|
Kıymalı Kuru Fasulye |
|
Ahmet Senyelli
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2007
Mesajlar: 28
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16338
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2007
3,723 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Su bardağı fasulye
2 Soğan
250 gr. kıyma
6 Bardak su
2 Domates ya da 1 kaşık salça
Tuz
Karabiber
3 Çorba kaşığı sadeyağ
Tencereyi ateşe oturtarak içine yağı koyunuz. Üzerine ince ince soğanları doğrıyarak, pembeleşinceye kadar kavurunuz. Üzerine kıymayı koyarak biraz daha kavurunuz. Üzerine domatesleri rendeliyerek, et suyu, koyunuz. Biberleri de yıkayarak içine atınız.
Ayrı bir tencerede haşladığınız fasulyelerin suyunu süzerek, diğer tencereye ekleyiniz. Ateşten inmesine 10 dakika kala tuz atınız.
|
KIYMALI KURU FASULYE |
|
Meral Akyüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.11.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc20623
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2008
4,186 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kuşbaşı et
1/2 Çorba kaşığı salça
1,5 Su bardağı kuru fasulye
1 tatlı kaşığı tuz
2 Orta boy soğan
1 Çay kaşığı kırmızı biber
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Fasulyeyi akşamdan ayıklayıp yıkayarak 3,5 su bardağı kireçsiz suyla ıslatınız.
Tencereye kıyma ve yağı koyup kapağını örtünüz. Hafif hararetili ısıda ara sıra karıştırınız, 5 dakika sonra 2 su bardağı sıcak su ve ıslama suyu ile beraber fasulyeyi ilâve ediniz. Yemek kaynayınca ısısını kanyama noktasına ayarlayınız. Fasulyelerin yumuşamasına yakın ince kıyılmış soğan, salça ve tuzunu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
|
Kıymalı Kuru Fasülye |
|
porsiyon
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2012
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71951
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2012
2,354 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 bardak fasülye
2 soğan
250 gram kıyma
5 bardak su
1 kaşık salça
3 kaşık sıvıyağ
Soğanları ince ince doğrayıp yağ ile kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz, salçasını ekliyoruz. Ayrı bir tencerede fasulyeleri haşlayıp suyunu süzüp, diğer tencereye ekliyoruz .
|
Kıymalı Kuru Fasulye |
|
Sena Tapucu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc134867
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2018
1,017 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çocuklar için Yemek Pişirmek
Avustralya Sağlık Bakanlığı
Zeytinyağı
Kahverengi soğan
Sarmısak
Havuç
Kereviz
Kırmızı dolmalık biber
Toz kırmızı biber
Öğütülmüş kimyon
Yağsız sığır kıyması
Nohut
Barbunya fasulye
Domates
Soğuk su
Un tortillası
Pirinç
Pirinci paketteki yönergelere göre pişirin.
Soğanı soyup ince ince doğrayın. Havucu, kerevizi ve dolmalık biberi doğrayın.
Sıvı yağı büyük tencerede orta ateşte kızdırın. Soğanı, havucu, kerevizi, dolmalık biberi tencereye koyun. Toz kırmızı biberi ve kimyonu ekleyin. 6 veya 8 dakika, sebzeler yumuşayana kadar karıştırarak pişirin,,
Sığır etini karıştırın, küçük parçalara ayırmak üzere tahta kaşıkla ezin. 2-3 dakika, et hafifçe pembeleşene kadar pişirin.
Nohutun ve fasulyenin suyunu süzün ve durulayın. Konserve domates ve soğuk su ile birlikte tencereye boşaltın. Karıştırarak kaynatın.
Ateşi kısın, 30 dakika veya sos koyulaşıncaya kadar ağır ateşte pişirin
Sade pişmiş pirinç ve un tortillası ile birlikte servis yapın. Çocuklar için üzerine ezilmiş avokado, domates, kıyılmış marul veya rendelenmiş peynir koyun.
|
Kıymalı Kuru Fasulye |
|
piano
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc152494
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2020
494 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yetkingida.com.tr
2 Su Bardağı Yetkin kuru fasulye
1 Kuru Soğan
2 Adet Domates
2 Adet sivri Biber
100 gr kıyma
Tuz
Karabiber
Salça
İsteğe göre defne Yaprağı
Kuru fasulyeyi 1 gece önceden ıslatıyoruz. Pişireceğimiz gün haşlıyoruz. Bir tencereye sıvı yağımızı ve kıymamızı alıyoruz ve kavuruyoruz. Doğradığımız kuru soğan ve yeşil biberi de ekleyerek kavuruyoruz. Üzerine domates ve yarım kaşık salçayı ekleyip 5 dk kadar pişirip üzerine haşlanan kuruyu ekliyoruz. Tuz karabiber ve defne yaprağını da ekleyip üzerinden 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip pişiriyoruz.
|
|