| 
 
 
 | 
Kıymalı Ispanak | 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2451 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006 
6,923 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg ıspanak
 
2 Adet orta boy soğan
 
250 Gr orta yağlı kıyma
 
2 Çorba kaşığı tereyağı yada margarin
 
1 Su bardağı pirinç
 
1 Çorba kaşığı domates salçası
 
1 Su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ispanağı temizleyip, yıkayın.
 
Kuru soğanların kabuklarını soyup, ince ince doğrayın.
 
Derin bir tencerede yağı eritin.
 
Kıyma ve soğanı ilave edip kısık ateşte arada bir karıştırarak kıymanın  bıraktığı suyu çekene kadar pişirin
 
Daha sonra önceden yıkadığınız pirinci,salçayı ve suyu ilave edip, karıştırın.
 
Tenceredeki karışım kaynamaya başlayınca ince ince doğradığınız ıspanakları koyup tencerenin kapağını kapatın.
 
Pirinçler yumuşaıncaya kadar (10-15 dakika) pişirin.
 
İsteğe bağlı olarak yoğurt ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Ispanak | 
  | 
Belkıs 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9969 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2006 
4,498 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 veya 1,5 kilo ıspanak 
 
250 gr. koyun kıyması 
 
4 baş  soğan 
 
1 küçük paket yağ
 
Yarım fincan domates salçası 
 
Yarım fincan pirinç 
 
2 bardak su
 
 
Ispanak kökleri kesilip ayıklandıktan sonra bir derince kabın içindeki bol tuzlu suya konur ve toprağını bırakması için bir müddet bırakılır. Sonra kap değiştirerek ıspanaklar birkaç defa iyice temizleninceye kadar bol su ile yıkanır ve bir tarafa ayrılırlar. Rendenin iri tarafı ile rendelenmiş olan soğan bir tencerede yağ ile beş dakika kadar süre ile börttürülür. Sonra buna kıyma ilâve edilip arada bir karıştırarak beş dakika kadar da kıymalar kavrulup buna (bir fincan suda ezilmiş olan salça) yıkanmış ve doğranmış olan ıspanak yapraklan, tuz ilave edilip üzerine de pirinç serpilerek suyu da konur, tencerenin kapağı kapatılıp ağır ateş üzerinde pirinçler iyice kabarıp piştiği görülünce tencere ateşten alınıp sıcak olarak servis yapılır.
 
 
 ML® Ispanak Püresi için tıklayın
 
  
 | 
Kıymalı Ispanak | 
  | 
rukiye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2006 
Mesajlar: 61 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16400 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007 
3,703 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg. Ispanak
 
1 Kaşık pirinç
 
250 gr. Kıyma
 
1 Kaşık salça
 
3 Soğan
 
tuz
 
4 Kaşık sadeyağ
 
 
Çentilmiş soğanı, yağda kıyma katıp et suyunu çekinceye kadar kavurun. Kökleri ayrılmış ıspanağı tuzlu suda haşladıktan sonra, çıkarıp sıkın ve doğrayın. Pirinç ve salça ile ağır ateşte pişirin.
 
 
 ML® Ispanaklı Ay Çöreği için tıklayın
 
  
 | 
Kıymalı Ispanak | 
  | 
selami 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2007 
Mesajlar: 23 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19395 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2007 
3,704 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr. yağsız kıyma
 
350 gr. ıspanak 
 
1/4 orta boy soğan
 
1 diş sarımsak
 
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
İnce doğranmış soğan, sarımsak ve kıyma zeytinyağında düşük ısıda kavrulur. Salça eklenip karıştırıldıktan sonra doğranmış ıspanaklar eklenir ve 5 dakika düşük ısıda kavrulur. Tuz ve karabiber ve yeteri kadar su ilave edilerek 15 dakika kısık ateşte pişirilir.
  
 | 
Kıymalı Ispanak | 
  | 
kırlangıç 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2008 
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20429 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2008 
3,971 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg. ıspanak
 
3 Orta boy domates (veya salça) 
 
250 gr. Orta yağlı kıyma
 
2 çorba kaşığı pirinç
 
2 Orta boy soğan
 
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 Tatlı kaşığı tuz
 
 
İnce doğranmış soğan, kıyma ve yağı tencereye koyunuz. 2 Çorba kaşığı su ilâve edip ateş üzerinde karıştırarak etin kırmızı rengi gidinceye kadar pişiriniz. 2 su bardağı kaynar su ve tuz katınız.
 
Ispanakları, yıkayıp, doğrayınız. Kaynayan kıymalı suya ıspanakları ve kaşık pirinci ilave edip normal yumuşaklık elde edilinceye kadar pişiriniz.
  
 | 
Kıymalı Ispanak | 
  | 
sarıkurdele 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 25.03.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22799 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2008 
8,546 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. ıspanak
 
150-200 gr. yemeklik kıyma
 
3 orta boy soğan
 
1,5 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı
 
1,5 çorba kaşığı pirinç
 
Tuz
 
 
Ispanakları ayıklayıp, kumlarından arınıncaya kadar 5-10 su yıkayın. İnce ince doğrayıp su dolu bir kap içerisine atın. Derin bir tencerede yağı eritip kıyılmış soğanları kavurun. Kıymayı ilâve edip onu da kısık ateşte kavurun. Salçayı ilâve edip karıştırın. Suyunu süzdüğünüz ıspanakları tencereye katın. 1 çay bardağı su ilâvesiyle kısık ateşte ıspanakları pişmeye bırakın. Ocaktan almadan 5-6 dakika Önce tuzunu ve yıkayıp ayıkladığınız 1,5 çorba kaşığı pirinci tencereye katıp karıştırın.
  
 | 
Kıymalı Ispanak | 
  | 
turfanda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2008 
Mesajlar: 49 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23589 
Gönderme Tarihi: 03.May.2008 
3,869 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg ıspanak
 
3 çorba kaşığı yağ
 
3 soğan
 
200 gr kıyma
 
Tuz
 
1 bardak su
 
Yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası
 
Yarım kahve fincanı pirinç
 
 
Bir tencereye yağ ve kıyılmış soğan konarak kavrulur. Kıyma ve tuz ilave edilip suyunu çekinceye kadar pişirilir. Bir bardak su, ıspanaklar ve salça ilave edilir. Yarım kahve fincanı pirinç konup pişirilir.
  
 | 
Kıymalı Ispanak | 
  | 
HAydın 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.06.2008 
Mesajlar: 31 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24315 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2008 
3,820 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
1 kg. ıspanak
 
200 gr. orta yağlı kıyma
 
2 orta boy soğan
 
2 çorba kaşığı yağ
 
1 çorba kaşığı pirinç
 
1,5 bardak su
 
Tuz
 
 
Ispanağın kökleri ile çürük yapraklarını ayıklayıp, bol akar suda örselemeden iyice yıkayın ve süzün.
 
Soğanı incecik doğrayın. Kıyma ve yağla birlikte, orta ısıda kurutmadan kavurun. Suyunu koyup tuz atın.
 
Süzülen ıspanak yapraklarını ve saplarını ayırarak iri iri doğrayın. Tencereye önce sap kısımlarını koyun; ateşi hafifletip 5-10 dakika pişirdikten sonra da yapraklarını ilave edin. Birkaç dakika kapağını açık tutarak (yeşil rengini kaybetmemesi için) pişirin.
 
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra serpiştirerek yemeğe katın. Kapağını kapatıp ezilmeden biraz sulu kalacak şekilde 20 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Kıymalı Ispanak | 
  | 
serin 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 16.11.2008 
Mesajlar: 14
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33480 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2009 
3,939 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo ıspanak ya da semizotu
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı pirinç
 
100 gram kıyma
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
tuz
 
    
 
Ispanaklar bol suyla yıkanıp ayıklanır. Soğanlar yemeklik doğranıp, yağ ile kavrulur. Kıyma eklenerek suyu çekilene kadar pişirilir. Domatesler ayıklanıp yemeklik doğranır ve kıymalı karışıma eklenir. Hafif renkleri dönene kadar pişirilir. Son olarak semizotları, pirinç, tuz ve şeker ilave edilerek 10-15 dakika pişirilir. Pişme sırasında gerekirse kaynar su ilave edilir.
  
 | 
Kıymalı Ispanak | 
  | 
hamarat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34562 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2009 
27,724 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2000 gram ıspanak
 
100 gram sadeyağı, ya da margarin (5 çorba kaşığı)
 
250 gram soğan (3 orta)
 
200 gram kıyma
 
3 bardak su
 
1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
 
1/2 kahve fincanı pirinç
 
Tuz
 
 
1 Bir tencereye; beş silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin ile küçük kesilmiş 3 orta soğan koyarak, 5 dakika kavurmalı, sonra bunlara; 200 gram kıyma koyarak, kıyma suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle pişmeye bırakmalıdır.
 
2 Suyunu çekince buna; 3 bardak su, ya da et suyu; tuz, kök kısımları çıkarılmış, bol suda yıkanmış ve kaynar suya atmak suretiyle 5 dakika haşlanmış, süzülmüş ve sıkmak suretiyle suları çıkarılmış ve gelişigüzel küçük kesilmiş 2000 gram ıspanak, yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası ile, yarım kahve fincanı da pirinç koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve pirinçler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki ateşte 35 - 40 dakika kadar pişirmeli ve servis yapmalıdır.
  
 | 
Kıymalı Ispanak | 
  | 
Küçük Aysel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.01.2010 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46461 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2010 
3,493 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kg. ıspanak
 
2 çorba kaşığı yağ
 
2 tane soğan
 
150 gr. kıyma
 
2 bardak su
 
Yarım kahve fincanı salça
 
Yarım fincan pirinç
 
Tuz
 
 
Bir tencereye yağı, ince ince doğranmış soğanı koyarak 5 dakika kadar kavurduktan sonra kıymayı ilâve ederek suyunu salıp tekrar çekincye kadar karıştırmak suretiyle pişiriniz, sulandırılmış salça ilâve ediniz. 2-3 kez daha çevriniz. Daha önce ayıklanmış, yıkanmış ve doğranmış ıspanakları tencereye koyunuz, suyu katınız. Ayıklanmış pirinçleri yıkayarak ilâve ediniz. Pirinçler yumuşak bir duruma gelene kadar orta hararetli ateşte 25-30 dakika kadar pişiriniz. Sıcak olarak servis yapınız.
  
 | 
Kıymalı Ispanak | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60983 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2011 
3,663 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg ıspanak (kökleri kesilip temizlenmiş, en az 5 kez yıkanmış)
 
125 gr karışık dana ve koyun kıyması
 
2 orta boy soğan (ince kıyılmış)
 
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
 
2 çorba kaşığı pirinç (suda ıslatılıp, iyice yıkanmış)
 
1 kahve kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı tuz
 
kahve kaşığının ucuyla karabiber
 
1+1/2 su bardağı et suyu yada su
 
 
Ispanakları alacak büyüklükte bir tencereye su doldurunuz, içine bir kahve kaşığı karbonat atıp iyice kaynatınız.
 
Ispanakları tencereye atınız; üstünü delikli kepçeyle bastırıp sık sık karıştırarak 5 dakika haşlayınız.
 
Ispanakları tencereden alıp, süzdükten sonra soğuk suyla yıkayınız. Elinizle alıp sıkarak, mutfak tahtasının üstüne koyup keskin bir bıçakla ince kıyınız.
 
Orta boy bir tencerede yağı eritiniz. Soğanı ekleyip delikli kepçeyle karıştırarak, 2-3 dakika kavurunuz. Kıymayı ekleyip 5 dakika daha kavurunuz. Ispanakları da tencereye koyup, 3 dakika daha kavurduktan sonra, suyu yada et suyunu, tuzu, karabiberi ve yıkanmış pirinci üstüne atıp, tencerenin kapağı kapalı olarak, ağır ateşte 45 dakika pişirerek servis ediniz.
  
 | 
Kıymalı Ispanak | 
  | 
sarı zeybek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2011 
Mesajlar: 42 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67947 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2011 
3,633 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram ıspanak
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
600 gram ıspanak
 
3 adet domates
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğanları rendeleyin ve 5 dakika sote edin. Üzerine yıkanmış doğranmış ıspanağı, kıyılmış sarımsak ve rendelenmiş domatesi koyup hiç su katmadan 10 dakika pişirin. Pirinçle hazırlamak isterseniz; içine domatesi eklerken 3 çorba kaşığı kadar pirinç koyabilirsiniz.
  
 | 
Kıymalı Ispanak Yemeği | 
  | 
Itrı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68231 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2011 
4,142 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Büyük demet taze ıspanak (doğranmış)
 
1 soğan
 
1/3 su bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 kase kıyma
 
1,5 su bardağı ılık su
 
 
Soğanı yemeklik doğrayalım ve güzelce kavuralım.Kıymayı ilave edelim, yeni bahar, tuz, karabiber ekleyelim. Kıyma piştikten sonra doğranmış ıspanak ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Ocağı hafif ateşe alarak 5 dakika pişirelim. Sonra domates salçasını ve ılık suyu ekleyelim karıştıralım. 10-12 dak. daha pişirelim.
  
 | 
Kıymalı Ispanak | 
  | 
merve x 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.12.2011 
Mesajlar: 34 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70452 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2011 
3,232 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr kıyma
 
½ kg ıspanak
 
1 havuç
 
1 kuru soğan
 
1 yemek kaşığı salça
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Ispanakları bol suda yıkayıp irice doğrayın, havucu rendeleyin, kuru soğanı yemeklik doğrayın.Zeytinyağında soğan ve kıymayı kavurun. Kıymanın rengi hafif dönünce rendelediğiniz havuçları ilave edin. Havuçlar kavrulunca salçayı ekleyip bir iki karıştırın, en son ıspanakları ilave edin. Ispanakları 3-4 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine çok az ılık su ve tuzunu koyup ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin.
  
 | 
Kıymalı Ispanak | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73034 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2012 
3,388 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg ıspanak
 
125 gr kıyma
 
2 adet kuru soğan
 
2 çorba kaşığı pirinç
 
1 adet domates veya 1/2 çorba kaşığı domates salçası
 
2 su bardağı et suyu
 
100 gr margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Erittiğimiz margarinin içine ince ince kıydığımız kuru soğanları ilave edip, kavurmaya başlayalım.
 
3-5 dakika kavurduktan sonra, kıymayı ilave edip, kavurmaya devam edelim.
 
Kıyma iyice kavrulunca, kabuğunu soyup, kuşbaşı kestiğimiz domatesi ya da salçayı, yeterince tuzu ve karabiberi ilave edip, 1-2 sefer karıştıralım. Daha önceden ayıklayıp yıkadığımız ve iri iri doğradığımız ıspanakları da tencereye ilave edip, karıştırdıktan sonra, yeterince suyunu da koyup, ağzı kapalı olarak pişirelim.
 
Pişmesine yakın, yıkadığımız pirinçleri, tencereye ilave edip, karıştıralım. Pirinçler de pişince son bir kere daha karıştırıp, ocaktan indirerek sıcak sıcak servis yapalım.
  
 | 
Kıymalı Ispanak | 
  | 
sanatkar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2007 
Mesajlar: 51
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73223 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2012 
3,322 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo ıspanak
 
1 soğan
 
200 gram kıyma
 
2 diş sarımsak
 
3 adet domates
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çay bardağı pirinç
 
 
Tencerede yağı ve rendelemiş soğanı 5 dakika sote edin. Kıymayı da ilave ederek 3 dakika daha pişirin. Yıkanmış pirinçleri, doğranmış ıspanağı, kıyılmış sarımsak ve rendelenmiş domatesi üzerine koyup hiç su koymadan kapağını kapatıp 10 dakika pişirip ocaktan alın.
  
 | 
Kıymalı Ispanak Yemeği | 
  | 
Hande Hekimoğlu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2012 
Mesajlar: 31 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82806 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2012 
3,392 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram ıspanak
 
200 gram kıyma
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
4 çorba kaşığı bulgur
 
 
Kıymayı soğanla kavurup yıkanmış ıspanakları içine ekleyin, 10 dakika kadar pişirin. Üzerine bulguru, sarımsağı ekleyip çok az su ilave ederek pişirmeye devam edin. Bulgur biraz pişince üzerine salçalı az su ekleyip 10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
Kıymalı Ispanak | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84402 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2012 
3,380 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
1 kilo ıspanak
 
125 gram kıyma
 
2 çorba kaşığı tepeleme yağ
 
1,5 su bardağı et suyu (yoksa su)
 
2 adet orta boy soğan ince kıyılmış
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
Az karabiber
 
2 çorba kaşığı pirinç
 
 
Ispanakların köklerini kesip temizledikten sonra bol suda 6-7 defa yıkayınız.
 
Bol kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzgece dökünüz. Üzerlerine soğuk su döküp soğutunuz. İki elinizle sıkarak, bir tahtanın üzerine çıkarınız. Bir bıçakla 1 santim büyüklüğünde doğrayınız.
 
Küçük bir tencereye yağı koyup soğanı da ilâve ediniz. Orta ateşte 2-3 dakika kavurunuz. Kıymayı ilâve ederek 5 dakika daha kavurunuz.
 
Sonra ıspanakları ilâve edip 2-3 dakika daha kavurup et suyunu, tuzunu ve karabiberini ve yıkanmış pirinci üzerine ilâve edip ağzı kapalı olarak ağır ateşte 45 dakika pişirip servis yapınız.
  
 | 
Kıymalı Ispanak | 
  | 
ülke 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.05.2020 
Mesajlar: 22 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150710 
Gönderme Tarihi: 22.May.2020 
784 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sozcu.com.tr
 
 
1 kg ıspanak
 
1 orta boy soğan
 
1 tatlı kaşığı zencefil rendesi
 
Domates rendesi
 
Arpa şehriye
 
Sarımsak
 
250 gram kıyma
 
4 adet yumurta
 
Tuz-karabiber
 
Zeytinyağı
 
 
Düdüklüde soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında sarımsaklar ile birlikte kavuruyoruz. Üzerine orta boyda doğradığımız ıspanaklarıi iyice yıkanmış arpa şehriye ve zencefil rendesini ekleyip ıspanakları çok da öldürmeden kavurmaya devam edelim. Düdüklünün kapağını kapatmadan domates rendesini, tuz-karabiber ekleyip dakika kadar düdüklüde pişirelim.
 
Küp küp doğradığımız soğanları ve kıymayı yağsız tavada kavuralım. Tuz ve karabiberini ekledikten sonra yumurtaları kırıp tavanın kapağını kapatalım.
 
Aynı servis tabağında bir tarafında doyurucu kıymalı yumurta diğer tarafta arpa şehriyeli ıspanak. Hem kolay hem doyurucu.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |