| 
 
 
 | 
Kıymalı Makarna Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171844 
Gönderme Tarihi: 04.May.2023 
230 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yufka
 
1/2 paket kelebek makarna
 
150 gram kıyma
 
1 orta boy soğan
 
1/2 çay bardağı süt
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
2 adet yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı kimyon
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 avuç maydanoz
 
 
Makarnayı haşlayıp suyunu süzüyoruz. Hafif soğuyan makarnaları bir kaba boşaltıyoruz. İçine süt, zeytinyağı ve yumurtaları ekliyoruz. (Bir yumurtanın sarısını ayırıyoruz.) Baharatları ekliyoruz ve karıştırıyoruz. İnce kıyılmış maydanozları ve kaşar rendesini de ilave edip harmanlıyoruz. Soğanları küçük küpler halinde doğruyoruz. Kıymayla beraber kavuruyoruz. Üzerine tuz ve kimyon ekleyip karıştırıyoruz. Tepsinin içini yağlıyoruz. Üstüne yufkanın yarısını seriyoruz. Eğer dışında çok kaldıysa fazla parçaları koparıp içine ikinci kat olarak koyabilirsiniz. Üstüne makarnalı karışımın yarısını döküyoruz. Araya kıymalı harcı döküyoruz. Tekrar üzerine makarnayı ekliyoruz. En üste yufkanın diğer kısmını koyup güzelce yanlardan kapatıyoruz. Tepsinin kenarlarından çıkan yufkaları da iç kısma ekliyoruz. Üstüne yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarıp güzelce pişene kadar fırında tutuyoruz. Kare şeklinde dilimleyip servis yapıyoruz.
  
 | 
Kıymalı Makarna Böreği | 
  | 
meltem arar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.11.2013 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94103 
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2013 
2,146 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram haşlanmış makarna
 
500 gram kıyma
 
50 gram kaşar peyniri
 
1 adet domates
 
1 adet soğan
 
1 yemek kaşığı salça
 
50 gram margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 paket hazır yufka
 
3 adet yumurta
 
 
Soğanı rendeleyip margarin ile kavurun.
 
1 adet domates rendesi , salça ve baharatları ekleyin.
 
Kıymayı ilave edip çok pişirmeden soğumaya bırakın.
 
Yapılış aşamasından önce tepsiyi yağlayın ve yufkayı sermeye başlayın .
 
Üzerine kıymalı harçtan ve iyice haşlanmış ezilmiş makarnadan biraz da kaşardan ilave edip bu aşamayı devam ettirin .
 
En son yufkanın üstüne çırpılmış yumurtaları gezdirip 200 dereceli fırına verin.
  
 | 
Kıymalı Makarna Böreği | 
  | 
Canfeda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.11.2013 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93736 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2013 
1,896 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket çubuk makarna
 
2 yemek kaşığı sana klasik
 
250 gram kıyma
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
Dışı için:
 
1 su bardağı süt
 
2 adet yufka
 
2 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Sosu için:
 
1,5 su bardağı süt
 
50 gram margarin
 
2 yemek kaşığı un
 
Tuz 
 
 
Makarna biraz sıvı yağ ile haşlanır. Margarin ve sıvı yağ kızdırılıp soğan kavrulur kıyma eklenip iyice pişirdikten sonra salça eklenir süzülmüş makarna ve tuz eklenir. Ayrı bir tencerede un kavrulur içine azar azar süt ilave edilerek iyice karıştırılır. Başka bir kapta un yumurta ve ve yağ çırpılır karışım tepsiye serdiğimiz yufkaya sürülür 2. yufka serildikten sonra sosumuz ve makarnamızı da ekledikten sonra tepsiden sarkan yufka da üzerine kapatılıp süt dökülüp 15 dakika dinlendirdikten sonra 180 derecede 25-30 dakika pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 31.05.2015
  
 | 
KIYMALI MAKARNA BÖREĞİ | 
  | 
bağdadi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.03.2010 
Mesajlar: 37 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48845 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2010 
4,818 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr makarna
 
100 gr kıyma
 
2 yumurta
 
1 çorba kaşığı yağ
 
2 domates
 
1 soğan
 
1/2 fincan kaşar rendesi
 
2 tane yufka
 
 
Makarnalar haşlanıp süzülür. Soğan çentilir, kıyma ve yağ ile birlikte tuz atıldıktan sonra kavrulur. Soyulmuş ve doğranmış domatesler de katılır. Birkaç dakika karıştırılıp, ateşten alınır. Kavrulmuş kıyma, peynir, yumurta ve biber makarnaya katılır ve karıştırılır. Yufkanın biri tepsinin altına yayılır. Üstüne makarnalar dökülür. Diğer yufka üstüne örtülür ve alttaki yufkanın taşan kısımları kendi üzerine çevrilerek üstüne yumurta sürülür. 20 - 25 dakika fırında pişirilir ve servis yapılır.
  
 | 
Kıymalı Makarna Böreği | 
  | 
rapsodi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.10.2007 
Mesajlar: 93 Şehir: Karaman | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18898 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2007 
4,162 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr kıyma
 
2 soğan
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1  kase bezelye 
 
4-5 mantar
 
2 çorba kaşığı tereyağı 
 
4 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı kaşarpeynir rendesi
 
1  çay kaşığı hindistancevizi 
 
Yarım paket makarna
 
2 yufka
 
1 yumurta sarısı 
 
Tuz
 
 
Soğanı doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Bezelye, dilimlenmiş mantar, tuz ve 1 kepçe kaynar su ilave edip yaklaşık 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
 
Tereyağını tavada eritin. Unu ekleyip pembeleştirin. Kaynar sütü azar azar dökerek ilave edin. Beşamel sos kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. 1 tutam tuz, peynir ve hindistancevizi ekleyip ateşten alın.
 
Makarnayı bol tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün. Hazırladığınız kıymalı sosla karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
 
Derin ve yuvarlak bir fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Yufkalardan birini kalıbın ebatında kesin. Diğerini kenarları dışa taşacak şekilde kalıba yerleştirin. Kıymalı makarna ile beşamel sosu değişimli olarak kalıba yayın. Kalıbın üzerini kestiğiniz yufkayla kapatın. Kenarlarında kalan yufkanın uçlarından biraz kesip büzgü şeklinde içe kıvırın. Ortasına bir delik açarak buharın çıkmasını sağlayın. Artan yufka parçalarıyla bu deliğin etrafını dilediğiniz gibi süsleyin. Böreğin yüzeyine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve fırına verip nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |