|
Etli Enginar Dolması |
|
mesnevi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc103000
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2014
2,098 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet iri enginar
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1/3 bardak pirinç
1/2 kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 adet limon
50 gr margarin
1 adet limon
Pirinci bir cezve veya ufak sos tasında yumuşaması için kaynamaya koyun. Soğanı küp küp doğrayıp az yag ve biraz suda öldürün. Kıymayı ekleyip soğanla beraber kavurun. Üstüne yumuşamış pirinç ve dereotunu ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip biraz daha karıştırın. Enginarları oymadan evvel 1 limonun suyunu sıkıp bir kenara hazırlayın. Enginarların kararmaması için lazım olacak. Enginarları oyduktan sonra, hazır içinizi enginarlara doldurun. Tencereye enginarların yarısı kaplanacak şekilde su ve tercihe göre yağı ekleyin. Yarım saat kadar orta ateşte pişirin.
|
Kıymalı Enginar Dolması |
|
türk anahtarı
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Bitlis |
Kısa URL: https://ml.md/lc118633
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2016
1,348 defa indirildi / yazdırıldı
|
Arzu Batur
4 orta boy enginar
Kıymalı harç için;
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet domates rendesi
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Çeyrek demet domates rendesi
2 çay kaşığı tuz
1 adet limon suyu
Üzeri için;
İsteğe göre; kaşar peyniri dilimleri
1 çay kaşığı pulbiber
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Enginarları derin bir tencereye alıp tuz ve limon suyu ve su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Limon, enginarların kararmasını önlediği için kesinlikle kullanmalısınız. Haşlanan enginarları soğuyana kadar haşlanan suyun içinde bekletin. Enginarların, suyun yüzeyine çıkmamasına dikkat edin. Ayrı bir tencereye zeytinyağı ve küçük doğranmış kuru soğanları ve doğranmış diş sarımsağı soteleyin. Pempeleşen kuru soğan ve sarımsağa kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu çekene kadar kavurun ve domates rendesi ve biber salçası doğranmış maydanoz ekleyin ve kavurmaya devam edin. En son tuzu ilave edin. Cam tepsiye soğuyan enginarları dizin. Enginarların üzerine, kıymalı harcı döküp, tepsiye de 1.5 su bardağı ılık su döküp 180 derede ısınmış fırında 15 dakika kadar kıyma ve enginar özleşene kadar pişirin. İsteğe göre kaşar üzerine koyup eritin. Fırından çıkan enginarların üzerine tavada önceden kızdırdığımız yağda pul biber ve doğranmış maydanoz serpiştirin.
|
Kıymalı Enginar Dolması |
|
Abbas Y.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2015
Mesajlar: 77 Şehir: Tahran |
Kısa URL: https://ml.md/lc119855
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2016
1,267 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 adet soyulmamış enginar
250 gr yağsız kıyma
7 yemek kaşığı pirinç
5-6 adet yeşil soğan
1 tutan dereotu
1 tutan maydanoz
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşıgı tuz karabiber
1 adet limon suyu
Öncelikle enginarların üst kabuklarını suyun sapını dibinden kesin ve tepesinide kesin önceden hazırladığınız limonlu suyun içine koyun onlar bir tarafta beklerken sizde içini azırlayın çiyden dolduracağınız mağzemeleri önce yeşil soğanları ince ince doğrayın maydanozu ve dereotunuda doğrayın içine yıkanmış pirinçi, kıymayı, salçayı, yağı ve tuz, karabiberi de koyun iyice karıştırın daha sonra enginar saplarınıda soyun limonlu suya atın ve tencerenin dibine dizin enginarları önce içinden başlayarak daha sonra yapraklarını doldurun ve tencereye dizin ve içine biraz sıcak su koyup kısık ateşe koyun ara ara azar azar sıcak su ilave edin.
|
Kıymalı Enginar Dolması |
|
deli dolu
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc129262
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2017
1,152 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
2 adet enginar
150 gram kıyma
4 yemek kaşığı pirinç
1 adet soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı yenibahar
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Soğan, domates, sarımsak robotta çekilir.
Yıkanmış pirinç, salçalar, baharatlar ve kıyma eklenerek karıştırılır.
Enginarların sapları dik durmalarını sağlayacak şekilde kesildiktikten sonra, yaprakların arası iyice yıkanır.
İç malzeme el yordamı ile yaprakların arasına doldurulur.
Tencereye konulan enginarların yarısına gelecek kadar su doldurulup, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir.
50 dakika kadar orta ateşte pişirilir.
Sıcak servis yapılıp elle yenilir.
|
|