| 
 
 
 | 
Kıymalı Lazanya | 
  | 
demirhindi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.07.2012 
Mesajlar: 103 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc78632 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2012 
1,986 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
 
1 Su Bardağı Rendelenmiş kaşar peyniri
 
300 gr kıyma
 
1 Adet kuru soğan
 
12 Yaprak lazanya
 
2 Adet Domates
 
4 Su Bardağı süt
 
2 Çorba Kaşığı un
 
2 Diş sarımsak
 
 
Tavayı ocağa koyun, 1 yemek kaşığı margarini eritin. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı koyup kavurun. Kıymayı ilave edip onuda kavurduktan sonra üzerine kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Beşamel sosu yapmak için ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı Sana Hamurişi margarini eritin ve ununu ilave edin. Un kavrulunca hızlıca karıştırarak sütünü de ekleyin. Tuzunu ve karabiberini de ilave ederek pişirin (biraz akıcı bir kıvamda olmalı). Fırın kabını veya borcamı yağlayıp zemini az miktarda beşamel sos ile kaplayarak yaprak lazanyayı koyun. Üzerine kıymalı harçtan koyup onun da üzerine beşamel sostan dökün. Birazda rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve ikinci yaprak lazanyayı dizin. Bu işleme lazanyalar bitesiye kadar devam edin (4 veya 5 kat olmalı). En üste sadece beşamel sos döküp rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 10 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Lazanya | 
  | 
rigal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2009 
Mesajlar: 52 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81017 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2012 
1,592 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 
1 Kase kaşar peyniri
 
4 Adet Domates
 
400 gr kıyma
 
1 Paket lazanya
 
1 Adet soğan
 
4 Adet biber
 
 
Büyük bir tencereye su ve tuz konur. Su kaynayınca lazanyalar içine çapraz yerleştirilir. Bu arada tavaya sana margarin konur. Yağ eriyince küp küp doğranmış soğan, kıyma, tuz ve karabiber eklenip, kavrulur. Rendelenmiş domates ve ince kesilmiş biberde eklenir. Ocağın altı kısılır.Haşlanmış lazanyalar süzgüye konur. Borcama bir kat lazanya,bir kat kıymalı sos konur. Bu işlem lazanyalar bitene kadar devam edilir. Lazanyaların yarısına geldiğimizde kaşar rendesinin yarısı konur. Lazanyalar bittiğinde, en üstüne kaşar peyniri serpilir. Önceden ısıtılmış fırında, kaşarlar kızarıncaya kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |