereyağı ile beraber tavaya koyup 5 dakika kadar kavurun. Kıymaların rengi dönünce ocaktan alıp içine tuz, karabiber ve şekeri koyun. Şeker, kıymayla yapılan börek içlerine çok güzel bir lezzet verir. Osmanlı saray yemeklerinde sıkça rastladığımız üzümlü et yemeklerinin lezzet sırrı, bu şekerle etin birleşimidir bana göre. İç malzeme biraz soğuyunca hamurların ortasına koyun ve ister üçgen isterseniz de talaş böreği yapar gibi zarf şeklinde kapatın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Kıymalı Milföy Börekleri | 
  | 
reklamcı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2013 
Mesajlar: 66 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93009 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2013 
2,414 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
1 soğan
 
2 sivri biber
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 domates
 
6 yaprak milföy hamuru
 
 
Yapılışı: Öncelikle iç malzemesi için kıyma ve soğanı tereyağında beş dakika kadar kavurun. Üzerine doğranmış sivri biberi, rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyin. Bu karışımı biraz soğumaya bırakın. Elinizle biraz büyüttüğünüz milföy karelerinin içlerine bölüştürüp, fırın tepsisine dizin, isterseniz yumurta sarısı sürün. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişmeye bırakın. Çayın yanında sıcak sıcak ikram edin.
  
 | 
Kıymalı Milföy Böreği | 
  | 
fado 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.11.2013 
Mesajlar: 43 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93575 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2013 
2,551 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 yaprak milföy hamuru
 
1 adet yufka
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
300 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı süt
 
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
 
Öncelikle rendelenmiş soğanı bir miktar yağla tavada 2 dakika kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin ve fazla pişirmeden 2 dakika rengi dönünce ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bu ardada yoğurt ve sütü bir kabın içinde iyice ezip yumuşak bir kıvama getirin. Baharatları da üzerine ekleyip bu karışımı yufkaların üzerine sürün. Fırın tepsisine sıkı sıkı sıkıştırıp tepsiye dizin. Kıymalı harcı da üzerine döşeyin ve milföy hamurlarını kıymaların üzerini kaplayacak şekilde yerleştirin. Karelere kesin 200 derecedeki fırında 30 dakika kızartın. Sıcak olarak yenen bu müthiş böreği isterseniz önceden hazırlayıp dondurucuda saklayıp sonra fırında kızartabilirsiniz.
  
 | 
Kıymalı Milföy Böreği | 
  | 
feyza 15 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.09.2014 
Mesajlar: 37 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101621 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2014 
3,335 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram kıyma
 
1 soğan
 
2 sivri biber
 
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
 
1 demet dereotu
 
2 domates
 
6 yaprak milföy hamuru
 
 
Öncelikle iç malzemesi için tereyağını eritip kıyma ve soğanı 5 dakika kadar kavurun. Üzerine salçayı, rendelenmiş domatesi, pul biberi ve doğranmış sivri biberi ekleyip karıştırın. Bu karışımı biraz soğumaya bırakın. Daha sonra milföy karelerinin içlerine bölüştürün. Üçgen şeklinde katlayıp kenarlarına çatalla bastırın ve fırın tepsisine dizin. Üzerine isterseniz yumurta sürün. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişmeye bırakın. Sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Milföy Böreği | 
  | 
esmergül 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135281 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2018 
4,207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet milföy hamuru
 
10 adet mantar
 
700 gr Kıyma
 
4 adet Sogan
 
4 adet Domates
 
4 adet Sivri biber
 
Tuz
 
Kimyon
 
Karabiber
 
 
10 adet milföy hamurunu birleştirip iyice açalım. Diğer milföylerden şeritler kesip kek kalıbına dizelim. Açmış olduğumuz büyük hamuru kalıbın içine yerleştirelim. Mantarları, domatesi, biberi sanayagı ile tavada sote edelim. Başka bir kabın içine soğan, kimyon, tuz, kıyma ve karabiberi ekleyip yoğuralım.
 
Daha sonra tavada köfteleri kızartalım. Mantarları köftelerin içine alıp çevirelim ve çıkaralım. Kalıbımızın içine döküp kapatalım. Şeritleri de hamurun üzerine kapatıp yumurta sarısı sürelim. 200 C önceden ısıtılmış fırına sürelim.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Milföy Böreği | 
  | 
EDİZ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2015 
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135369 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2018 
1,940 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
25 gr margarin
 
5 adet milyöf hamuru
 
125 gr kıyma
 
1 adet kuru sogan
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşıgı salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
25 gr çörekotu
 
 
Milföy hamurları oda sıcaklığında bekletilip, yumuşamaları sağlanır. Teflon tavaya sanayağı konulup ısıtılır ve kıyma eklenerek kıyma suyunu çekene kadar kavrulur. Üzerine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve soğan da kavrulur. Salça, tuz, karabiber ilave edilip bir iki dakika birlikte karıştırılarak pişirilir ve ocağın altı kapatılır. Oda sıcaklığında yumuşayan milföy hamurunun ortasına hazırlanan bu iç malzemeden bir miktar konulur. Hamurun kenarları ortaya toplanarak rulo şeklinde sarılır. Tüm hamurlar için aynı işlem yapılır ve yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine ek yerleri alta gelecek şekilde yerleştirilirler. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülür ve çörekotu serpilir. Böreklerin ortalarına bıçakla boydan boya bir çizik atılır. Önceden ısıtılan fırında 180 C'de üzerleri kızarana kadar pişirilirler. Pişince fırından alınırlar ve çayla beraber sıcak sıcak servis edilirler.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |