| 
 
 
 | 
Kıymalı Kanepe | 
  | 
Hayat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2007 
Mesajlar: 63 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15746 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2007 
4,865 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. kıyma
 
4 dilim tost ekmeği
 
1 küçük kuru soğan
 
Yarım tatlı kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 su bardağı rende kaşar
 
karabiber
 
tuz
 
 
Soğan ince kıyılır, margarinle pembeleştirilir, üzerine kıyma eklenir, suyunu salıp çekince salça, tuz, karabiber katılır, ateşten alınır, fırın kabına tost ekmekleri dizilir, üzerine hazırlanan kıymalı harç paylaştırılır. Rende kaşar serpilir, 190 derece fırına verilir, kaşar eriyip pembeleşene kadar pişirilir. Servis sırasında her tost ekmeği artı şeklinde dörde kesilerek sıcak olarak servis edilir.
  
 | 
KIYMALI KANAPE | 
  | 
ÜLKÜ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2005 
Mesajlar: 47 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10942 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007 
2,920 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme :
 
6 dilim  francala
 
2-3   minik   yeşil  soğan
 
biraz tuz
 
karabiber
 
250 gr. dana kıyması
 
 
Yapılışı:
 
İki defa makineden çektiğiniz kıymayı tuz ve biber ilâve edip iyice karıştırın. Bunu francalaların üstüne iyice yayın. Şekilli olarak kesin. Üzerlerine incecik kıyılmış soğanı serpin. Tabağa alıp, servis yapın.
  
 | 
Kıymalı Kanape | 
  | 
Dilek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2005 
Mesajlar: 72 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2005 
3,392 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 dilim kanepe ekmeği
 
250 gr. kıyma
 
2 adet lop yumurta
 
6 çay kaşığı tereyağı
 
6 dilim salatalık turşusu
 
1 Çay bardağı bitkisel margarin.
 
 
Kıymayı bitkisel margarinda kavurun, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ekmek dilimlerinin bitkisel yağda kızartın. Tereyağını ekmek dilimlerinin üzerine sürün, onunda üzerine kıymayı yayın. Üstlerine de salatalı turşusu dilimi ve yumurta dilimi koyun.
 
 
 ML® Köfteli Kanepe için tıklayın
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |