| 
 
| 
 
 
 | 
 
KIYMALI KARADENİZ PİDESİ | 
 
  | 
Hü_L_ya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.12.2012 
Mesajlar: 35 Şehir: Bonn-Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84796 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2012 
2,318 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamur icin:
 
1 fincan sivi yag
 
1 fincan yoğurt
 
1 fincan süt
 
1 adet yas maya
 
2 adet küp seker
 
Tuz
 
Aldigi kadar un
 
Ic Malzemesi:
 
500 gr. kiyma 
 
Domates 
 
Biber 
 
Sogan 
 
Tuz ve karabiber
 
Üzeri icin:
 
1 adet yumurta sarisi
 
Tereyagi
 
 
Öncelikle, sivi yag, yoğurt, süt, yas maya, seker ve tuz  iyice karistirilir ve azar azar un eklenerek, kulak memesi kivaminda hamur elde edilir. Mayanin gelmesi icin ilik bir yerde dinlenmege birakilir.
 
Sogan ince küp seklinde dogranir ve birazcik sivi yag ile cok hafif ateste kavrulmaya birakilir. Soganlarin rengi dönmege basladiginda kiyma eklenir. O arada Domateslerin kabugu soyulur ve minik minik küp dogranir. Biberlerin tohumu alinir ve kücük kücük dogranir. Kiyma suyunu salmaya basladiginda domates ve biber de eklenerek, arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandirilip pismege birakilir. Ben kiymanin tam suyunu cektirmiyorum kuru olmasin diye, hafif sulu birakarak atesin altini kapatiyorum. 
 
Hamurdan limon büyüklügünde parcalar koparilir. Un yardim ile uzun sekilde acilir. 
 
Ortasina gelecek sekilde kiymali harcinizi koyun.
 
Hamuru iki tarafindan kapatarak, kapali pide sekli verin. Yarim ay seklinde degil, hamurun uclari ortada birlesecek ve kapatilan yerler belirgin olmamasi icin hamuru biraz birbirine yedirin.
 
Hazirladiginiz pideleri tepsiye dizin, üzerine yumurta sarisi sürün, ben susam da ekiyorum sevdigimiz icin arzuya göre susam yada küncü de eklenebilir. 200 C firinda psmege birakin. Firindan ciktiktan sonra üzerine tereyag sürün ve afiyetle yiyin.
  
 | 
 
KIYMALI KARADENİZ PİDESİ | 
 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74295 
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2012 
1,868 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kilo un
 
1/2 su bardağı ılık süt
 
50 gram maya
 
50 gram tozşeker
 
50 gram tuz
 
50 gram sıvıyağ
 
İÇİ İÇİN:
 
1/2 kilo kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
50 gram margarin
 
Tuz
 
Karabiber.
 
ÜZERİ İÇİN:
 
1 adet yumurta sarısı
 
1/2 çay bardağı ayran
 
 
Hamuru için mayayı, 1/2 su bardağı ılık süt ile ezelim.
 
Elediğimiz unun ortasını açıp, içine mayayı ve diğer malzemeleri koyarak yeterince ılık su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
 
Oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmasını bekledikten sonra, elma büyüklüğünde bezelere ayırıp, 10-15 dakika daha dinlendirelim.
 
Pide hamurunu hazırlayıp, dinlendirdikten sonra, limon büyüklüğünde parçalara ayıralım.
 
İnce ince kıydığımız kuru soğanı margarin yağında pembeleştirip, kıymayı ilave edelim.
 
Kıyma suyunu salıp da çekinceye kadar kavurup, yeterince tuz ve karabiber ilave ederek karıştıralım.
 
Hamurun ortasına arzu ettiğimiz miktarda kıymadan yayıp, kenarlarını 2 parmak genişliğinde katlayalım.
 
Kenarlarına ayranla çırpılmış yumurta sarısı sürüp, fırında pişirelim.
 
 
Not: İsteyenler, kıymayı kavurmadan tuz ve karabiber ile karıştırarak pidede kullanabilirler.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KIYMALI KARADENİZ PİDESİ Tarifleri Amasya Yemekleri
 | 
 
 
 
 |