|
Kıymalı Lazanya |
|
supernova
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 60 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc11789
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2007
4,663 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet lazanya
Yarım kilo kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
2 adet orta boy havuç
1,5 çay bardağı bezelye
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı biber, yenibahar
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 lt. süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı muskat rendesi
Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencerede yağ ile birlikte soğanı 1-2 dk. kavurun. Daha sonra havucu ilave edip 3 dk. kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Sonra salça, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Son olarak bezelyeleri ekleyip tencereyi ocaktan alm. Lazanyaları tuz ilave ettiğiniz kaynar suda 8-9 dk. haşlayın. Daha sonra suyunu süzüp, lazanyaları bir mutfak havlusu üzerine alın. Bu arada başka bir tencereye unu koyun ve yavaş yavaş sütü ilave edin. Kısık ateşte, çırpma teli ile karıştırarak pşirin. Kaynamaya başladığında tuz, karabiber, muskat rendesini ekleyin v ocaktan alın. Dikdörtgen bir borcamr tabanına beşamel sostan bir miktar yayın. Üzerine kıymalı sostan da bir miktar koyun. Lazanyalardan 3 tanesini borcamı kapatacak şekilde yerleştirin. Üzerine beşamel sos ve onun üzerine de kıymalı sostan yayın. Aynı işlemi lazan-yalar bitene kadar uygulayın. Son lazanyaları yerleştirdikten sonra üzerine beşamel sos döküp kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
ML® Kıymalı Makarna için tıklayın
Fotoğraf "bozayı" tarafından gönderildi. 09.02.2021
|
Kıymalı Lazanya |
|
nln64
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc17451
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2007
3,252 defa indirildi / yazdırıldı
|
8-10 yaprak lazanya
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı dolusu un
2 su bardağı süt
350 gram kıyma
2 adet domates
3-4 adet sivri biber
Çeşitli baharat
Tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 10 dakika ön ısıtma yapın. Bu arada lazanyayı paket üzerinde belirtilen tarife göre hazırlayın. Margarini küçük bir tencereye alın. Eridikten sonra unu ekleyin. Pembeleşene dek kavurun. Sonra azar azar süt ekleyin. Koyulaşmaya başladığında tavayı ateşin üzerinden alın.
Diğer tarafta kıymayı tavaya aktarın. Kısık ateşte kavurmaya başlayın. Yarı yarıya kavrulduğunda küçük doğranmış domates ve sivri biberleri ekleyin. Domatesler yumuşadıktan sonra dilediğiniz baharatları ve tuzu ekleyin.
Bir fırın kabını yağlayın. Beşamel sosun bir kısmını kaba dökün. Kıymalı harcı yayın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Tekrar 2 adet lazanya yaprağını yerleştirin.
Bu şekilde 4 veya 5 kat lazanya olacak şekilde bu işlemi tekrarlayın. En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Lazanyayı 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 08.06.2021
|
Kıymalı Lazanya |
|
ihtişam
Aşçı
Kayıt: 01.04.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc22944
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2008
2,917 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 sıra olacak şekilde hazır lazanya
3 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 su bardağından biraz az süt
Küçük bir kâse rendelenmiş kaşar peyniri
350 gr. iki kere çekilmiş yağsız kıyma
1 çorba kaşığı kekik
2 orta boy küp küp kesilmiş domates
3 çorba kaşığı mısır unu
Tuz
Karabiber
Kıyılmış maydanoz
Kıymayı kısık ateşte karıştırarak iyice kavurun. İçerisine ince doğranmış soğanları ve dövülmüş sarımsakları katarak 4 dakika kadar pişirin. 1,5 su bardağı kaynar su, kekik, domates salçası ve domatesleri ilâve edip kıymalı karışımı kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. 1 çorba kaşığı mısır ununu yarım çay bardağı suyla karıştırıp tencereye ilâve edin ve 5 dakika kadar pişirin. Lazanyalan haşlayıp suyunu süzün. Cam fırın kabına lazanyalardan koyun, üzerine kıymalı sosun yarısını dökün. Tekrar lazanyalan bir sıra dizip kalan kıymalı sosu bunun üzerine dökün. Üzerini lazanyayla kapatın. Kalan mısır ununu soğuk sütle iyice ezin. Kalan sütü bir tencereye döküp ılınınca, mısır unu karışımını kanştırarak süte katın. Kaynayınca birkaç dakika pişirin. İçerisine rendelenmiş kaşar peyniri de katın. Tuz, karabiber ilâve edip karıştırarak ocaktan alın. Kaşar peynirli sosu lazanyanın üzerine döküp orta dereceli fırında üzeri pişip altın sarısı renk oluncaya kadar fırında tutun. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
|
Kıymalı Lazanya |
|
doğanay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2011
Mesajlar: 60 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70673
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2011
2,930 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr soğan
2 diş sarımsak
350 gr yağsız kıyma
1 adet etsuyu tableti
150 ml kaynar su
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı salça
400 gr konserve kesilmiş küp domates
400 gr domates
3 çorba kaşığı mısır unu
115 gr lazanya yaprağı
400 gr yağsız süt
5 çorba kaşığı permesan peyniri
1'er çay kaşığı tuz karabiber
5 dal maydonoz
Soğanı ince ince doğrayalım. Sarımsağı dövelim. Kıymayı yapışmaz bir tavada veya tencerede kahverengileşene dek kavuralım. Eğer fazla yağı çıkarsa süzelim, veya kağıt mutfak havlusuyla fazla yağını alalım. Soğan ve sarmısağı ilave ederek 3-4 dakika pişirelim. Et suyu tableti ve suyu karıştıralım. Kıymaya kekik, domates salçası, doğranmış domatesleri ilave edelim. Kapağını kapatıp, 15 dakika kendi halinde pişmeye bırakalım. 1 çorba kaşığı mısır ununu, biraz soğuk suyla karıştırıp, tencereye dökelim ve 2-3 dakika daha pişirelim. Fırın kabına haşladığımız lazanyalardan, kabın altını kaplayacak şekilde bir sıra dizelim. Kıymalı sosun yarısını dökelim. Tekrar bir sıra lazanya dizip, kalan sosu üzerine dökelim ve kalan lazanyayı üzerine örtelim. Kalan 2 çorba kaşığı mısır ununu biraz soğuk süt ile karıştıralım. Pürüzleri gidene dek ezelim. Kalan sütü küçük bir tencereye alalım. Isıttıktan sonra mısır ununu karışıma katalın Bu arada sürekli karıştıralım. Sütü tekrar tencereye alalım. Kaynamaya başlayana dek sürekli karıştırarak 2 dakika pişirelim. İçine rendelenmiş peynirleri atalım. Tuz ve karabiber ekleyip, tekrar kanştınp, ocaktan alalım. Sosu lazanyanın üzerine dökerek 190 derecede 25 dakika kadar pişirelim. Üzeri pişip, altın sarısı renk aldığında fırından alalım. İnce ince kıydığımız maydanozla süsleyerek servis yapalım.
|
Kıymalı Lazanya |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc98469
Gönderme Tarihi: 23.May.2014
2,343 defa indirildi / yazdırıldı
|
12-13 adet lazanya
400 gr kıyma
2 adet soğan
2 adet havuç
3-4 diş sarımsak
yeterince karabiber, tuz
500 gr domates sosu veya suyu
3 kaşık margarin
4 yemek kaşığı un
3 su bardakğı süt
300 gr taze kaşar peyniri rendesi
Soğanları, sarımsakları doğrayın ve havuçları rendeleyin beraber sıvı yağda kavurun. Bir süre sonra kıymayı da ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kıymalar iyice kavrulunca domates suyunu ilave edin karabiber ve tuzunu da ayarlayarak kapağını kapatıp 15 dakika pişirin. Bir kenara soğumaya bırakın. Diğer yandan margarini eritip unla beraber kavurun sütü ilave edip unu sütün içinde eritin. Sulu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Tepsiye önce bir miktar kıymalı sos koyup tabana yayın. Üzerini örtecek kadar lazanya dizin sonra da kıymalı sosla üzerini kaplayıp kaşar peyniri serpin. 4 sıra lazanya 4 sıra sos olacak şekilde tamamlayın. En üste kalan beşamel sosu ve kaşar peyniri koyup fırına verin üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Fotoğraf "bozayı" tarafından gönderildi. 09.02.2021
|
Kıymalı Lazanya |
|
nuran nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2016
Mesajlar: 41 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc117960
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2016
1,679 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yasemin Aydın
1 paket lazanya (500 gram)
İç harcı için:
500 gram dana kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
2 adet domates
2 diş sarımsak
2 adet kırmızı köz biber
3 adet sivribiber
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı pesto sos
Karabiber
Pul biber
Tuz
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
850 ml. süt
Tuz
Üzeri için:
250 gram taze kaşar (rendenin kalın tarafı ile rendelenmiş)
Soğanlar ve domateslerin kabuklarını soydum, yıkadım ve küp küp doğradım. Sarımsakları soydum, yıkadım ve rendeledim. Biberleri yıkadım, orta kalınlıkta doğradım. Havucun kabuğunu kazıdım, yıkadım ve rendeledim. Yağı pişirme tenceresine aldım, üzerine soğan ve kıymayı ilave ettim, ara sıra karıştırarak 2-3 dk. kavurdum. Üzerine biberleri, havuç ve sarımsağı ekledim, bu şekilde de 3 dk. kavurdum. Üzerine domatesi ekledim suyunu salıp çekene kadar pişirdim. Baharatlar, pesto sos ve tuzu ekledim, karıştırdım ve ocağı kapattım. Ben lazanyaları makarna haşlar gibi haşladım ve kevgir yardımıyla suyun içinden süzerek aldım. Fırın kabını birkaç damla sıvı yağ ile yağladım. Hazırladığım beşamel sostan kepçe yardımı ile fırın kabına yarım kepçe yaydım. Üzerine bir sıra haşlanmış lazanya yerleştirdim. Üzerine hazırladığım kıymalı harçtan yaydım, üzerine beşamel sos ekledim. Bu sırayı tüm malzemeler bitene kadar tekrarladım. En üste beşamel sos ve kaşar peynirini serpiştirdim. 200 derece ısınmış fırında yaklaşık 25 dk. üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.
|
Kıymalı Lazanya |
|
gato
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.11.2017
Mesajlar: 27 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc129628
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2017
1,016 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
9 yaprak lazanya
1 soğan
400 gr kıyma
3 domates
1 yemek kaşığı salça
Sivri biber
2 kereviz sapı
2 havuç
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 çay bardağı su
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için
3.5 - 4 su bardağı süt
60 gr tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
Tuz
Rendelenmiş muskat
Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Sarımsağı ince doğrayıp soğanla karıştırın. Kıymayı ekleyip yüksek ateşte 10 dakika pişirin. Salça ekleyin. Havuçların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kıymaya ekleyin. Kereviz saplarını ve biberleri 1 cm kalınlığında doğrayarak ilave edin. Domatesin 2 tanesini rendeleyip su ile birlikte kıyma karışımına ekleyerek orta ateşte pişirin. Küp şeklinde doğranmış domatesi ve baharatları ekleyip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Beşamel sos için, tereyağını eritin. Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyin. Tuz ve rendelenmiş muskatı ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Fırın kabının tabanına az miktarda beşamel sos yayın. Üzerine yan yana üç lazanya dizin. Üzerine beşamel sosun 1/3ünü yayın ve kıymalı harcın yarısını yayın. Kaşar peynirinden bir miktar serpiştirip üzerine lazanya dizin. Aynı işlemi tekrarlayın. En üste beşamel sos döküp kaşar peyniri serpiştirdikten sonra 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
|
Kıyma Lazanya |
|
anka kuşu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc148881
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2020
470 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr kıyma
1 paket lazanya
4 domates
3 sivri biber
1 kapya biber
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Karabiber
Kekik
Tuz
Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 paket krema
½ çay bardağı süt
Rendelenmiş muskat
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Geniş bir kaba sıvı yağ ve salçayı alın.
Ardından ince doğranmış sivri biber ve kapya biberi de ekleyin.
Rendelenmiş domatesleri ve kıymayı ekleyip malzemeleri iyice karıştırın.
Son olarak karabiber, kekik ve tuzu ekleyin. Karışımı pişene kadar iyice karıştırın.
Pişen iç harcı soğumaya bırakın.
Beşamel sosu hazırlamak için tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Soğuk süt ve kremayı ekleyip kısık ateşte çırpmaya devam edin. Son olarak rendelenmiş muskatı ekleyin ve beşamel sosu dinlenmeye alın.
Fırın kabının tabanına kıymalı harç ve beşamel sos alın üzerine kaşar peyniri ve lazanya ekleyin.
Sırayla kıymalı harç, beşamel sos, lazanya ve kaşar peynirini üst üste dizin.
Fırın kabının en üstüne beşamel sos ve kaşar peyniri serpin.
180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Lazanyanız hazır.
|
Kıymalı Lazanya |
|
çark
Aşçı
Kayıt: 05.07.2020
Mesajlar: 18 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc151607
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2020
427 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket lazanya
300 gram kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın.
Domatesleri rendeleyin.
Geniş bir tavaya sıvı yağı alın ve soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.
Biraz kavurduktan sonra üzerine kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Kıymalar yeterince kavrulunca sarımsakları ve rendelediğiniz domatesleri de ilave edin.
Orta ateşte 10 dakika kadar daha soteleyin.
Üzerine salçayı da ekledikten sonra yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyin.
Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Beşamel sos için tereyağı ve unu küçük bir tencereye koyun ve orta ateşte kavurun.
Üzerine sütü az az ekleyin ve topaklanmaması için sürekli çırparak karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
Kıymalı sos ve beşamel sos hazırlandıktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabını biraz yağlayın ve tabanına lazanya dizin.
Lazanyaların üzerine biraz beşamel sos dökerek güzelce yayın.
Ardından üzerine kıymalı harçtan dökün.
Üzerine tekrar lazanya koyun. Bu işlemi malzemeleriniz bitene kadar devam ettirin.
En üstteki lazanyalara tekrar beşamel sos dökün ve kaşar peyniri rendesi serpin.
Son olarak 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Üzeri tamamen kızarınca dilimleyerek servis yapın.
|
Kıymalı Lazanya |
|
minikkis
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Selanik |
Kısa URL: https://ml.md/lc152361
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2020
427 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket lazanya (yaprak hamur)
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
2 adet havuç (küp doğranmış)
400 gram orta yağlı kıyma
2 diş ezilmiş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 adet rendelenmiş domates
2 adet defne yaprağı
1,5 su bardağı bezelye
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı soğuk süt
1 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
Ayçiçek yağını ve tereyağı bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları 3- 4 dakika kadar kavurun. Üzerine havuçları ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.
Kavrulan havuç ve soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak rendelenmiş domates ve defne yaprağını ekleyip harcı pişmeye bırakın.
Domates, suyunu biraz çektikten sonra içerisine bezelyeyi de ekleyin ve iç harcını pişirmeye devam edin.
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.
Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin. Pişmeyen lazanya yaprakları kullandığınızda, normale göre beşamel sosunuzu daha sıvı olması gerekir. Bu yüzden çok kıvamlı olmamasına özen gösterin.
Karabiber ve rendelenmiş muskat cevizini ekledikten sonra ocaktan alın.
Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos ve iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizin.
Sırasıyla; kıymalı harç, beşamel sos ve bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın.
Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Piştiğinden emin olana kadar kontrollü olarak pişirin.
Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra ılık olarak servis edin.
|
Kıymalı Lazanya |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157144
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2021
373 defa indirildi / yazdırıldı
|
Beşamel Sos İçin:
150 gram kaşar
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Lazanya için:
15 adet lazanya hamuru
350 gram dana döş
1 adet domates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı muskat
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Kıyma, ince doğranmış soğan ve rendelenmiş havucu birlikte kavuruyoruz. Kavrulan harca salça, kimyon, kırmızı toz biber, domates ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz. Harç pişmeye devam ederken kaynayan makarna suyundan ilave ederek 5 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz.
Tereyağı ve unu kavuruyoruz. Kavrulan una süt, tuz, muskat ekleyerek karıştırıyoruz. Ocaktan aldığımız sosa yumurtasını ekleyerek bağlıyoruz. Tuzlu suda lazanyaları haşlıyoruz. Fırın kabının tabanına haşlanmış lazanya yapraklarını diziyoruz. Daha sonra sırasıyla kıymalı harç, lazanya, beşamel sos olmak üzere malzemeler bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Son olarak harcımızın üzerine kaşar peyniri rendeledikten sonra fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
|
Kıymalı Lazanya |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157647
Gönderme Tarihi: 08.May.2021
268 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket lazanya (yaprak hamur)
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet havuç
400 gram orta yağlı kıyma
2 diş ezilmiş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 adet rendelenmiş domates
2 adet defne yaprağı
1,5 su bardağı bezelye
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos:
2 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Su bardağı süt
Tuz
Yağı geniş bir tavaya koyup ısıtalım. Küp küp doğranmış soğanları ve sarımsakları beraberce kavuralım. Soğanların rengi hafif değişince üzerine kıymayı koyup kavurmaya devam edin. Kıyma piştikten sonra üzerine rendelenmiş domatesi döküp karıştırın. Baharatları ve tuzu da ekleyip, 3-4 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın. Beşamel sosu hazırlamak için de; Tencereye yağı ve unu koyduktan sonra kavurun. Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Beşamel sosunu kalıbın altını hafifçe kapatacak şekilde dökün. Lazanya yapraklarını tek sıra halinde dizin. Sırasıyla; kıymalı harcı ve bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın. Beşamel sosun kalanını üzerine döküp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp, kalan kaşar peyniri rendesini de koyup kaşar peyniri kızarana kadar yeniden pişirin ve 10 dakika dışarıda bekletin. Dilimleyip ılık bir şekilde servis edin.
|
Kıymalı Lazanya |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157889
Gönderme Tarihi: 24.May.2021
203 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket lazanya
Kıymalı sosu için:
250 gr kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Beşamel sosu:
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Kaşar peyniri
Soğan, sarımsak, domates, salça ve kıymayı kavurarak sos hazırlanır, baharatlar katılır.
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağı sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.
Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin sonra ocaktan alın.
Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos ve iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizin.
Sırasıyla; harç, beşamel sos ve bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın.
Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Piştiğinden emin olana kadar kontrollü olarak pişirin.
Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra servis edin.
|
Kıymalı Lazanya |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163799
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2022
176 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket lazanya
Yarım kilo orta yağlı kıyma
3 yemek kaşığı ile ayçiçeği yağı
2 adet orta boy kuru soğan
2 diş ayıklanmış sarımsak
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı ile domates salçası
2 adet isteğe göre acı yada tatlı sivri biber
1 tane orta boy havuç
Yarım su bardağı sıcak su
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı ile tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Beşamel sosu için:
2 yemek kaşığı ile tereyağı
4 yemek kaşığı ile un
2 su bardağı kadar soğuk süt
1/4 çay kaşığı ile karabiber
1/4 çay kaşığı ile rendelenmiş muskat cevizi
Fırın kabını yağlaması için:
1 yemek kaşığı ile ayçiçeği yağı
Lazanyanın kıymalı harcı için; öncelikle kabuğunu soyduğunuz domatesleri ve kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın.
Sivri biberleri uzunlamasına keserek çekirdeklerini çıkartarak yarım ay şeklinde doğrayın Kabuğunu soyduğunuz havucunuzu da rendeleyin. Sarımsakları ince parçacıklar halinde kıyın.
Ayçiçeği yağını orta ateşte bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanlarınızı 3- 4 dakika kadar kavurun. Orta yağlı kıymanızı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
Sonra sırayla; ince kıydığınız sarımsak, rendelenmiş havuçlarınızı ve sivri biberleri ilave edin . Domates salçasını katarak ve hafifçe karıştırdıktan sonra 1- 2 dakika daha kavurmaya devam edin
Küp şeklinde doğramış olduğunuz domateslere tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak yarım su bardağı sıcak suyu ilave edin. Kıymalı harcı 3- 4 dakika pişirmeye devam edin ocaktan alın.
Beşamel sosunu hazırlamak için ise; önce tereyağını sos tenceresinde orta ateşte eritin. Unu, renk alana ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Kavurduğunuz una soğuk sütü ekleyerek, bir yandan da ve bir tel çırpıcı ile koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Karabiber ve rendelenmiş muskatı ve cevizi ekledikten sonra ocaktan alın.
Fırın kabının her yerini ayçiçeği yağı ile yağlayın.
Lazanya yapraklarını tepsiye tek sıra halinde dizdikten sonra üzerine hazırladığınız beşamel sosu sürün.
Sırayla; kıymalı harcı ve bir parça rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
Lazanyanın en üst katı için beşamel sosu ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırma işleminden sonra bu sırasıyla tüm lazanya yapraklarını aynı şekilde tepsiye harç ilave ederek dizmeye devam edin.
Kalan beşamel sosunu ve rendelenmiş kaşar peynirini ise; lazanyanın üzerini kapladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 20 dakika kadar pişirin.
|
|